Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Reklamy telewizyjne i nie tylko (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=94734)

Bambuko 15-09-2006 22:25

Reklamy telewizyjne i nie tylko

Więc temat o reklamie PO skłonił mnie do założenia ogólnego tematu o reklamach. Mi się bardzo podoba nowa reklama Coca-Coli. Interesuje mnie tylko jak "Bo przyjaciolom sie UFO" brzmialo w angielskiej wersji. W tym temacie można pochwalić lub zjechać jakąś reklamę.

Kiedyś był temat o reklamach, ale dotyczył tego, że przeszkadzają w oglądaniu filmów, a nie samych reklam. No i ten oczywiście jest lepszy, bo założony przeze mnie.

Gallar 15-09-2006 22:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambuko (Post 988916)
Mi się bardzo podoba nowa reklama Coca-Coli.

Hrhr, mi też ; ).
Fajna jest=P

kaczi 15-09-2006 22:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambuko (Post 988916)
No i ten oczywiście jest lepszy, bo założony przeze mnie.

Aż chce się pisać!

Topic:
Najlepsza reklamy zawsze są zagraniczne, te polskie gdy widzę kolejnych bohaterów M jak Miłość to aż mam ochotę przełączyć, chociaż w programi mówili abym został z nimi..

Yoh Asakura 15-09-2006 22:42

Mi się podobają reklamy z serii "Pan Kierowca". A ta "bo przyjaciołom się UFO" też jest niczego sobie.

Krzesław 15-09-2006 22:46

Najlepsze są i tak reklamy Plusa z kabaretem Mumio! :D

Shanhaevel 15-09-2006 22:53

Najlepsi są Szkolni Przyjaciele. Ta ekspresja, efekty, naturalność "aktorów" (tu autor używa ironii), te wyraziste postacie, ten humor, mistrzostwo, kuffa, mistrzostwo!!!

Reklama Brefa- co ona, jeść z tego klozetu będzie? :P

Niezła jest reklama z Wstrzyczasowymaczem, Coca coła (zawsze mają dobre) i... no...

Silan
-Co by tu wybrać...
-Proszę, oto nowy Silan.
-Och, jaki on miękki, pachnący i w ogóle...

Prawdziwa historia...

-Proszę, oto nowy Silan.
-A mam, kurde, wybór...?
(każda półka- Silany)

Jak sobie przypomnę to wrócę i objadę więcej. :P

Calen Futh 15-09-2006 22:56

-Co robiłeś?
-Biegałem.
-Tomek ! Ale ta koszulka jest sucha i nawet nie pachnie ! <i taka zryta mina>

ahahaha xD Jak widze to reklame to leże poprostu xD

Nadrill 15-09-2006 23:01

Hrhr, ostatnie reklamy Bierdonki są niezłe...
Kiedyś też leciała fajna reklama Toyoty... jadą dwaj goście, na poboczu piękne, bezradne dziewcze z zepsutym autem wiadomej marki. Pasażer ma już obleśny uśmieszek, lecz kierowca mówi "To podpucha. W życiu nie widziałem zepsutej Toyoty" i pojechali dalej. Po tym piękne dziewcze zdejmuje maskę i ujawnia się gość z miną zabójcy... ;)

kaczi 15-09-2006 23:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 988965)
-Co robiłeś?
-Biegałem.
-Tomek ! Ale ta koszulka jest sucha i nawet nie pachnie !

- To się sztachnij mocniej ! /By Shan.

Caer 15-09-2006 23:16

Reklama Peugeota z tymi biedroneczkami jest fajna ;>

Reklama Coca Coli tez jest fajna.

ripper 15-09-2006 23:18

Cola uber alles ;pp lubie jeszcze Plusa... Dla równowagi rzygać mi się chce jak widzę reklamy proszków, płynów i innego gówna.

Dr.Unknown 15-09-2006 23:18

Vifon, kto zje, ten zrozumie.

