Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Znajomosc jezykow obcych. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=97521)

Vandoz 06-10-2006 21:57

Znajomosc jezykow obcych.

Hihi.
Chcialbym, byscie sie pochwalili < :D > jakie znacie jezyki, i odpowiedzieli w na jedno pytanie:
-Czy to pomaga w Tibii?

Mozecie tez glosowac w sondzie < z sadem sie kojarzy, ale chodzi o SONDE>
Ja znam biegle 2 jezyki, Polski i Angielski, a po Niemiecku i jako taki Hiszpansku sie dogadam < albo kogos zrozumiem> ^^

Nosferatu 06-10-2006 22:01

eeee liczac polski? nieskonczenie obcy jezyk to jest....

Vandoz 06-10-2006 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nosferatu (Post 1019997)
eeee liczac polski? nieskonczenie obcy jezyk to jest....

No ale wliczajac, powiedzmy ze ktos moze byc z Anglii :)

Hieyan 06-10-2006 22:11

Głupie pytanie - nie znasz angielskiego, nie grasz w Tibie. Tam język to podstawa.

2, angielski i niemiecki, mniej więcej w takim samym stopniu, aczkolwiek lepiej idzie mi angielski.

Glamri 06-10-2006 22:11

My języka polskiego w ten sposób nie zaliczanmy jako, że jest to nasz język ojczysty. Znam dwa języki. Angielski biegle i po niemiecku się dogaduję bez większego problemu...

Vandoz 06-10-2006 22:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hiey (Post 1020010)
Głupie pytanie - nie znasz angielskiego, nie grasz w Tibie. Tam język to podstawa.

2, angielski i niemiecki, mniej więcej w takim samym stopniu, aczkolwiek lepiej idzie mi angielski.

Znam NOOBow ktorzy nie znaja, a graja.
Np.
Ja- Leave!
On- Co? MOW PO POLSKU

Ivellios Galanodel 06-10-2006 22:13

Angielski na wysokim poziomie, niemiecki: może być (Powinno być perfekcyjnie, bo to wstyd, urodziłem się w Niemczech, a niemiecki mam na poziomie średnim :P). Zaczynam również uczyć się łaciny, ale jak pójdzie zobacze. :D

spider-bialystok 06-10-2006 22:20

No wiec: angielski na poziomnie srednim (w szkole nie mam z nim wiekszych problemow, na IRCu z obcokrajowcami sie dogaduje, za granica w sklepie umialem sie dogadac;))
2 lata uczylem sie niemieckiego ale oprocz kilku zwrotow niczego sie nie nauczylem (anty talent) :D
Teraz zaczynam uczyc sie rosyjskiego (i co ciekawe po miesiacu nauki umiem wiecej niz niemieckiego po 2 latach:P) oraz arabskiego (narazie slowka i alfabet).
EDIT: Aha, w lo mamy tez lacine raz na 2 tygodnie :D Czyli naucze sie baaardzo duzo ;]

Smetana 06-10-2006 22:20

@Ivellios
Jakbym sie urodził w niemczech to bym się nie przyznawał. Wolałbym w zimbawe :P.

Dark Sven 06-10-2006 22:21

Cytuj:

In tibia ju kant juse jenzyk bikose dere is macz polakuf.
;)

No umiem po angielsku (troche) No i wsio.

Brakuje opcji- tylko ojczysty
0- poniefasz doszo polakuf nie sna jensyka polackiego i mofia niepoprawie- pzyszlem etc.;)

Edit; Patrze na wyniki- dziwne, zazwyczaj dużo ludzi nie umie po Polsku, a tu takie zróżnicowanie 0o?

Dr.Unknown 06-10-2006 22:25

Chodzi o język, który znasz niemal jak ojczysty, w o taki, którego się poprostu uczysz? W obu przypadkach - angielski.

@down
Ja podobnie.
Ich esse schwartz Scheise gern.
Jebajet ja twaja mać.

Lasooch 06-10-2006 22:27

Zagłosowałem na '1'. Czyli angielski (biegle). Po niemiecku dam radę powiedzieć, że nie rozumiem (ich verstehe nicht). I po portugalsku umiem sim/nao i filho de puta, ale to dużo za mało :)

edit: i jeszcze po rosyjsku - 'ja nie panimaju', jeśli się nie mylę.

