Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=208)
-   -   Spis najlepszych Poradników (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=95551)

Tom The Tanner 21-09-2006 17:38

Spis najlepszych Poradników

Uwaga! Sonda jest publiczna! Jeśli zagłosujesz na siebie głos nie będzie się liczył!

Wiele osób pisze poradniki, ale jedyne co z tego mają to GZ. Czy nie czas aby docenić dzielnych userów którzy pomogli (może tobie?) nie raz? ;)

Użytkownikiem który napisał na razie najlepsze\y poradnik\i jest - Prodigy -
I. Ranking

Aby zagłosować przeczytaj najpierw Spis Poradników niżej chyba że już znasz wszystkie na pamięć :)
1. - Prodigy -
2. Kshaq
3. Tom The Tanner
4. Vantage
5. Hakuoh(teraz: Antykwaczor z Calmery)
6. Majen & Res Khmer & Instynkt
7.
8.
9.
10.

II. Spis Poradników

Ogólnie o Rookgaardzie, FAQ i zasady forum tibia.pl
By Filthy
Zamiana na platynki
By Res Khmer
Potwory Rookgaardu
By Tom The Tanner
Poradnik skillowania na Rookgaardzie

III. Inne

W spisie niema twojego poradnika? Chcesz zmienić nazwę poradnika (tą w tym spisie)? Chcesz dodać opis poradnika (będzie widoczny pod poradnikiem)? Działasz pod innym nickiem? Pisz a napewno będziesz wysłuchany :P Uwagi, sugestie i opinie też mile widziane. Może coś dodać a może coś zmienić? ;)

PS: Codzienne aktualizacje oczywiście :P

Looder 21-09-2006 18:12

vial, nieobraź się ale ten twój poradnik był denny ;d (prodigy ma najlebsze ;) )

Tom The Tanner 21-09-2006 18:17

Przecież wiem i nielicze nawet na jeden głos dla mojego. Głosuje na Prodig'iego czy jak to sie odmienia. xD

@down
Wole określenie ''szalony'' a z resztą to każdy dziwny temat musi być głupi? :D Mnie też naszła taka ochota :D Pozatym może jakieś 20% nowych zajrzy tu zamiast pisać nowy temat... cicha nadzieja :P

Kshaq 21-09-2006 18:27

Wiecie co naszła mnie ochota napisania nowego poradnika... :D

Co do tematu trochę niezbyt mądry...

MvD 21-09-2006 19:24

@up

potwierdzam ;)

nosane 21-09-2006 20:14

No, zgadzam się, temat trochę dziwny (może być szalony ;)), nawet nie tyle z samej konwencji... ale przecież wiadomo, że 90% (jeśli nie więcej) głosów padnie na pana Prodigy lub Kshaqa (choć, może się mylę ;)).

A, co mi tam, pozdrawiam wszystkich autorów poradników :P.

Tak naprawdę chciałem zagłosować na siebie, ale ręka mi się omsknęła :P. Żartuje oczywiście ;D

Ps. Dlaczego jak klikam na "Mały słowniczek Rookstayera, jedzenie i potwory" to mi się pojawia "Szybka Kasa na rook"? Tam trzeba coś poszukać między postami? Czy bad link?

Tom The Tanner 21-09-2006 20:32

@nosane
Bad link ale już poprawiłem. Dzięki za zgłoszenie. Tym tematem chciałem docenić osoby które robią świetne poradniki a nikt im za to niedziekuje ale też (powtarzam :P) pokazać nowym "spis pomocy".

Peelelele 21-09-2006 20:33

Najlepsze poradniki robi Pell!!!

Dark Sven 21-09-2006 21:10

Slonik :D
Sorry ale nie mogłem się powstrymać... czasem gdy mam zly humor to go czytam i odrazu mi sie poprawia. ^^

Kshaq 22-09-2006 13:56

@Nosane
Heh thx za uznanie. Tak szczerze to miały być artykuły, ale co tam. Poradnikiem jest np. Twój to znaczy "Jak zabijać roty i się nie narobić". Przy okazji kolejne gz dla Ciebie.

@topic
Mam na składzie (znaczy kompie) kilka poradników by me, które nie są na forum. Jeden pisałem dla fazy i go nie skończyłem, a inne są do supportu. Może je dodam, a może nie.

Milan ognia 22-09-2006 16:42

Tia. Ja nie głosuję na żaden ponieważ:
-Każdy jest o czymś innym.
-Każdy jest pisany innym stylem.
-Można głosować na 1... ;<

Gofin 22-09-2006 23:20

Ja zagłosowałem na Ventage. Jego poradnik o trapowaniu bradzo mi sie przydał :evul:

Antykwaczor_z_Calmery 23-09-2006 05:30

- Prodigy - górą!
@KshaqWybacz. Pomyliły mi się nicki. Jak się spało zaledwie 3 godziny to wiadomo, pomylić się można. :)
Tom the Tanner
Dopisz do Hakuoha, że zmienił nick, ponieaż dostał bana nieusuwalnego... -.-''
Antykwaczor z Calmery to właśnie Hakuoh... ^.^
Witam wsztskich. Kope lat. :D

Volan Rookstayer 23-09-2006 09:54

:)

@up : Uhuhu krótko i NIE na temat .... (tzn. po co ten twój komentarz ? !!!!111 mógłbyś uzasadnienie dodać ..)

