Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Pulpit przyszłości! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=95564)

Celoz 21-09-2006 19:04

Pulpit przyszłości!

Mini - F.A.Q.

Q. Co to jest pulpit przyszłości?
A. Taką nazwę wymyśliłem temu projektowi, jest to "tapeta" zrobiona we flashu.

Q. Po co mi to?
A. Zawsze od nudnego, pustego pulpitu na którym nic się nie dzieje pewnie twoja mina wygląda mniej więcej tak. a pulpit przyszłości jest interaktywny

Q. Co w tym jest interaktywnego?
A. Kiedy ruszasz myszką obrazek podąża w jej kierunku, w większości projektów duplikując się a potem zanikając.

Q. Nie rozumiem.
A. Cóż - ściągnij, ustaw i się dowiesz ;)

Q. Dlaczego jak kliknę prawym przyciskiem myszy nie wyświetla mi się menu kontekstowe jakie powinienem mieć?
A. Efekt uboczny mojego projektu - jedyne wyjście to "pójście" myszką najbardziej w lewo jak się da - to jedyny obszar pulpitu którego nie obejmuje projekt.

Q. Ten projekt jest fajny, ale czasami komputer mi wolno działa.
A. Jedyne wyjście to zmniejszenie jakości. kliknij prawym klawiszem myszki na pulpicie, najedź na "quality" a potem wybierz "low".

Q. Jak zmienić tło pulpitu albo wstawić obrazek?
A. Cóż - można mieć tylko jeden obrazek jako tapetę. jedyne co można zrobić to wysłać mi PW z obrazkiem jaki chcesz mieć oraz projektem do którego mam to wrzucić. Obiecuję, że wezmę się do roboty.

Download

666 - W sam raz dla wyznawcy szatana.

DNA - Mój ulubiony :)

Shurriken - Shurriken. Zobacz co się stanie jak klikniesz myszką.

Fire - Ogień.

Instrukcja obsługi

Cóż, najpierw ściągnij plik ****** który ci się podoba, a następnie go wypakuj.

Potem kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpit i wybierz właściwości, albo otwórz panel sterowania i wybierz ekran.

Kliknij na zakładkę pulpit a potem na przeglądaj.

Wybierz folder w którym są wypakowane pliki, kliknij na *.HTML i potem na OK.

Zastosuj, OK.

Na koniec...

Na koniec pragnę podziękować wszystkim beta testerom.
Są nimi: Lasooch, kotek19, Milan ognia, Rater, Rooker666 oraz slawekmag.

Racon 21-09-2006 19:13

Wiec
Mój opis:
DNA-Masz jakby DNA ktore podaza za kursorem( a dokładnie patyk z dwiema kulkami)
Shurriken-Nawet symatyczne , shurriken tez za kursorem gdy dasz prawym myszki slychac dzwiek i jakby animacja wokol gwiazdeczki
Układ-układ sloneczny ( animacja) za kursorem , dosc szczegolowy
Ogien-2 kolorowy ogien podaża za kursorem
666- Trzy szóstki obracają sie , gdy sie ruszy kursorem nie czytelne ( podąża)
Ocena:
-Wokól ikonek sa jakies "błedy" tzn. widać jakby obramowanie
-Dość zbedny bajer , tylko dla tych co naprawde chca mieć kompa na pokaz.Widać ikonka co psoje efekt
Oglonie musz eCie pochwalić ze chialo Ci sie cos takiego robic za checi i oglonie za pomysł.

Badzo 21-09-2006 19:14

eee, nic sie nie stało? zainstalowalem uklad i nic.

OnlyM(PL) 21-09-2006 19:15

A moze jakis ss?

Rinnaroc 21-09-2006 19:18

Ściągnąłem DNA i Shurrikana. Troche niemiłe dla oczu takie latające rzeczy za kursorem, a i duży minus to to, że jak klikam prawym na pulpicie to jest "open macromedia flash", "zoom in/out" itp ; nie moge ustawić spowrotem starej tapety, jedynie przez panel sterowania :D

Calen Futh 21-09-2006 19:19

baaaardzo fajna sprawa :PPP chyba 2 minuty wpatrywałem się jak zahipnotyzowany na to DNA. Szkoda tylko że <chyba> to innej roździelczocie dostoswana ta tapetka niż ja mam. I szkoda że taka "czarna" - lubię czarny ale bez przesady. Może jakieś tło ? xD

Celoz 21-09-2006 19:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Badzo (Post 997774)
eee, nic sie nie stało? zainstalowalem uklad i nic.

A ustawiłeś *.HTML jako tapete?
@racon: jakie błędy?
@OnlyM: screenshoty będą tylko na raize nie mam czasu sie bawić w to i net mi wolno działa..
@down: o w morde brakuje jeszcze tu nasrać i rozetrzeć :D

Lasooch 21-09-2006 19:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez OnlyM(PL) (Post 997776)
A moze jakis ss?