Galarion 16-09-2006 00:25

Tak, bo przyjaciolom sie UFO :).
http://video.google.pl/videoplay?doc...67&q=coca+cola
http://video.google.pl/videoplay?doc...05&q=coca+cola
Znacie jakies ciekawe szczegoly z reklam? Np. w reklamie Gripexu na koncu wyzdrowialy gosc i chora pani wchodza do autobusu linii 69 :p.

Najgorsze sa te niektore polskie np. Tesco lub papieru toaletowego z jakas slaba piosenka(i dla mamy i dla taty...kur%$). Ale szczyt to byla reklama jakichs wedlin, gdzie na koncu zona szefa tej firmy poleca jego produkty :D. To sobie zaoszczedzil.

Yoh Asakura 16-09-2006 01:22

Najlepsza jest reklama tej sraj taśmy Mola chyba. Powiedzcie mi, jak sraj taśma może być modna ? A jak wyjdzie z tej mody to co, będę się musiał ręka podcierać ?

carlos_pl 16-09-2006 01:26

o co chodzi w tej bo przyjacielom sie ufo?

Nosferatu 16-09-2006 08:57

lol, ta reklama coca-coli i WoWa wymiata xD
btw. jest gdzies w necie ta reklama coli z ufo? Bo nie widzialem a nie ogladam zbyt duzo tv to predko nienatrafie

Zillek Edonek 16-09-2006 09:23

Tak, a ja lubię jak to powiedział Yoh
Cytuj:

sraj taśme mola
dobija mnie to, że jakieś dzieci z ojcem leżą na rolkach papieru i się nim bawią...

PiXik 16-09-2006 09:25

kiedyś była fajna reklama:koleś sobie zamiatał ulice i ?Gierapppppaaaa;)(auta jakiegoś ta reklama była).Druga reklama:Masz Kask?Wole bEzz.
Z aktualnych:reklamy sprite(niektóre).No i to nie prawda,że Busz nie lubi Hop Coli

Walekifa 16-09-2006 09:44

Piwa królewskie fajne reklamy były :).

Dark Sven 16-09-2006 09:58

Najlepsze:
Cola
Plus
Carlsberg ^^(mistrzoswta i te ich ruchy[chyba ze to Heineken])
Mout(p)ein Dew
Pan kierowca ^^
I ta z leniwcem jest zajebista.

A najgorsze- wszelakie pieluchy, z obleśnymi małymi bachorami, zabrudzone kuchnie które wyglądają jakby ktoś tam srał. I dezodoranty, proszki, etc. etc.
A i TELE2.

OnlyM(PL) 16-09-2006 10:34

Kurcze kiedys byla tak a reklama pampersow "Pochlaniaja wiecej zadkiej kupki :D:D:"

Sozemego 16-09-2006 10:37

Adaś miauczynski calkiem ladnie wyjasnil istote polskich reklam, podczas "relaksowania" sie na plazy ;]

Piróg(Wymiatacz Techno) 16-09-2006 10:46

Niewiem czy widzieliście nową reklame media marktu
Reklama jest nowa i od niedawna!
Wchodzi do samochodu mąż z zakupami i mówi do żony! jedź! no jedź! no jedź żesz! i na koniec pisze że jest tanio i coś tam i media markt nie dla idiotów
Prawie sie posikałem jak oglądałem! chciałbym mieć tą reklame na kompie!
Oglądał bym ją cały dzień!

Shanhaevel 16-09-2006 11:04

Reklama chyba Indypolu, czy jak tam... Nvm.

Są ludzie na grillu. Wszyscy ze sztucznymi bananami na twarzy, bielutkie koszule, chyba wybielane izotopami, dzieci (obowiązkowo chłopczyk i dziewczynka) też wesolutkie do porzygania i ten tekst wypowiedziany przez babkę- chyba się go uczyła dwa dni, tak wyraźnie i nienaturalnie mówiła:
Ufam produktom mojego męża. Bo teraz mam także kogoś innego do wykarmienia (luk na brzuch)

Cytuj:

Ale szczyt to byla reklama jakichs wedlin, gdzie na koncu zona szefa tej firmy poleca jego produkty . To sobie zaoszczedzil.
A co miała powiedzieć, jak rodzina...? Nie kupujcie naszych produktów, bo robimy je ze sztucznych krów napędzanych dieselem...?

