Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Pall vs Knight (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=97292)

Sir Radzio Angelus 04-10-2006 18:14

Pall vs Knight

Hey!:) Wiem, że tego rodzaju tematy były poruszane kilka razy ale wciąż nękają mnie pytania. Obecnie gram na knightem 23lvl 62/62 3,6mlvl ale myślę o stworzeniu pala.

1. Czy palem będe expił szybciej niż moim knightem?
2. Jaki musiał bym mieć optymalny distance/shielding żeby expić szybciej niż w/w knightem?

Czy jakbym zrobił skille 60/60, niech bedzie te 55/(?)55 (nie wiem jak szybko rosnie shield u pala) expił bym efektywniej niż w/w knight (zabijanie potworków, które w/w knight niedał by rady zabić/nie opłacałoby sie-uh waste)?

Tak więc czy opłaca mi się stworzyć pala?

Raditz Saiya-jin 04-10-2006 18:24

pallem na w/w levelu z distem ok 60-65~ mozesz juz zaczac exp na guardach, o czym ze stwoim knightem mozesz zapomniec raczej

Michnik of Celesta 04-10-2006 19:04

Jak dotrenisz do 55 dista mozesz isc na cyklopy lub dwarf soldy i guardy , expiac tak samo szybko jak knight. Jednak pozniej knightem dalej bedziesz musial skillowac a palem niekoniecznie przy 65 discie mozesz spokojnie siekac dwarf guardy , przy czym nie tracac uhow lub manasow , jedynie kupujac bolty natomiast knightem przy takich skillach nie oplacaloby ci sie expic na guardach.

Avaris 04-10-2006 19:24

No niby pallkiem się na początku szybciej expi. Lecz na wyższym poziomie robi się nudno:( . Na wysokich skilach maksymalny hit palladynem z boltów nie bedzie przekraczał 170. Na twoim miejscu grał bym dalej knightem;)

@edit
Zapomnialem dodać że żeby grać palladynem musisz posiadać bardzo dobry internet. Wystarczy mały lag na guardach i padasz.
I nie zapominaj że system skilowania palladynem nie jest najleprzy(chodzi mo rozsypujące sie włucznie)

Szaryy 04-10-2006 19:29

[quote=Avaris;1017046]No niby pallkiem się na początku szybciej expi. Lecz na wyższym poziomie robi się nudno:( .
Nie tak nudno jak knightem.

Raditz Saiya-jin 04-10-2006 19:45

dragi na 50~lvlu... to jest nudne? albo poh? guardy...?

yz0 04-10-2006 20:03

Jak wiesz jak chcesz grać to nie jest nudno.:)

Vil 04-10-2006 20:29

za 7-8 leveli masz mozliwosc wyciagania 30k/h knightem, o czym palkiem mozesz na dlugi czas zapomniec, zwlaszcza jesli nie masz pacca.

To jak szybko expisz zalezy najwyzej w polowie od tego jaka klase prowadzisz i jakie masz skille, jesli nie masz pojecia o grze i bedziesz knightem skillowal do 80/80 po to zeby tluc guardy to nigdy nie bedziesz szybko nabijal leveli. Liczy sie inwencja i umiejetnosc wykombinowania dobrej miejscowki.

noobowaty mistrz 04-10-2006 20:33

@up
Sorc/drut expia wyraznie szybciej od pozostalych profesji, wiec nawet jak ktos jest pierdoła i trafia co drugi exori vis to i tak przewyzsza knighta bo temu prawie w ogole sila wrecz nie rosnie jak expi i nabija lvle.

@topic
Na tym etapie gry knight jest lepszy od pala bo ma elfy.

Bongouser 04-10-2006 20:49

Noobowaty...n/c!!! Czy ty w ktoryms temacie napisales cos innego?? Ja pier~~ to nie jest temat o sorcku/druciku wiec Chociaz tu sie odwal od Sorca <lol>!!
@topic:
Hmmm...Palkiem mysle ze bedziesz expil wolniej i nic Ci nie da to "potezne" Sd(napisalem to bo wiem ze ktos sie doczepi do hitow i ze pal ma sd ahaha xD)pozdro narka

Asieks 04-10-2006 20:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1017219)
za 7-8 leveli masz mozliwosc wyciagania 30k/h knightem, o czym palkiem mozesz na dlugi czas zapomniec, zwlaszcza jesli nie masz pacca.