Włala:

http://img170.imageshack.us/img170/7...ytu322ujz7.jpg

Trochę nędzny co prawda ss, ale mam nadzieję, że może być. Trochę burdel mam na pulpicie, ale nie przejmujcie się tym.

Te szóstki idą za kursorem myszy, mienią się od czerwonego do białego i stopniowo ciemnieją aż znikają.

Pramus 21-09-2006 19:24

Wow... niezle. nie wiedzialem, ze cos takiego da sie zrobic. A wlasnie od jutra zaczynam zabawe z flashem :P

Calen Futh 21-09-2006 19:24

@ Lasooch

Aleee syffff na pulpicie xD ahahaha :D

Ja niemam żadnej ikonki :P Bez ikonek to bardzo ładnie wygląda

Duke Dran 21-09-2006 19:26

Co jest? Mam ten układ, daję na html i czarny obraz jest. Nic się nie dzieje :<

Aval'yah 21-09-2006 19:26

Geez, jak ja nienawidze takich szmerków-bajerków ;f Strasznie mnie rzeczy tego typu irytują. "Pulpit przeszłości", lol, nazwa delikatnie jakby przesadzona.

Badzo 21-09-2006 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celoz (Post 997787)
A ustawiłeś *.HTML jako tapete?

Nie, wcale.. Bo ja jestem taki tępy i nie potrafie czytac instrukcji. Inne mi działają, a układ nie.

Celoz 21-09-2006 19:30

up: hmm - a *.swf i *.HTML są w tym samym miejscu?
down: no to nie wiem.. przykro mi ale chyba zrobiłem wszystko dobrze ..
sprawdziłem! i działa!! http://img105.imageshack.us/img105/9109/pnghy6.png

Badzo 21-09-2006 19:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celoz (Post 997813)
up: hmm - a *.swf i *.HTML są w tym samym miejscu?

nieee, wcale... -.-'

Yoh Asakura 21-09-2006 19:45

Dobra, a w jakim stopniu to obciąża system ? Bo jak po zainstalowaniu tego mam czekać 2 min. na otworzenie przeglądarki to dziękuje za taki pulpit.

Celoz 21-09-2006 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 997842)
Dobra, a w jakim stopniu to obciąża system ? Bo jak po zainstalowaniu tego mam czekać 2 min. na otworzenie przeglądarki to dziękuje za taki pulpit.

hmm - nie przesadzaj, mi działą szybciej ;] jak w FAQ napisałem zmień jakość na niską, jak nie pomoże to kup lepszy procesor :P

slawekmag 21-09-2006 19:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rinnaroc (Post 997781)
Ściągnąłem DNA i Shurrikana. Troche niemiłe dla oczu takie latające rzeczy za kursorem, a i duży minus to to, że jak klikam prawym na pulpicie to jest "open macromedia flash", "zoom in/out" itp ; nie moge ustawić spowrotem starej tapety, jedynie przez panel sterowania :D

To z prawym przyciskiem musi być bo to flash. I Celoz nie ma na to wpływu. A co do zmiany tapety to trzeba kliknąć po lewej stronie pulpitu (krawędź)

@Celoz

Piękne, po prostu piękne

Peelelele 21-09-2006 19:50

:)

Ale fajny bajer xD

ANALIZER 21-09-2006 19:52

Fajne brakuje tylko jak by to powiedzieć... troche nudne te animacje myśle że gdybyś się przyłożył do zrobienia lepszej animacji to zrobiło by to większą "furorę" no i ten pomysł to też taki troche stary nie powinno się to nazywać pulpit przyszłości (o ile dobrze pamiętam) tylko tapeta przyszłości. Jeżeli miał by to być pulpit przyszłości to musiał byś zrobiś wszystkie ustawienia multimedialne ale myśle że jeżeli popracujesz nad animacją lub dogadasz się z dobrym grafikiem to będzie to fajny "bajer".

Edit: POWODZENIA !

Yoh Asakura 21-09-2006 19:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celoz (Post 997844)
hmm - nie przesadzaj, mi działą szybciej ;] jak w FAQ napisałem zmień jakość na niską, jak nie pomoże to kup lepszy procesor :P

Kupowanie nowego procesora tylko po to żeby mieć badziewiasty flashowaty pulpit mija się z celem. To ja już wole kiblować z wyglądem 98.

Xagar 21-09-2006 19:55

Ja osobiscie polecam program "dremples". Bardzo fajny efekt

Lasooch 21-09-2006 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 997869)
Kupowanie nowego procesora tylko po to żeby mieć badziewiasty flashowaty pulpit mija się z celem. To ja już wole kiblować z wyglądem 98.

Mi tam się ten flash podoba. Ale racja, kupno nowego procka się z celem mija.

Celoz 21-09-2006 20:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 997869)

hmm... to była ironia
down: ale ja mam tylko 12 lat ;]

Dan the Automator 21-09-2006 20:03

Oj, Samurize wypada chyba troche lepiej... ;-)
http://sztanpet.uw.hu/samurize.jpg

Kele 21-09-2006 20:18

Ten cały "Pulpit przyszłości" to jest jeden, wielki jak cholera szajs.

