![]() |
Nowa postać = znowu rook :S
Nie denerwuje Was fakt, że po stworzeniu nowej postaci musimy znowu tracić czas na przechodzenie nudnego rooka? Jaki to ma sens? Rook został stworzony z myślą o początkujących graczach dopiero poznających świat Tibii. Rook powinno sie przechodzić tylko na pierwszym charze, chyba, że ktoś zascynuje się ubijaniem ratów i pająków. Takie jest moje zdanie.
A wy co o tym sądzicie?:D |
popieram ale pretensje do Cipów -.-
|
Chyba nie rozumiecie idei rooka w 100%-tach : ) Pogłówkujcie, drogie dzieci.
|
Cytuj:
|
Re:
Ja sie ciesze że jest rookgard, i niech tak zostanie ;)
|
Hmm... a jak szybko ciebie utłuką na mainie bez EQ i z 1 levelem?... A w ogóle wiesz jak by się od takiego plebu zaroiło?!...
|
mowcie sobie co chcecie ale dla mnie rook jest piekny :)
VIVA ROOKGAARD :**** :D |
To może ja coniektórym wyjaśnię (dedykacja dla Yoh Asakura):
Rook~ oprócz tego, żeby nauczyć nowych graczy obsługi Tibii itd, był (swego czasu) przeszkodą w tworzeniu farm druidów. Teraz w sumie też byłoby to bez sensu - tworzenie postaci na 8 lvl na mainie (na 1 już w ogóle idiotyzm, tylko by expowiska zapychały nooby) mogłoby służyć do robienia sobie noob-pk-charow (10 sorców z WoV/SB na epvp i jest zabawa). Kpw? |
Cytuj:
|
Ja was nierozumiem. Rookard to wyspa pocztkujących. Newbie uczą się grać. Bez rooka jak ktoś pisał to by latały takie 1 lvl na mainie i Ci respa by wybijały. Rook jest dobry ponieważ można zarobić trochę kasy na początek swej działalności.
Aha a czy to tak długo przejść roka?? max 3-5 h i na mainie. |
Cytuj:
|
@Up:
A nam chodzi O TO, że gdyby można było mieć od razu 8lvl na mainie, bez niczego, byłoby multum sorców/druidów PK. |
to się tyczy pvp chodź polemizowałbym, ale nie chce mi sie dzisiaj myśleć ;p, natomiast twoja teza nie sprawdza sie na non-pvp :)
|
ta;d 90% ludzi zniecheca sie do Tibii przez własnie rooka. Mowi tak"eh moze bym pogral ale nie zeby 20 osob nawalało jednego rata, ale okej"
|
Kurde ale co mnie to obchodzi że na no-pvp grasz?? Ja gram na danubi i załóżm umuwiło się 10 kumpli i wszyscy sorki bez rooka i pk. TO by była żeź. A na pvp enforced jeszcze gożej.
|
ta iest !!1 wyfalmy rukart!po jakom cholere nam to??!/11?!?!!?// tiko zaztanuwmy sjem jaq FtEtY WygloNtalby mejn!!1
|
rook trzeba przejsc i tyle :), to taki "rytułał" który każdy z nas musi przejsc...
a co do takiej opcji, napewno pacc ją by tylko dostał :) |
Cytuj:
A może zaczynasz z 1 poziomem na mainie nie posiadając profesji, i co? Idziesz na smoki? Też masz pomysly... Nie chce ci się przechodzić rooka- nie rób nowej postaci, albo graj sobie na jakiś zdziadziałych OTSach... |
Cytuj:
|
"Proszę pana, chcę 100 000 miesięcznie, dom i samochód bo w poprzednim wcieleniu byłem Jezusem"
... |
Heh .. tylko daj i daj.
Rookgard jest wyspą nowicjuszy , jesli tworzycie postać to ona jest nowa w tym świecie i musi udowodnić , że zasługuje na przejście na meina. To ,że macie kilka innych charów nie ma nic do rzeczy , jak ma byc sprawiedliwie to każda postać musi skonczyć rooka. Po drugie jak już ktoś wspomniał przechodzenie rooka to swego rodzaju rytuał. Na kursach karate , aikido i innych wschodnich sztukach walki pierwsze zajecia sa monnotonne i nudne. Powoli powtarza sie ciągle te same cwiczenia, nia ma zadnych sparingow itp. Chodzi w tym wszystkim o to , żeby jak to się mówi oddzielić ziarno od plew , czyli ci wszyscy niezdecydowani, znudzeni, niecierpliwi itp. odpadaja, a zostaja ci , którym zalezy i ktorzy umieja odnalezc w tym wszystkim glebszy sens. Rookgard jest swego rodzaju barierą odgradzajacą graczy od dzikich hord niedoswiadczonych nowicjuszy. Dawno temu Chinczycy zbudowali Wielki Mur , żeby chronił Panstwo Srodka od barbarzynskich plemion , budowla uniemzliwiala wtargniecie najezdzcow i wyznaczala granice cywilizacji. W tibii tez sa takie granice, niewidzialne , ale są , jest nimi oczywiscie 8 lev. Bez tego ucywilizowania sie tibijskiego nie ma co myslec o podboju meina. Inna sprawa, że wielu zacnych graczy podbija rookgard i ani mysli wyjsc dalej. I chwala im za to , bo sa ozdoba wyspy poczatkujacych a zarazem najlepszymi przewodnikami dla nowych graczy po tym surowym i dzikim swiecie. Pozdrawiam-uzdrawiam Angelus. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
btw.10:38 You advanced in shielding. Cytuj:
|
Panie, rzusz pan kutwa dupe i zabier sie do kurna roboty.