Śmiać się czy płakać?

A która szkoła wygra w akcji Tesco dla szkół? W PYZDRACH!!1oneone

Mola- powinni zrobić reklamę z zastosowaniem PRAKTYCZNYM!
"Proszę, oto pan Staszek. Pan Staszek idzie do toalety. Pan Staszek odwija papier Mola i podciera sobie tyłek. Widzicie? Oto co potrafi zrobić nasz produkt... Po porstu jest do dupy, nie do zabawy..."

@kaczi
Nie ja to wymyśliłem, znalazłem na jakiejś stronie...

slawekmag 16-09-2006 11:14

Reklamy plusa rlz.
Najlepsze te z czasowtrzymawymacze (jak to się pisze?) tzn czasowztrzymywaczem i ta z odszukaniem tego ukrytego psiee.

Dark Sven 16-09-2006 12:07

O... o... o...
Przypomniała mi się fajna reklama- Na discovery channel - Weekend z rekinami.
Dla tych co nie widzieli.
Pokazana plaża, tysiące ludzi a przy nich napisane ile kto ma kalori i czy traci, zyskuje w zależności tego co robi. Na koniec pokazana cała plaża i 10miliardow kalorii+ i text- "Jesteście tu dla przyjemności, one też- Weekend z rekinami"
A całość okraszona zajebistą muzyką xD

Tak dla offtopu-
Kupiłem sobie papużkę^^ na urodzinki.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Radarowiwi (Post 989498)
Denerwuja mnie reklamy podczass fimówX( ! hociasz te plusa z kabaretem muniu to śa bomba:D

" A mnje denewoje cus jinego a mjanowjce ludźje ktuzy nje potrafja po polackiemu gadaci"

Radarowiwi 16-09-2006 12:13

Denerwuja mnie reklamy podczass fimówX( ! hociasz te plusa z kabaretem muniu to śa bomba:D

Bambuko 16-09-2006 12:32

Jo ziomy, no więc jest tak, że Pepsi też ma spoko reklamy, dadada uber alles. A mnie wkurzają reklamy polskich napojów jak "Trzy Cytryny" i butelki ratują księżniczkę, która potem bierze jeden do ust i mówi "mój wybawco", albo "Veroni Minerale" i typo jeździ po mieście w nocy, a butelka się chowa w backstreecie, i on ją łapie i mówi "nareszcie cię znalazłem", no po prostu porażka totalna.

Hieyan 16-09-2006 12:51

Reklamy Pura, Silana, proszków do prania i reszty pierdoł do mycia naczyć pwnzują!

Glacial 16-09-2006 13:33

Dlaczego te kurczaki sa inne? Bo są popieprzone - czarnym pieprzem. Klasyka

Madrid'ista 16-09-2006 15:20

Nie wiem co wy widzicie w tych reklamach.. to jest tylko i wyłącznie pranie mózgu,które ma na celu.. skłonić nas do czegoś czego normalnie nie chcielibysmy.. kupić albo zrobić .. jak widzę reklamy.. to ich nie ogladam :D..

Khazar 16-09-2006 15:58

Mnie wkurza reklama Tyskiego, na ktorej jada ciezarowki przez Polske. Wg mnie total plagiat starej dobrej swiatecznej reklamy Coca Coli.

Kwadratowe Koło 16-09-2006 16:19

@up

Nie wiem czy ktos zauwazyl, ale na tych ciezarowkach jest takie zlote cos, nie? A na dole tego zlotego kolka jest napis 2005 :P

Krzesław 16-09-2006 16:21

A w ameryce była kiedyś taka reklama Corolli: Jest noc. Facet w owej Toyocie podjeżdża pod latarnię i spotyka "koleżankę". Córa Koryntu oczywiście wsiada. Gość patrzy za siebie a tam żona z dziećmi głupio się
patrzą. Podpis: Zapomnisz, że to rodzinny samochód. xD

Bambuko 16-09-2006 18:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Madrid'ista (Post 989841)
Nie wiem co wy widzicie w tych reklamach.. to jest tylko i wyłącznie pranie mózgu,które ma na celu.. skłonić nas do czegoś czego normalnie nie chcielibysmy.. kupić albo zrobić .. jak widzę reklamy.. to ich nie ogladam :D..