Btw ciekawe skąd na tym forum tylu, co znają 3 języki, jak tu może 1/5 userów sam polski zna na poziomie zadowalającym -,-

Raul 06-10-2006 22:28

Polski, angielski i hiszpański. Uczę się też niemieckiego ale jakby to powiedzieć, lekko go olewam.

Nixon's 06-10-2006 22:30

Polski, englisz , Fłansuski i niemiecki. Ostatnie dwa niestety nie za dobrze ; <

Un, duex, trois, quatre, cinq, six , sept, huit... my rox plax0r

kaczi 06-10-2006 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul (Post 1020045)
Polski, angielski i hiszpański. Uczę się też niemieckiego ale jakby to powiedzieć, lekko go olewam.

Ty normalnie z tą Hiszpanią to przesadzasz, jeszcze imie zmień na jakieś hiszpańskie, a nazwisko Gonzales Blanco ;)

Topic:
Polski, Angielski, podstawy Niemieckiego.

Dark Sven 06-10-2006 22:36

A jesli mowa o rosyjskim to tez troche umiem:]

Kanieszna, rzopu, rasija diwka (nie wiem jak sie zapisuje :> )

Max121 06-10-2006 22:41

Polski, angielski (very good), rosyjski (dopiero zaczynam ;p)

Rethfing on Aldora 06-10-2006 22:44

No angielski w stopniu bardzo superdobrym, a w liceum właśnie rozpocząłem nauke francuskiego.
P.S. Rege pozdr0 :DD Franc rulezz!

Stożek 06-10-2006 22:54

Polski(jak dlamnie ten jezyk jest obcy), angielski-b.dobra znajomsc, niemiecki-podstaw sie ucze oraz.... UWAGA! Laciny sie ucze (nie,nie ogrodowej) i narazie juz dosyc sporo potrafie.

Sebaus 06-10-2006 23:02

Angielski- można powiedzieć, że się staram (; i w dodatku mam szczęście jesli chodzi o nauczycielki- całkiem fajnie przedstawiają materiał.
Niemiecki- nie lubię, ale muszę się uczyć, bo to obowiązkowy przedmiot w szkole ):. Szczerze mówiąc wolałbym uczyc się jakiegos innego języka.
Mojego poziomu nie będę oceniać.

Mac-Graw 06-10-2006 23:05

2 obce + ojczysty

Znam język polski na poziomie między "dobry", a "bardzo dobry". Od kilku lat uczę się niemieckiego, rozumienie ze słuchu u mnie leży :/ teksty pisane rozczytam w 75-80% (reszta na tzw. "chłopski rozum" :D). Drugi język to angielski. Tutaj podobnie jak w niemieckim trudność sprawia mi słuchanie :P. Poza tym, jeszcze kilka słów po rosyjsku sprechne, ale nie afiszuję się że go znam

eerion 06-10-2006 23:06

Angielski (mam FCE)
Japoński (dość początkujący - dopiero zacząłem)
Francuski (troche lepiej od japońskiego. Ale i tak prawie nic nie umiem :P)
Rosyjski (Paszoł w czortji ta prjida pokraka! Nu pagadi!)

Lasooch 06-10-2006 23:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 1020119)
Angielski (mam FCE)
Japoński (dość początkujący - dopiero zacząłem)
Francuski (troche lepiej od japońskiego. Ale i tak prawie nic nie umiem :P)
Rosyjski (Paszoł w czortji ta prjida pokraka! Nu pagadi!)

Nu pagadi! (aka Ну, погоди!) - to by można było do niejakiego Zająca z tego forum wystosować xD

Caer 06-10-2006 23:22

Angielski (dobrze, albo i bdb)
Francuski (nieźle)
Hebrajski (bardzo średnio)
Rosyjski (podstawy)
Polski :P

Vanhelsen 06-10-2006 23:25

Polski :>
Angielski b.dobrze
Niemiecki b.słabo
Mam zamiar nauczyć się potem: a) Japoński b) Francuski c) Rosyjski w takiej kolejności :P

janek@ 07-10-2006 00:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1020043)
Btw ciekawe skąd na tym forum tylu, co znają 3 języki, jak tu może 1/5 userów sam polski zna na poziomie zadowalającym -,-

Mie tez to dziwi. (lol)

Ja zem se ucyl polakiego.