To jak szybko expisz zalezy najwyzej w polowie od tego jaka klase prowadzisz i jakie masz skille, jesli nie masz pojecia o grze i bedziesz knightem skillowal do 80/80 po to zeby tluc guardy to nigdy nie bedziesz szybko nabijal leveli. Liczy sie inwencja i umiejetnosc wykombinowania dobrej miejscowki.

No to 30k/h to faktycznie muszą być idealne warunki zwłaszcza bez pacca ...
@Top
Wydaje mi się ze mimo wszystko pall ciupie nieco szybciej choćby ze względu ze wali mocniej z bolta.Jednak przyznam racje Vil’emu i dodam że lepiej mieć jednego dobrego chara niż tuzin na 20.... więc zanim zrobisz kolejnego chara to pomyśl czy nie będziesz potem żałował czasu w który w niego wepchałeś : ]

Stożek 04-10-2006 20:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avaris (Post 1017046)
No niby pallkiem się na początku szybciej expi. Lecz na wyższym poziomie robi się nudno:( .

Nic w tibii nie jest nudniejsze od skilowania knightem. Expienie palkiem na dragach/poh jest b.przyjemne a bieganie najtem na dworci/scaraby/mino/elfy jest cholernie nudne!
Cytuj:

Na wysokich skilach maksymalny hit palladynem z boltów nie bedzie przekraczał 170. Na twoim miejscu grał bym dalej knightem;)
Knight raz na ruski rok udezy za 200+ a reszta hitow jest mizerna albo idzie w arm, def. Palek natomiast zawsze przebija def jego sredni hit jest wyzszy.

Cytuj:

I nie zapominaj że system skilowania palladynem nie jest najleprzy(chodzi mo rozsypujące sie włucznie)
System skilowania? Czy w Tibii jest cos takiego? Nie. To wymysl graczy. Paladynem jest o niebo lepiej niz knightem jesli chodzi o skile-wystarzcyz 40-50 dista i ie trzeba sie juz nudzic siedzac w jednym miejscu.

Jak ktos dopiero zaczyna gra to niech nie wybiera jednak palka-bez PACC jest ciezko.

Sulfrendil 04-10-2006 21:37

<idz bic beholdery>

noobowaty mistrz 04-10-2006 22:07

W takim razie prosze usunac tego posta, jest niepotrzebny.

Stożek 04-10-2006 22:12

noobowaty skomentowal wypowiedz jakiegos kompletnego idioty, ktory mysli, ze ma prawo wyrazic wlasna opinie kompletnie nie zwazajac na swoj brak wiedzy zarowno teoretycznej jak i praktycznej. Co ja moge zrobic? N/c

Sulfrendil 04-10-2006 22:18

hehe fajnie :D:D:D

Vil 04-10-2006 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Asieks (Post 1017275)
No to 30k/h to faktycznie muszą być idealne warunki zwłaszcza bez pacca ...

na jego levelu jak najbardziej - nikt mi nie powie ze wbijanie levelu co 2-3 godziny jest slabym wynikiem.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Asieks (Post 1017275)
Wydaje mi się ze mimo wszystko pall ciupie nieco szybciej choćby ze względu ze wali mocniej z bolta.

palek z tych 2 potrzebuje najmniej zeby wyciagac 25+k/h i do tego robi to stosunkowo najtaniej ( z reguly zarabiajac niezla kase ). Knight jest ograniczony koniecznoscia skillowania ale w stosunku do palka ma mozliwosc expienia na ( subiektywnie patrzac ) lepszych miejscowkach. Bez pacca palek jest niekonkurencyjny, bo poh i guardy nigdy nie dogonia elfow. Z paccem i dragami/ kryptami palek spokojnie jest w stanie tego knighta dogonic.

Raditz Saiya-jin 05-10-2006 13:56

HAHA! nie no naprawde mnie rozsmieszyliscie

knight na 30~lvlu mialby wyciagac 30k na godzine? (na faccu?)

sorcem na 33~lvlu z wand of inferno wyciagalem max 20k na godzine bijac guarda co chwile. w jaki sposob kina mialby wyciagac 30k? i w jaki sposob mialo by mu to sie zwrocic?

