Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Korea Północna (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=98128)

Lever 11-10-2006 15:54

Korea Północna

Mają atom... To koniec? Mamy sie bać czy nie... ? Piszcie swoje opinie..

~>Salmon<~ 11-10-2006 16:03

O nieee...
A my mamy dziwnego ministra edukacji "To koniec? Mamy sie bać czy nie...?
Według mnie to kolejny post w którym chodzi o jak największą liczbę postów

slawekmag 11-10-2006 16:09

A może byś napisał, gdzie są informację o tym, że mają i po co mają atakować takie malutkie<chodzi tu bardziej o malutkie pod względem technologii i pieniędzy itp, itd> państewko.

Badzo 11-10-2006 16:15

Czuje sie tak samo bezpieczny jak przed probami atomowymi.

Yoh Asakura 11-10-2006 16:26

Korea postawiła ultimatum. Albo zdejmą sankcję albo wojna.

Dan the Automator 11-10-2006 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lever (Post 1026690)
Mamy sie bać czy nie... ?

Po co?
~~~~~~f

kaczi 11-10-2006 16:33

Myślą, że jak mają bombę to są mastah ;)

spider-bialystok 11-10-2006 16:34

No to co ze maja? Wiele krajow ja ma, Korea Pln jak narazie moze wyprodukowac zaledwie kilka bombek i nie sadze, ze jest w stanie zagrozic Chinom czy Rosji.

Yoh Asakura 11-10-2006 16:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1026750)
No to co ze maja? Wiele krajow ja ma, Korea Pln jak narazie moze wyprodukowac zaledwie kilka bombek i nie sadze, ze jest w stanie zagrozic Chinom czy Rosji.

Obiło mi się o uszy, że Korea Płn. może w ciągu 7 min. zniszczyć Seul. Bodaj w jakiś koleś w "Faktach" tak mówił.

Lasooch 11-10-2006 16:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1026750)

Ja tam bym się bał. Kilka bombek atomowych = zagłada setek tysięcy ludzi. W rękach idiotów oczywiście, bo każdy inny wie, że po takim czymś znikną z powierzchni ziemi...

Mówcie co chcecie. Ja się boję o losy świata. Aczkolwiek parę dni temu bałem się tak samo jak i dziś...

Z każdym kolejnym państwem posiadającym broń atomową nasze szanse na dożycie emerytury (której pewnie nie będzie, bo państwo zbankrutuje i nie będzie komu jej nam wypłacić) maleją.

spider-bialystok 11-10-2006 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1026751)
Obiło mi się o uszy, że Korea Płn. może w ciągu 7 min. zniszczyć Seul. Bodaj w jakiś koleś w "Faktach" tak mówił.

A w ciagu nastepnych 7 minut Korea Pln zniknela by z powierzchni ziemi.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch
Ja tam bym się bał. Kilka bombek atomowych = zagłada setek tysięcy ludzi. W rękach idiotów oczywiście, bo każdy inny wie, że po takim czymś znikną z powierzchni ziemi...

A jaki by mieli w tym cel? Przeciez to by oznaczalo rowniez ich zaglade.

@down
No raczej glownie niewinnych. I to powod dla ktorego Korea Pln nie uzyje atomu do celow innych niz karta przetargowa.

Lasooch 11-10-2006 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1026763)
A w ciagu nastepnych 7 minut Korea Pln zniknela by z powierzchni ziemi.

I poszłyby się kochać setki tysięcy - jeśli nie miliony - istnień. Między innymi niewinnych.

Swoją drogą, kojarzy ktoś coś z I wś? Ci napadli na Serbię, Rosja pomogła, tym pomogły Austro-Węgry, tamtym GB i Francja, parę dni i cała Europa w wojnie. Zmierzam do tego, że idioci'n'fanatycy siedzą nie tylko w Korei.

Dr.Unknown 11-10-2006 16:57