Na powaznie to umiem:
J. polski- 3-4
J angielski- 3-4-5
J niemiecki- nie zabardzo
Jakos mi nie wychodza jezyki.

W tibi nigdy nie bedzie potrzebny praktycznie zaden jezyk :P.

Majines 07-10-2006 00:11

2 języki.

- angielski dość biegle.
- niemiecki perfect!

Bambuko 07-10-2006 00:21

Ja angielski trochę znam i niemiecki trochę lepiej... W sumie niemiecki jest dla mnie strasznie prostym językiem, w którym jedynie spamiętać słowa jest trudno.

Baron Kaldrick 07-10-2006 00:31

Inglisz, frencz i podstawy niemca zapamiętane z podstawówki. Do tego dojdzie jeszcze parę powiedzonek w łacinie i pa ruski.

Vil 07-10-2006 00:49

Plynny angielski, srednio niemiecki, podstawy: rosyjskiego, francuskiego, hiszpanskiego, szwedzkiego, koreanskiego, pracuje nad japonskim. Dla zabawy - Patois.

gavreonien 07-10-2006 01:02

Oj Vil widze, ze zdolny jestes :)
Angielski (intermediate)
Niemiecki (dosyc niezle)
Francuski ( srednio)
Norweski (raczej podstawy)
Rosyjski (konkretne podstawy)

Thomisson 07-10-2006 08:09

Angielski: 5+
Francuski: 3+
Niemiecki: 3
Włoski: 1+ (kilka zwrotów)
Chorwacki: 1+ (jw)
+
ojczysty

Radek 666 07-10-2006 09:44

Języki obce? Angielski dobrze, rosyjski średnio, niemiecki słabo oraz japoński bardzo słabo (z tego ostatniego znam kilkanaście zwrotów, więc z japończykiem się nie dogadam :P). No i jeszcze francuski b. słabo (ach to oglądanie Dragon Balla 5 razy, francuski dubbing rox, niestety polskie tłumaczenie zagłuszało często to co po francusku chciałem usłyszeć ;)).

Abbondanzieri 07-10-2006 09:51

Cytuj:

Świetne to o Angielskim tylko że Furora o tym nie wiem i inne serwery zalane naszymi ziomkami. =/

A ja znam Polski (w0w) ;D Niemiecki dogadam sie z Niemcem, Szwedzki to tylko podstawowe wzroty,
Angielski to nawet dobrze, Turecki tez tylko podstawowe wzroty. I chyba to alles

Drzamich 07-10-2006 09:53

1.Polski
2.Angielski
3.Niemiecki
4.Rosyjski

Keel 07-10-2006 10:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek (Post 1020099)
Polski(jak dlamnie ten jezyk jest obcy),

Nie wiem czy Ty umiesz Polski. Bledy type "bende" sa bardzo razace.

Ja umiem troche Polski, bo nei umiem go calkowicie i angielski ale slabo.

Gromnjir 07-10-2006 11:16

Polski, angielski i hiszpanski. Po niemiecku umiem sie przedstawic, policzyc do 5 i powiedziec skad jestem, po 3 latach nauki ;)

Shanhaevel 07-10-2006 11:32

Znam wiele języków. Tylko czy znam je dobrze, to inna para kaloszy...

Angielski. I to mi starcza.

dreggi 07-10-2006 11:41

Cytuj:

Sory, ale 10 zwrotów (hi, bye, buy, sell, leave, hunted, pay, itp.) to mozna miec na kartce wypisane i wcale języka nie znać (pl? br?).
@topic
ja znam angielski w stopniu średnio zaawansowanym/prawie zaawanowanym i ucze się teraz niemieckiego w liceum (boshe kto to wymyslił:D )

Rinnaroc 07-10-2006 12:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dreggi (Post 1020543)
Sory, ale 10 zwrotów (hi, bye, buy, sell, leave, hunted, pay, itp.) to mozna miec na kartce wypisane i wcale języka nie znać (pl? br?)

Z takim czymś daleko nie zajdziesz, zapewniam.
@Topic
Angielski można powiedzieć, że bardzo dobry
Szczątki niemieckiego pozostałe w mojej pamięci z podstawówki(Kupen machen X( )
No i oczyfiście nash ojczysty jenzyk !!!!11

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:11.