N/c

Bongouser 05-10-2006 14:24

up: to nie expij na guardach xD :> dawniej cos tam expilem na guardach ale juz wtedy myslalem ze to zly pomysl... teraz jestem tego pewny

Raditz Saiya-jin 05-10-2006 14:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bongouser (Post 1017859)
up: to nie expij na guardach xD :> dawniej cos tam expilem na guardach ale juz wtedy myslalem ze to zly pomysl... teraz jestem tego pewny

a znasz lepszy masowy exp dla sorca 33+ dla facc? jak znasz to napisz, bo mi sie przyda ta wiedza, bo na nowym serwie gram <3

noobowaty mistrz 05-10-2006 14:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin (Post 1017870)
a znasz lepszy masowy exp dla sorca 33+ dla facc? jak znasz to napisz, bo mi sie przyda ta wiedza, bo na nowym serwie gram <3

Dla sorca nie znam ale za to znam dla knighta i sa to elfy. Knight na 30 lvlu ze skillami 65/65 jest w stanie wyciagac 30-35k/h na elfach.

Piotrek Marycha 05-10-2006 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 1017892)
Dla sorca nie znam ale za to znam dla knighta i sa to elfy. Knight na 30 lvlu ze skillami 65/65 jest w stanie wyciagac 30-35k/h na elfach.

jaassnee, na 40-45 lvl z dobryymi skilami spokojnie, ale na tych co ty podales do nie majac GSa/D lancy to bedziesz ostre baty dostawac

noobowaty mistrz 05-10-2006 16:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1017993)
jaassnee, na 40-45 lvl z dobryymi skilami spokojnie, ale na tych co ty podales do nie majac GSa/D lancy to bedziesz ostre baty dostawac

Na 30 lvlu ze skillami 65/65 i fire axem w lapie mozna osiagnac nawet do 35k/h. Wystarczy umiec expic, miec wolna fortece i przyjsc w godzinach wieczornych kiedy resp jest najszybszy. Skille nie maja tutaj az tak wiele do rzeczy, scouty i tak padaja na 2 hity. Bardziej liczy sie predkosc chodzenia, ktora w przypadku 30 lvla jest juz wystaczajaca.

Vil 05-10-2006 16:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin (Post 1017822)
knight na 30~lvlu mialby wyciagac 30k na godzine? (na faccu?)

Moj aktualny rekord to 37400 expa w 59 minut postacia na 39 levelu ze skillami 69/71 + boh i ss/ vamp shield. Oczywiscie elfy.

Raditz Saiya-jin 05-10-2006 17:01

i takim 40 kina z 70/70 mozna tam siedziec bez przerwy czy to taki maly waste?

Vil 05-10-2006 17:55

tak szybko expi sie jesli nie zbiera sie loota, srednio schodzi jeden uh na okolo 3-5k expa jesli wie sie jak chodzic. Wychodzi na to ze co jakis czas trzeba wychodzic i uzupelniac gotowke ale boost do leveli jest mimo wszystko kuszacy.

noobowaty mistrz 05-10-2006 19:20

Zbieranie loota paradoksalnie nie dosc ze spowalnia exp to jeszcze do tego zwieksza jego koszty bo w czasie zbierania loota ostrzeliwuja gracza scouty z roznych stron a to chyba nie jest zbyt przyjemne. Wydajne expienie w elf fortress polega na jak najszybszym zabijaniu pojawiajacych sie na ekranie potworow.

Stożek 05-10-2006 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 1018326)
Zbieranie loota paradoksalnie nie dosc ze spowalnia exp to jeszcze do tego zwieksza jego koszty bo w czasie zbierania loota ostrzeliwuja gracza scouty z roznych stron a to chyba nie jest zbyt przyjemne. Wydajne expienie w elf fortress polega na jak najszybszym zabijaniu pojawiajacych sie na ekranie potworow.

... i wybraniu odpowiednich tras.

Sulfrendil 05-10-2006 21:18

Noobawaty mówileś cos o tym że jak kogos denerwuje podnoczenie spearów to sobie bota sciaga?? Niezle podejscie. Jak mnie denerwuje ze ktoś ma coś a ja tego nie mam to go hackuje no bo co? Denerwuje mnie? Albo jak nie mam kasy to kupuje na allegro ( JAK JA TEGO NIENAWIDZE)
PS. Drodzy Moderatorzy czy jak Wy sie tam nazywacie. Uprzejmie prosze o NIEkasowanie moich wypowiedzi. Forum to w końcu miejscie gdzie się opinie wyraża...

noobowaty mistrz 05-10-2006 21:55

Cytuj:

Noobawaty mówileś cos o tym że jak kogos denerwuje podnoczenie spearów to sobie bota sciaga??
Tak, to prawda. Jak ktos nie umie grac samemu to na ogol sobie sciaga bota i gra z botem.