Krizz 21-09-2006 20:20

- czyścimy. ;)

Celoz 21-09-2006 20:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Kriss (Post 997938)
Jeśli mam mieć jakieś niewygody związane z instalacją tego bajerka, to dziękuje ;)

jakie masz niewygody? wszystko opisałem..

Lasooch 21-09-2006 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Kriss (Post 997938)
Lasooch@: Ty BOTerze! Ja ci dam TBI! :D

Topic@: Jeśli mam mieć jakieś niewygody związane z instalacją tego bajerka, to dziękuje ;)

Tu powinno znaleźć się tłumaczenie "omgomgomgomg!1!111!!1666!11 to nie ja! to mój kumpel u mnie grał i coś pościągał!!!111", ale go nie będzie. Owszem, zdarzyło mi się TBI używać - do krótkiego epizodu, jakim była gra palkiem (którym wbiłem bodajże 17 lvl, więc krótko - podnoszenie spearów ssie :P).

Dr.Unknown 21-09-2006 20:26

Nie szkoda wam pamięci?

OnlyM(PL) 21-09-2006 20:28

@Lasooch ;ooo dzieki

BTW ladne ikony ¬¬

Lasooch 21-09-2006 20:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 997955)
Nie szkoda wam pamięci?

Mój lekko podstarzały komp (1,7 GHz procek, 512 RAMu, Radeon 8500 'n stuff) ciągnie wszystko czego ja potrzebuję bez żadnych przycięć z tą tapetą, a jak już przycięcia są, to niezauważalnie częściej niż bez tej tapety - więc mi nie szkoda :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez OnlyM(PL) (Post 997962)
@Lasooch ;ooo dzieki

Nie ma za co ;d

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez OnlyM(PL) (Post 997962)
BTW ladne ikony ¬¬

Thx ^^'

Sozemego 21-09-2006 21:06

Coz, generalnie syf i troche nie wygodne.

Celoz 21-09-2006 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 997783)
baaaardzo fajna sprawa :PPP chyba 2 minuty wpatrywałem się jak zahipnotyzowany na to DNA. Szkoda tylko że <chyba> to innej roździelczocie dostoswana ta tapetka niż ja mam. I szkoda że taka "czarna" - lubię czarny ale bez przesady. Może jakieś tło ? xD

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez FAQ - pulpit przyszłości (Post 997764)
Q. Jak zmienić tło pulpitu albo wstawić obrazek?
A. Cóż - można mieć tylko jeden obrazek jako tapetę. jedyne co można zrobić to wysłać mi PW z obrazkiem jaki chcesz mieć oraz projektem do którego mam to wrzucić. Obiecuję, że wezmę się do roboty.

jaki obrazek / kolor tła? :P

Lasooch 21-09-2006 21:18

No, nareszcie znikł szejść szejść szejść, i przy sporej odrobinie farta jestem jedyny i wyjątkowy xD

Więc 3*6 jest gut, a innych nie sprawdzałem. Mi się podoba i tyle - innym nie musi : )

EDIT: Ten pulpit ssie. 666 miał być usunięty...

Jak mi dasz tego z pentagramem to wybaczę i 'odedytuję'.

edit:

down: w sumie racja. Dobo, zarzucisz sznurkiem?:>

Max121 21-09-2006 22:48

@Dobo
Mógłbyś zapodać link ?? Zaintrygowany jestem :>...

@Celoz
No bardzo ładnie Ci to wyszło. Mi się najbardziej podoba płomyczek...

Celoz 22-09-2006 07:55

Dziękuję bardzo za pozytywne oraz negatywne komentarze. Jak coś wam nie pasuje, np. kolor tła albo brak obrazka to jak już mówiłem wyślijcie mi PW z linkiem do obrazka oraz nazwą tapety pod którą mam to włożyć.
Planuję zrobienie nowych tapet, jednak chyba mi się wyczerpały pomysły. Proszę powiedzcie co jeszcze mógłbym zrobić :)

P.S. Pytanie do tych którzy mają pulpit 800 x 600 - dobrze wygląda czy zrobić dwie wersje?

emilok 22-09-2006 08:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Max121 (Post 998217)
@Dobo
Mógłbyś zapodać link ?? Zaintrygowany jestem :>...

A co, google w nocy zabili?

Radcliffe 22-09-2006 08:50

Nie chcę nic mówić, ale chyba jednak XGL jest lepsze :DDD

Przede wszystkim bardziej funkcjonalne, nie zżerające procka, no i ma więcej możliwości :D

A dla Windowsiarzy jest LookingGlass od Sun'a, tylko ze to juz wsuwa proca :/

Max121 22-09-2006 10:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez emilok (Post 998350)
A co, google w nocy zabili?

Nie, zjadło je stado szalonych troli, a potem przeszły po nich zielone bizony... Na końcu mama mi tv wyłonczyła... ^^

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:21.