![]() |
Palladin
Witam wszystkich. Czytając opinie doświadczonych graczy doszedłem do nastepującego wniosku: Gram paladynem, mam 20lv i staram się skillować, jednak na spiry wydaje duze sumy gp. Na forum wyczytałem, że paladynem nie opłaca się skillować, a jedynie expic z łukiem i wtedy skille będą lecieć przyzwoicie. Zaoszczedzę pare gp, a resztę wydam na strzały (uważam, że szkoda czasu na tworzenie ich). Około 35 lvl będę miał kase na bohy i skill około 80 dista. Żyć nie umierać. Mam tylko pytanie czy dobrze kombinuje? Prosze o odpowiedz.
Niech allach bedzie z wami |
Bez skillowania tylko expiac napewno nie bedziesz miec 80 skila na 35 levelu, ale skilowac mimo wszystko sie nie opłaca paladynem wogóle.
|
Cytuj:
|
skilowac tez mozna w taki sposob do 50 skilla na trolah spirami i jakiegos d hammera w kieszeni trzymac jak sie spiry koncza to z hammera stukac ja tak robilem od 50 dista exp na tombah : )
|
Skillowac sie oplaca ale tylko do 40 dista. Dalej juz sam exp.
|
45 dista i wio z levelami.
Na 35 levelu nie przekroczysz 70 dista, ale bedziesz w stanie expic wystarczajaco szybko na swoj level, do tego na tyle oplacalnie ze szybko bedziesz miec zapas gotowki, ktory mozesz wedle uznania wydac np na trening. |
Tez zaczalem teraz gre paladynem i chce na tym moim 11 lvlu skillowac do 70 dista poniewaz kolega chetnie mi stawia monka i mam sporo kasy na speary. co o tym sadzicie?
|
Tylko przypadkiem nie uzywaj kuszy, bo belty sa drogie a skile leca lepiej z lukiem. Skilowac mozna i do 50dista ale powyzej 40-45 jest to waste kasy na spirki.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ja trenowalem do 70 dista... Obecnie mam 45lvl i 75 dista... byl 47lvl i 78 dista, ale hack i dead robia swoje... mlvl mam 13... (40% do next)
jaki wniosek? trening sie nie oplaca... wydalem 32k w kasie na train... |
Co?! Trening się nie opłaca? Lol? TO powodzenia na expieniu ,bo w takich warunkach jak byś na solda marnował ok. 10 strzał to na pewno się zwróci...
T aaa wiem ,że zaraz się ktoś odezwie na temat expienia na kopalniach kazo i ile tam tej kasy leci ... A apropo tematu polecam Ci jednak zrobić te 70 dista jak najszybciej. Ja sobie zrobiłem 73 dista na 20 lvlku i exp był przyjemny. Ale kasy i tak nigdy nie było w nadmiarze :( Będę musiał i tak pewnie na bohy dorabiać. Więc skilluj , skilluj i jeszcze raz skilluj! Możesz se tez dla oszczędności zrobić jeszcze knight'a którym se będzie kasę na spirki zbierał :p Ja tak zrobiłem i mimo iż straciłem na tym trochę więcej czasu to miałem ten skill i trochę kaski ;) A tak w ogóle to się pisze Paladin |
@up zamknij pizde bo gadasz głupoty. Nie skiluje sie wiecej niz te mx 45~ skila i nie pierdol... jak sie umie grac to nawet na 40 skila nie bedzie waste ale jak ty masz waste na 70 skila to musisz byc zajebisty noob.
|
Cytuj:
bez skillowania za huja nie będiesz mial 80 dista na 35 lvl ja se skillowaniem na 33 lvl mialem 81 a trenilem bardzo duzo, mniejszy dist wiecej kasy na bolce/arrowsy dluzej bijesz potworka wieksze waste a wiadmo dla palla kazdy grosz sie liczy |
wes luk i ic na dwarfy soldiery IMO najlepszy zarobek dla palla na tym lvl + eksp (skill tez szybko wleci)
|
lol
lol na soldach bez tarczy moze nieźle dostać :p ja bynajmniej nie moglem expic bo dostawalem niezle
|
Cytuj:
Tak więc trening powyżej 45-50 dista się NIE OPŁACA , wtedy to już tylko exp. |
ja skilluje oplacalnie^^ zbieraj speary z varklischi<cos takiego> i full kasy i spearow albo gobliny
|
Cytuj:
|
Teraz niech kazdy co mowi, ze 45+ dist i expic mi powie gdzie mam isc wg. niego. Mam 20 lvl, 51 dist, pacc tez. Aby byl dobry exp i w miare oplacalny(zwrot za to, co uzyje). Pojde i nagram filmik, bo za cholere nie moge znalesc expa z 10k+/h i zeby sie za strzaly zwracalo.
|
Cytuj:
|
a ja skillowałem w ab'dendriel do 46. na każdą wyprawę na trolle brałem 10 spearow (zacząłem tak robić dopiero po przekroczeniu 40 dista) a przynosiłem 20 (byłem bez eq, tylko z wooden shieldem) i w ten sposób mam teraz ok 200 spearow (ale z innych postaci też przesyłałem).teraz założyłem łuk i jestem zadowolony. ok 20 levela znowu poskilluje do gdzies tak 55 - 60. No i jest Full Wypas. :elf:
|
Cytuj:
@top tak jak pisala wiekszosc, trenujesz do ok 40 dista i mozesz spokojnie zarabiac podczas expienia |
nie kupuj spirów tylko idź na amazon camp i zbieraj spiry z valkiri, kupowanie spirów to strata kasy, doskiluj do 50 to nie jest aż takie straszne i możesz expić na ghulach lub czymś innym
|
a kamyczki z goblinow?? spokojnie do 60 mozna na dwarfach siedziec ....