Ja botow nie uzywam bo umiem grac samemu.

Sir Radzio Angelus 06-10-2006 15:40

Pewnie mnie skrytykujecie ale mysle, że używanie bota do podnoszenia spearów nie jest czymś złym.

Diddy 06-10-2006 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Radzio Angelus (Post 1019252)
Pewnie mnie skrytykujecie ale mysle, że używanie bota do podnoszenia spearów nie jest czymś złym.

Nie jest złe ale jest nielegalne.

Cenarius 06-10-2006 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 1018675)
Tak, to prawda. Jak ktos nie umie grac samemu to na ogol sobie sciaga bota i gra z botem.

Ja botow nie uzywam bo umiem grac samemu.

popieram
@Sulfrendil
może Ciebie granie z botem bawi ale mnie i kilku innych napewno nie wiesz mi kiedyś złapiesz coś w tym bocie gejlogger etc [z Botem jak w życiu może się udać 100 razy a w 101 bocie będzie Gejlogger] ostrzegamCie żebyś później nie ryczał jak postać stracisz -.-

noobowaty mistrz 06-10-2006 16:18

Cytuj:

Skrytykowalbym cie, gdybys napisal ze NIE uzywanie bota jest czyms zlym.
Cytuj:

@Sulfrendil
może Ciebie granie z botem bawi ale mnie i kilku innych napewno nie wiesz mi kiedyś złapiesz coś w tym bocie gejlogger etc [z Botem jak w życiu może się udać 100 razy a w 101 bocie będzie Gejlogger] ostrzegamCie żebyś później nie ryczał jak postać stracisz -.-
Zle mu to wytlumaczyles. Uzywanie bota owszem jest zle ale nie z tego powodu bo akurat szansa złapania keyloggera po sciagnieciu bota z oficjalnej stronki jest bliska zeru. Uzywanie bota jest zle poniewaz powoduje ono ze w nielegalny sposob stajemy sie posiadaczami lepszych postaci. (tak samo jak w zyciu poprzez kradziez w nielegalny sposob stajemy sie posiadaczami wiekszej ilosci pieniedzy)

Xydrus 07-10-2006 17:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Radzio Angelus (Post 1016902)
Hey!:) Wiem, że tego rodzaju tematy były poruszane kilka razy ale wciąż nękają mnie pytania. Obecnie gram na knightem 23lvl 62/62 3,6mlvl ale myślę o stworzeniu pala.

1. Czy palem będe expił szybciej niż moim knightem?
2. Jaki musiał bym mieć optymalny distance/shielding żeby expić szybciej niż w/w knightem?

Czy jakbym zrobił skille 60/60, niech bedzie te 55/(?)55 (nie wiem jak szybko rosnie shield u pala) expił bym efektywniej niż w/w knight (zabijanie potworków, które w/w knight niedał by rady zabić/nie opłacałoby sie-uh waste)?

Tak więc czy opłaca mi się stworzyć pala?

Czy aby na pewno masz taki mlvl czy ci sie coś smykło!?

Sir Radzio Angelus 07-10-2006 19:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xydrus (Post 1021088)

brakuje mi ~30% do 4 mlvl. Przeczytaj to jeszcze raz i pomyśl...

noobowaty mistrz 07-10-2006 19:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xydrus (Post 1021088)

3,6mlvl = 3 mlvl i 40% do 4 mlvla.
Matematyka blz?

stefan007bond 21-10-2006 22:23

Pomocy O.O

przy zakładaniu konta prosi o podanie IC... czy może ktos mi powiedziec co to jest?????prosze o pomoc...

poisoner 21-10-2006 22:25

blackd proxy, tibia bot ng, tibia auto i jeszcze kilka innych botów

PejterPaladyn 28-10-2006 17:23

...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1017219)

Moze I Masz Racje Ale Jk Masz Zajete All Rersp To Nawet Niemasz O Czym Mazyc Zeby Wbic Te 30k A Palkiem Mozna Zawsze Strzelic Komus W Potworka hehe :] :p :evul:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:25.