Moim zdaniem Prodigy ;S Pisze on najładniej, najtreściwiej i na forum nie zachowuje się jak jakiś tam dzieciak. Oczywiście nie znaczy to, że inni tak się zachowują. Chociaż czasami niektórzy tak robią.

Kshaq 23-09-2006 15:30

@Haukoh czy jak on ma ten nowy nick
Dlaczego piszesz to do mnie jak to nie mój temat?

Antykwaczor_z_Calmery 25-09-2006 14:20

@Tom the Tanner
Jeszcze dodaj temat <Letni update 2006 - Rookgaard (podsumowanie). Ten temat pokazuje przynajmniej tym co nie wiedzieli, co się zmieniło.

Tom The Tanner 26-09-2006 15:11

@up
Uważam że to nie jest poradnik a z resztą sondy nie da się zmieniać (już i tak jest zamieszanie że głosując na Pietro90 głosujeice na Instynkt).

Jarassimus 27-09-2006 03:36

And the winner is...

Trrrrrrrrrrrrrr... trrrrrrrrrrrrr... trrrrrrrrrrrrrr... bum!

Pell Prodigy! Yeah, come on, man, please tell some words to the microphone.

;-D

No oczywiście, to tylko moja opinia; broń Boże, żeby była autorytatywna. ;-)

Ale, rzeczywiście, poradniki tego gościa podobają mi się najbardziej. Najlepszy poradnikowiec na tym forum. Czyta się je z wielką przyjemnością i zainteresowaniem.

Huh... mnie kiedyś na innym forum też okrzyknięto najlepszym poradnikowcem, z racji moich tutoriali. Ale to już poza tematem Tibii. ;-)

Serdeczne pozdrowienia.

Rexona 02-11-2006 01:52

Tam przy poradnikach Prodig'iego (czy jak to się tam odmienia ;) ) jest zły link! -> Fauna Rookgardu, a wyskakuje Trapowanie wg. Austina Vantage... <-

Michaello 02-11-2006 14:24

Ja oczywiscie zaglosowalem na pana -PRODIGY-.
Jego poradniki sa czyste, przejrzyste itp. itd.
Najbardziej podoba mi sie ten o ''rarach'' ;)

- Prodigy - 02-11-2006 17:37

Cytuj:

Tam przy poradnikach Prodig'iego (czy jak to się tam odmienia
Najlepiej tego wogóle nie odmieniać i pisać "Przy poradnikach Prodigy". Szkoda TtT, że sondy nie da się edytować, bo mógłbyś dodać artykuł Rexony. Mimo wszystko, możesz o nim wspomnieć na 1 stronie i dodać link.

PS: Apropos Vantage. Co się z Nim dzieje ? On jeszcze żyje ? :>

Yallah 02-11-2006 17:41

Zyje i chyba ma sie calkiem dobrze ==> www.austinvantage.prv.pl ==> www.rookgaard.pl

Y'all

mazda313 26-06-2007 00:18

Jak bezpieczmie handlowac??

Nie chcesz zostać oszukany przez kogoś?? Skorzystaj z funkcji "trade with ...". Naciśnij prawym przyciskiem myszki na przedmiot, który chcesz komuś sprzedać lub na odliczoną liczbę pieniędzy które chcesz wydać. Po naciśnięciu wyświetli się Tobie poniższe menu.
Daj na "trade with ..." i zaznacz osobę, z którą chcesz handlować. Osobie, na którą dano "trade with ..." wyświetla się następujący napis (zamiast "ktoś" pojawia się nick gracza):
Kiedy ty dajesz "trade with ..." na kogoś to pojawia się nowe okno (to po lewej, zaś to po prawej jest jak obie osoby dadzą na siebie "trade with ...").
W miejscu gwiazdek jest podany nick osoby, która dała dany przedmiot na "trade with ...". Jeżeli chcesz kilka przedmiotów zhandlować na raz, to musisz wsadzić je do jakiejś torby, plecaka itp.
UWAGA!!!
Nie dajcie sie nabrać komuś, kto daje na handel jakąś torbę, plecak itp. i mówi, że coś jest w niej. Jeśli coś w niej jest, to wyświetli się Wam to coś.

Flamon 30-06-2007 21:48

czemu skoro są poradniki praktycznie wszystkich nie ma mojego ^^ Vial plz dopisz go :)

Topata 09-02-2008 18:56

Jak Najlepiej Skilowac???

Chciał bym się dowiedzieć od starszych graczy jak skilować?
Czym i ja.
Które skile wbić najlepiej na jaki lewel???:)

Gormitas 15-12-2008 19:07

ja nie głosuje bo Ameriov za późno zrobił poradnikX(X(X(X(X(X(X(X(X(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:26.