Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nowa grupa. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=95850)

Glamri 23-09-2006 18:45

Nowa grupa.

Nazwa grupy to "Gospoda" i jej tematyką ma być fantastyka. Książki fantasy, gry traktujące o tematyce fantasy (jakiekolwiek: komputerowe, papierowe, planszowe, karciane itp. itd. etc.), będziemy nawet zajmować się figurkarstwem. Fantastyka bardzo szeroko pojęta - od Harrego Pottera po Draculę i od Tolkiena po Dragon Lance. Jeśli macie jakiekolwiek zapytania odnośnie grupy to proszę pytać bez wachania - na pewno odpowiem. :) Tymczasem czekam na wasze opinie! Jeżeli zbierze się chętnych to napiszę PW do Dr. Omadera i zobaczymy co da się w tej kwestii zrobić.

Szukajcie ukojenia w mojej Gospodzie... ;)

@EDIT:
Całkiem spory edit. Postanowiłem zmienić nazwę grupy na mniej wydumaną aczkolwiek wydaje mi się iż lepszą. Od teraz będzie Gospoda. Wpadłem na pewną ciekawą koncepcję i ta nazwa będzie się z nią mniej więcej wiązała. To tyle z "aktualności". ;)

Dr.Unknown 23-09-2006 18:48

Nie. Ordo Invictis zdechło, bo obejmowało za szeroką tematykę.

Nosferatu 23-09-2006 18:49

male szanse by sie udalo ale jak sie uda to chetnie sie dolacze xD good luck w tworzeniu

Sashion 23-09-2006 18:50

Jeśli sie uda zrobic w co wątpie to dołącze :P

Jade 23-09-2006 18:51

Ja jestem na tak. Teraz reanimowali MA Fans, co sie powiodlo. W tym czasie reanimują MTA, jeszcze niewiadomo co z tego wyjdze. Czemu niby nie mieliby reanimowac tej grupy?
Jak by powstała, to chętnie bym dołączyła

slawekmag 23-09-2006 18:51

Jestem na nie. Za dużo tych nowych grup wymyślacie :P. Drom się nie zgodzi, a jeśli nawet to grupa upadnie.

Yoh Asakura 23-09-2006 18:52

Tolkien ? Sign me in !

Aval'yah 23-09-2006 19:16

Nie sądze, żeby się udało ale ja jestem zdecydowanie za i sam chętnie bym do takiej grupy chętnie dołączył.

Caer 23-09-2006 19:24

Jestem jak najbardziej za, choć wątpie, żeby Drom się zgodził ;<

Ksabi 23-09-2006 19:24

O, ja się na to piszę, bdb pomysł ;-))

Glamri możesz na mnie liczyć :d

Lasooch 23-09-2006 19:33

/me chce do tej grupy :<

Celoz 23-09-2006 19:46

/me chce do tej grupy jak będzie Dungeon Siege II

Dark Sven 23-09-2006 19:47

mi tu mi tu ... Ale i tak nie powstanie:<

spider-bialystok 23-09-2006 19:59

Fantasy sux ;] Co innego gdyby taka grupa obejmowala dobra literature s-f, mniam:)

Nosferatu 23-09-2006 20:02

troche ludzi sie zebralo, mam nadzieje ze sie uda a dobra literatura s-f tez chyba moze byc

Milan ognia 23-09-2006 20:06

Brzmi całkiem całkiem. Zobaczy się co z tego wyjdzie. Jak coś to 'mi tu mi tu' xD
D&D też by było? ;>

Herhor 23-09-2006 21:13

Jestem za. Jeśli tylko takie coś powstanie to się przyłącze.

Drom plxplxplxpxlpxlpxl!!!!!!oneoneone

Kele 23-09-2006 21:15

Jestem za, lubię fantastykę.

Walekifa 23-09-2006 21:25

Jestem za.Jak najbardziej dołącze,i dołoże wszelkich starań by grupa nie wymarła :)

Dark Sven 23-09-2006 21:46

Ludzie! Ja mam pomysła
Niech to będzie grupa zajmująca się ogólnie literaturą. A w niej poddziały - fantasy, sci ,WWII, lektury etc.
Literaturą a wniej ofkorsz filmy, pierdólki zabawki etc.

Racon 23-09-2006 21:51

Jestem na tak...

Jade 23-09-2006 21:52

@Sven

Co do literatury to nawet jestem za. Tylko coś takiego jest już chyba w Karczmie Skrybów... ale nie jestem pewna ;)

Adner 23-09-2006 21:54

Byłbym zaszczycony należąc do takiej grupy, gdyż lubię ogólnie fantastykę w postaci komputerowej, a jakże, ale też troszkę mniej, ale zawsze, w postaci "książkowej"^^. Fantastyka ogólnie pojęta to zdecydowanie wystarczający zakres grupy, gdyż tworzenie grupy o literaturze to zdecydowanie za dużo, gdyż świat literatury jest przeogromny(co nie oznacza że świat fantastyki taki nie jest), zbyt dużo tych gatunków literackich jak na jedną grupę, zrobiłby się zamęt. To tak, jakby zrobić jedną grupę o muzyce!