Trzeba coś zrobić z tymi Koreańczykami, bo widzę, że w głowach im się poprzewracało i mają o sobie nieco za wyskie mniemanie. Żadnej wojny, ani nawet pojedyńczych ataków w najbliższej przyszłości nie będzie, nie liczać trawjących już latami konfliktów.

Dark Sven 11-10-2006 16:57

Szczerze? To czy umre dzisiaj czy za 20 lat na dzień dzisiejszy mi zwisa. Wiem, jestem szczeniak, nie poznałem życia etc.

Ale póki co- żyję chwilą

Lasooch 11-10-2006 17:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 1026780)
Szczerze? To czy umre dzisiaj czy za 20 lat na dzień dzisiejszy mi zwisa. Wiem, jestem szczeniak, nie poznałem życia etc.

Ale póki co- żyję chwilą

Jakbym Ci przyłożył nóż tudzież głowicę z ładunkiem nuklearnym do szyi to byś inaczej gadał ;)

ripper 11-10-2006 17:17

Spokojnie - to tylko straszak. Przywódcy Koeri nie są aż tak głupi, by narażać siebie i swoje państwo na oczywistą zagładę. Wuj Sam patrzy...

Dark Sven 11-10-2006 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1026807)
Jakbym Ci przyłożył nóż tudzież głowicę z ładunkiem nuklearnym do szyi to byś inaczej gadał ;)

Może :> To sprawdzimy. Przyjdz dzisiaj do mnie z głowicą nuklearną.

Vanhelsen 11-10-2006 17:20

No i co z tego? W dobie, gdy USA leci po wszystkich i wojuję "w imię demokracji" to się im nie dziwię, że szukają straszaka na amerykanów...
Mam tylko nadzieje, że nie będą na tyle głupi, by samemu rozpoczynać jakiś atak,

Aval'yah 11-10-2006 17:20

IMO nawet jeśli mają atamówke to będą bali sie jej użyć. W wojnie na taką broń nie ma zwycięzców- i Koreańczycy chyba o tym wiedzą.

Boryna 11-10-2006 17:21

osobiscie bardziej obawaim sie psychola ktory wejdzie do autobusu i sie wysadzi podpierajac sie ideologią

natomiast pojawienie sie 8 państwa z bronią atomowa nie jest dobre

swoja droga...
lodowce topnieją, z warstwa ozonu coraz gorzej, coraz czesciej chorujemy na raka ale zato robimy sobie kolejne porby atomowe....głupszego gatunki na tej planecie nie ma....

Kubalolz 11-10-2006 17:33

to co z tego ze maja atomowke?? (Atomowki plx :D) a ameryka powinna miec juz bombe wodorowa :D

Lasooch 11-10-2006 17:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 1026820)
Może :> To sprawdzimy. Przyjdz dzisiaj do mnie z głowicą nuklearną.

Nie wpadnę niestety - nie wiem, gdzie jest Śrem. Poza tym zapodziałem gdzieś moją bombkę ;s

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Boryna (Post 1026833)
głupszego gatunki na tej planecie nie ma....

Są jeszcze lemingi. W gatunku ludzkim przynajmniej jednostki zasługują na miano homo sapiens sapiens

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kubalolz (Post 1026848)
to co z tego ze maja atomowke?? (Atomowki plx :D) a ameryka powinna miec juz bombe wodorowa :D

Ty to kretynem jesteś. Ameryka MA bombę wodorową. Jeśli się nie mylę, to takową przed 1950 zbudowali.

slawekmag 11-10-2006 17:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aval'yah (Post 1026829)
IMO nawet jeśli mają atamówke to będą bali sie jej użyć. W wojnie na taką broń nie ma zwycięzców- i Koreańczycy chyba o tym wiedzą.

Zgadzam się w 100%. Oni tylko straszą. Jeśliby zaatakowali to USA by ich zniszczyło. W ciągu kilkudziesięciu minut(no, troche dłużej bo dolecieć tam muszą) wysłaliby atak na koree a po kilku dniach takie państwo by mogło przestać istnieć.