Nie ma nic za darmo! A pomysl, jezeli ktos chce byc rookstayerem, a wczesniej mial posatc na mainie, to co ma zrobic? Bez rooka mielibysmy noobow, a noobow. Bo niektore noobki nie wiedza jak na maina wyjsc. |
Cytuj:
|
@up
Co racja, to racja. Ale jakby nie bylo Rooka to gorsze bylyby te noobki, ktore z Rooka wyjsc nie umieja. |
Btw. dla kogoś kto chce grać w Tibię, te ~3h (nie spiesząc się) na wyjście z rooka to jedynie kropelka w oceanie nałogu. ;-)
|
Ogólnie to by było ok te wychodzenie z rooka na 1 lvlu ale po pierwsze: noobki by zalazly carlin i inne miasta, spamowlyby mowiac plz itanz albo plz studded armor i takie inne.
Po 2: Np. są ludzie którzy dzielą konta, jeden woli maina to by przeszedl na maina a drugi graly na rooku albomzasmiecal konto i jednocześnie maina. Po 3: Jest dobrze tak jak jest. Powinni jeszcze dodać taki test rzeby przy przejściu na maina blokował on noobków. Test to byłby taki quest albo pomoc innym noobkom. |
Cytuj:
Wg mnie ten kto uzywa slow typu "noobki" "naby" "NOOBY!!!!X( " tak naprawde jest juz krytycznie zarazony takze...ratuj sie kto mozeee!!11plx? |
Cytuj:
Rookgaard jest potrzebny. Zapraszam na tą stronkę. Na Antice jest około trzydziestu pięciu tysięcy postaci z poziomami 1-7, w tym 15 tysięcy na poziomie pierwszym. Tak na oko to jest jakaś polowa graczy, mimo że serwer jest stary. Oczywiście mam świadomość, że większość z nich nie gra, ale zawsze... Zdarzają się tłoki przed depo? Nie możesz wejść do niego? pomyśl co by się działo bez Rooka. I powiedziłbym, że to nie Rook jest od nauki gry, ale podpowiedzi/hintsy, mimo że podstawowe pojawiają sie jeszcze na tej wyspie. Hmmm, nie mam natchnienia. :D Może jeszcze coś dopiszę. :P O mam! Mam! Grając na Rooku, można się zastanowić jaką się chce mieć profesję. :D Pozdro. :p |
Pomyśl jakby wyglądały nowe servery... Multum osób zwalało by się na main i niedało by się expić. A tak paru osobom, które naprwadę potrafią grać udaje się wyjść jako jednym z pierwszych i mają ekspowiska do wyboru do koloru przez kilka godzin/dni.
|
"NIE wszyscy potrafia grac w TIBIE
JA akurat potrafie Best Solo:http://members.chello.pl/l.lewczyk/i...n_skeleton.gif Jak na 17lvl Druid to chyba dobrze. " << <<< <<< << szkoda ze ty wyszedles z rooka -.- p.s tematu gdby nie bylo rooka by bylo za duzo problemow w wiekszoci gier online jest takie cos jak rook :> |
Taki to ma sens że co byś zrobił na takiej Dolerze z 1 levelem bez EQ jak tam ci high levele mogą bezkarnie bić bo jeśli nie wiesz to jest pvp-enfo. Chyba że masz nadzieje że CipSoft usunie rook i na sam początek da ci setny level Magic Sworda i inne badziewie. Jeśli masz takie nadzieje to mój kolega gra na OTsach i mi mówił ze tam tak jest. I po to jest rook! Żeby mieć troche kasy na start. za którą możesz sobie kupić tego marnego plate seta i rzeczy do skillowania. A rozpisałem się lepiej skończe bo napisze zaraz poradnik pt:"Po co jest rook" i skopiuj sobie tego posta może zapamiętasz po co jest rook. X(X(X(X(
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:08. |