Coca-Colę kupuję dla siebie, nie dla reklamy. A przyjaciołom i tak UFOm.

Dark Sven 16-09-2006 21:17

Oglądałem telwizjie i zobaczyłem pare reklamek i stwierdziłem- że obrzydliwe są z bobasami, z żarciem dla bobasów, z bobasami jak jedzą, śpię ,czy wogóle są to reklama jest stracona. Reklama Proszków (Vizir) plech.
Dezodoranty, pianki, żele, etc. Pralki, żelazka, calgon.
Reklamy które nie mają w sobie ani ZIARNKA prawdy. A i zmywarki, co oni to żarcie 2 miesiące kiszą a potem myją, pur etc. Mówiłem, że reklamy z bobasami są obleśne?

A i fajne były biedronki.
"No to teraz wam się upiecze ^^"

Nieugiety 16-09-2006 21:24

Najlepsze reklamy były, są i będą Coca-Coli.
Normalnie sa fajne ale na święta to najlepsza reklama jak jadą te ciężarówki z colą i jest muzyczka "coraz blizej święta" :D

janek@ 16-09-2006 23:39

Najlepsze reklamy to :
polopiryna s-dwuch panow tanczacych XD
hop cola-bush lubi hop coli
sprite-teraz ty jestes pragnienie
neonet-niskie ceny tanie raty tu poczujes sie bogaty!
fanta-badz bambucha
jakos sie tam nazywal ten produkt-glalamalak gumpak pepsjimalasalak i tak wkolko a na koncu babka to powtarza XD
henkiel-fajne krokiXD
KIT KAT-KIT KAT RZADZI !!!! chcerz byc laska? XDhahaha spadlem z krzeslaXD
orlenu-pan kierowca i kolacja przy swiecach XD
gemoneybank-ostra karta kredytowa XD
plus-po osiemnastej heheh

Shadows 16-09-2006 23:43

nowsze:
-nike - troche mniej grawitacji
-Oriflame <XD> - The verve - Bittersweet symphony. zajebista muza. reklama beznadziejna
starsze:
-Moutain dew - od "lancuch mi spadl" na walce z kozłem o butelke konczac. zajebista seria
-Sentyment do reklamy coca coli z tymi ciezarówkami mam od dziecka. badz co badz zajebiscie mi sie kojarzyla ze swietami.
-aa..i przeróbka tyskie mi sie podoba. bo reklamuje dobre piwo.
tak ogólnie to reklamy piwa lubie, bo to jeden z nielicznych produktów który kupuje z wlasnej nieprzymuszonej woli wypicia zajebiscie zimnego browarka.
-ktos tam up mówil ze coca-coli reklamy sa najlepsze? gówno prawda.
np. ta reklama z ta butelka co jakies teletubisie ja robia w maszynie i potem koles ja wyjmuje, pije i to koniec. naprawde zajebista reklama xDD

Nike mial zawsze ladnie zrobione reklamy z przeslaniem i zajebista muzyczka. a zarty coca-coli zazwyczaj nie sa smieszne. przynajmniej dla mnie.
znalazlbym pewnie jeszcze pare fajnych reklam, ale nie chce mi sie szukac w pamieci, która ostatnimi czasy mnie strasznie zawodzi. eh ten "HOLESTEROL" / kaczi style. <dla niekumatych, nadmiar Cholesterolu, obniza pamiec..chyba XD>

Bambuko 16-09-2006 23:57

Reklama z przesłaniem, no gratz. A ta z automatem dobra była.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:26.