|
Jak juz bardzo chcesz miec "dobre" skille to...Idz jak juz kolega wyzej napisal na amazon camp (dodam, ze w godzinach szczytu). Przejdziesz sie 3x i bedziesz mial kolo 100 spearow w lootbagu
|
Ludzie - kazdy inny, ma inne zdanie z tym skilownaiem. ja zrobilem tak ze mialem w . . . kasy to pierw na 8 lvl poskilem do 40 wbilem 11 zeby exura gran i skilic najlepiej do 70 potem expic i na 40 dopsier skilic :P do 80
|
żeby nie zasmiecac dzialy napisze tu..
otoz gram pierwszy raz paladinem i mam pytanie.. mam 12 lvl.. ~50dist i wybieram sie na cyclopy.. do ktorego lvlu powinienem tam chodzic?bo sa rozne zdania i nie moge sie zdecydowac.. i jeszcze jedno.. z tego co tu widze uwazacie ze trenowanie nie ma sensu.. czyli juz nigdy nie bede musil trenowac ta postacia?
@edit chodzi mi konkretnie o to czy jesli juz nigdy wiecej ta postacia nie bede trenowac to nie bede mial problemow z hitami(np ze za dlugo bije jakies potwory) albo wastem? @DOWN dziex:)bardzo mi pomogles! |
@Up
Ja też mam palladyna - 15 level i skille 52/41. Radze Ci do 15 levelu poexpić na soldierach i nazbierać boltów. Bo tym samym paladynem na 8 levelu gdy miałem skille ledwo ponad 30 w cyklopa z bolta pocisnołem za 60. :P Nie mam zamiaru skillować moim charem. Gdyby nie allegro teraz bym nie miał nic kasy przez te wszystkie speary i kamyki w które zainwestowałem... Nie opłaca się skillować! Dam przykład, mam kolege +60 royal palladyn, nigdy nie skillował swoją postacią a ma 85 dysta i ostatnio zsolował na poh 3 gs'y. Podsumowując: - Nie treń, exp a skille same wejdą. O zadawane hity się nie martw. |
Ja tam mam palka 23 lvl 61 dista, robie 25 lvl, treine do 65 dista i jade z lvl. Ne chce dużo trenować bo zostało mi 65 dni PACC :P Będe trenował jak bede na FACC. Tylko ciekawi mnie jak bedzie wyglądał trening po update
|
Cytuj:
|
Do wszystkich, jeśli jesteśmy na nowych światach i mamy zaledwie 1 k po wyjściu z rook'a, to kupujemy najlepiej Morning Star i idziemy na Trole , jak mamy około 10 spearów, to zaczynamy nimi bić, i tak skillujemy do 13 lv. Po wbiciu 13 lv, kupujemy łuk, czar na strzały i idziemy expić. I już nigdy nie musimy skillować.
|
@up
Ja jak wychodze z rooka mam 70 gp . |
@up
Dokładnie. Jeżeli ktoś umie sobie poradzić na rooku to i na mainie nie bedzie problemów. Ja zawsze na 8 lv mam p seta dark helmet i dwarvenke i odrazu moge grać ;] A kasą na rooku sie nie przejmuje bo mi czasami sama wpada ;p A co do palka : Eq takie jak wyżej wymieniłem i na trolle pod ab 13 lv sie robi i skille same sie wbijają ;p |
Wystarczy po wyjściu z Rookgaardu, kupić tylko Dwarven Shield i Morning Star, i jazda na Trole na Edron lub Ab. Przecież z Troli wypadają Speary, więc można odrazu skillować jak się już tych włóczni trochę uzbiera.
|
Cytuj:
A ja się nie zgadzam, że się nie opłaca. Bo to co wydam na speary podczas skillowania do 60+ Dista czyli jakies około 600 spearów. Wychodzi więc 6k. Ale teraz n 65 Discie mogę iść na -2 tombe, a ty z tym 40 distem to ewentualnie na roty choć i tak ci się nie zwróci. |
@UP
hahahah za strzały na rotach zwraca się jak masz 30-35 dista : ) |
Skilluj ile zdolasz na trollach do 13levku.
Minimum jaki powinienes miec po kupieniu luku i czarow to 45-50 wtedy bedzie cie sie elegancko expilo tylko musisz uwazac bys nie zdechl. ;p Puzniej to sam exp. |
Ja właściwie biłem i doskilowywałem jak mi brakowało około 50% i tak wbiłem 70 dist na 33 lvl.
Jeżeli chodzi o bicie to z boltami jak i strzałami na guardach nie ma już problemu a kasa się zwraca. Po wyjściu na maina to poszedłem po soldier helmet i kupiłem dwarvenke a do bicia troli war hammera. Skilowałem na trolach do około 50, potem jest tu trochę uciążliwe a przede wszystkim monotonne. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:47. |