Glamri 23-09-2006 22:34

No no! Widzę, że pomysł raczej przypadł do gustu. Czekam na więcej wypowiedzi co lepiej mnie uargumentuje u Droma. Tak więc nadal proszę o dalsze opinie (za! ; )

@spider-bialystok
Fantastyka również obejmuje sience-fiction więc i taka literatura znajdzie tam swoje miejsce. Bez obaw. :)

Ktoś jescze coś mówił o Dungeon Siege II - pewnie, że będzie! Mi tylko trzeba wiernych ludzi, którzy będą rozwijać tą grupę i tworzyć w niej ciekawe artykuły oraz postować. Bo to Wy będziecie głównie tworzyć tą grupę. "Ja tu tylko sprzątam" ;) To w Waszym interesie będzie aby grupa nie padła (o ile powstanie) a mam takie szczere nadzieje. Są równiez opinie, że grupy o szerokiej tematyce padają. Bardzo możliwe, ale myślę, że jak dobrze się to "ukierunkuje" to powinno być wporządku. Faktycznie - jest to w pewnym sensie reaktywacja Ordo Invictis ale może to będzie wyglądało wszystko troszeczkę inaczej. Cóż - mam nadzieję, że całość się przyjmie, a "ojciec dyrektor przeprowadzący" Drom będzie mi przychylny. Mi - aprzede wszystkim Wam drodzy forumowicze!
Tak więc do dzieła! Czekam na opinie (mam nadzieję przychylne) innych! Bo grupy takowej nie ma, a myślę, ż enaprawdę by się przydała...

Zillek Edonek 23-09-2006 22:36

Jestem pewny , że Drom się nie zgodzi ale pomysł raczej niezły.

Lasooch 23-09-2006 22:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glamri (Post 1001170)
Ktoś jescze coś mówił o Dungeon Siege II - pewnie, że będzie! Mi tylko trzeba wiernych ludzi, którzy będą rozwijać tą grupę i tworzyć w niej ciekawe artykuły oraz postować. Bo to Wy będziecie głównie tworzyć tą grupę. "Ja tu tylko sprzątam" ;) To w Waszym interesie będzie aby grupa nie padła (o ile powstanie) a mam takie szczere nadzieje.

Jeśli starczy mi intelektu (bo deficyt ostatnio ;<) to postować będę.

No, to który wypucuje bejbe Droma? (klik)

Jak wypucujecie to od razu nam grupę zrobi...

Kwaso 23-09-2006 22:43

oO tak :D:D czekalem na ta grupe ^^
Jestem oczywiscie za

Monte 23-09-2006 22:47

Piszę się na to.

Calen Futh 23-09-2006 23:58

Dobry pomysł, jestem za. Sign me in =]

Gallar 24-09-2006 08:50

Ej Picze.
Jestem byłym naczelnym paru ZINów o fantasy i jednego qw papierowego periodyka fantastycznego współtwórcą jestem.
I qw swego czasu byłem qw szycha na polskiej net fantasy scenie.
Sign me in qw.
Taka grupa pwnd, qw.

#Edit:
Glamruś mówiłem Ci już że ładnie dziś wyglądasz ?
I opowiadałem jakbyśmy razem wyglądali cudnie jako liderzy ?
Co, pysiu? =*

Krizz 24-09-2006 09:33

Jestem za, ale coś ta nazwa grupy taka, dziwna? :D

eerion 24-09-2006 09:39

@Glamri:
Jak mi dasz liderke moge się zająć dyplomacją z Dromem.
Mam już w głowie nawet gotową petycję do niego.

Co do grupy - jestem za, ale dielenie na podgrupy to kretynizm.
w M&A załatwiliśmy taki problem - ciut wiecej roboty niż podgrupa, ale mnie roboty dla moda
przed nazwą stawiamy np [Naleśniki] czy [Kiełbaska] - i temat o kiełbasce na 1000 różnych sposobów dostaje drugi przydomek - i mimo że nazywa się gotuj z nami - wszyscy wiedzą że to o kiełbasce ^^
Druga opcja to zbyt szeroka tematyka owszem jest zła, ale samo fantastyka myśle że jest wystarczająco szerokie żeby grupa nie padła i wystarczajaco wąskie by nie było ogólne. MAmy tutja S-F, Książki, filmy, gry i ams einnych rzeczy o fantastyce.

Kubon 24-09-2006 10:02

SIng me in.
Mam nadzieje ze grupa powstanie.

Dr.Unknown 24-09-2006 10:05

Cytuj:

@Glamri:
Jak mi dasz liderke moge się zająć dyplomacją z Dromem.
Mam już w głowie nawet gotową petycję do niego.
Rotfl, jakie układy.

Gangrel 24-09-2006 10:08

Było by fajnie, ale istaniała już taka grupa, i upadła mimo że było nas dużo, chyba tylko metal militia miała więcej osób. Rozmawiajcie z dromem, zobaczym co z tego będzie.

styku 24-09-2006 11:17

Jestem oczywiście za.
Można by w takiej grupie forumowe sesje rozgrywać... od dawna szukałem MG, który poprowadziłby Planescape'a albo Neuroshime jakąś...

Celoz 24-09-2006 12:36

up: bardzo dobry pomysł! wreszcie pogram sobie w coś porządnego (jak z kumplem grałem sesyjki to zawsze cośudziwniał, że np. syropek na kaszelek podnosił wszystkie statsy o 15)
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1001189)
Jak wypucujecie to od razu nam grupę zrobi...

/me PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU PUCU ...

Max121 24-09-2006 13:37

Za ?? NO PEWNIE !!! Nareszcie... Oczywiście się piszę... Och nareszcie chilp...

Str4t0s 24-09-2006 13:50

jestem za :D

Olorion. 24-09-2006 13:58

Zdecydowanie za ;d

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:23.