USA prawdopodobnie też ma jakieś bomby o których informacje są ukryte. Być może nawet o wiele nowsze technologicznie niż atomowe bomby Koreańczyków. Po za tym co z tego, że mają to jędną bombę? Wysadzą ją, a potem nie będą mieli niczego czym mogliby się przeciwstawić/obronić Amerykanom.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Boryna (Post 1026833)
osobiscie bardziej obawaim sie psychola ktory wejdzie do autobusu i sie wysadzi podpierajac sie ideologią

natomiast pojawienie sie 8 państwa z bronią atomowa nie jest dobre

swoja droga...
lodowce topnieją, z warstwa ozonu coraz gorzej, coraz czesciej chorujemy na raka ale zato robimy sobie kolejne porby atomowe....głupszego gatunki na tej planecie nie ma....

Co do dziury ozonowej to o dziwo zaczyna się zmniejszać. Czytałem o tym gdzieś w gazecie...

@ontop
No, masz rację. Jesteśmy najgłupszym gatunkiem. Jesteśmy też najbezpieczniejszą bronią świata.

Lasooch 11-10-2006 17:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slawekmag (Post 1026865)
USA prawdopodobnie też ma jakieś bomby o których informacje są ukryte. Być może nawet o wiele nowsze technologicznie niż atomowe bomby Koreańczyków.

Na pewno mają. Bomba Koreańczyków zapewne (nie jestem pewien oczywiście) nie byłaby zbyt potężna, oni dopiero raczkują w tej technologii.

Na Hiroszimę zrzucono bombę o sile - wg Wikipedii ('Little Boy posiadał moc wybuchu równoważną 15 kilotonom trotylu.') - 15 kiloton (wtedy USA dopiero zaczynało produkcję tych bomb), a istnieją już bomby o sile wielu megaton - Wikipedia mówi: 'Siłę wybuchu oszacowano na 10,4 megaton (MT) czyli około 700 bomb jądrowych zrzuconych na Hiroszimę.'.

Nie sądzę, aby Korea miała broń o sile 10 MT...

edit:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wikipedia.pl, broń termojądrowa
Najpotężniejszą eksplozją, która kiedykolwiek wstrząsnęła światem była detonacja radzieckiej bomby cara. Bomba została zdetonowania 30 października 1961 roku na wysokości 4 km na Nowej Ziemi. Siłę jej wybuchu oszacowano na 58 megaton (prawie 4000 bomb zrzuconych na Hiroszimę) i dano miano "Zabójcy Miast". Wybuch wzniecił w górę takie ilości pyłów, że zasłoniły niebo na Nowej Ziemi na długi czas. Przyczyną takiej siły wybuchu były duże ilości materiałów nagromadzonych w bombie.

I sobie wyobraźcie, jakie to musiało być 'bum'.

Btw, Sławek - ja sądzę, że jakby się uprzeć, to ludzkość w ciągu paru dni mogłaby rozj*ebać nie Koreę, a cały świat. Ba, w ciągu paru godzin. Wskutek zimnej wojny - największy konflikt w historii, w którym nie został oddany żaden strzał - mamy nuklearnego syfu na ziemi tyle, że na kawałki pewnie byśmy się mogli rozpaść.

Xzonixek 11-10-2006 18:02

1. Chiny stoją za Koreą Północną murem:)...
2. Rosja stanełaby po stronie Korei, gdyby wybóchł konflikt między USA/Koreą
3. Korea ma się czym bronić, myślicie że te defilady w Fenianie to nic?? Miliardy idą w zbrojenia i badania...

Lever 11-10-2006 18:09

A co by było jak by Korea sprzedała bombe Terorystom... Im to wsio czy zginą czy nie...

spider-bialystok 11-10-2006 18:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lever (Post 1026906)
A co by było jak by Korea sprzedała bombe Terorystom... Im to wsio czy zginą czy nie...

Juz widze jak to terrorysta z plecakiem na plecach niesie bombe atomowa:) Poza tym Pakistan tez ma bron atomowa i jakos jej nie uzywa :) A tam przeciez sami terrorysci sa! ;<

Thero 11-10-2006 18:42

A 4 wojna będzie na kamienie i patyki, Einstein przewidział.

Zenuś 11-10-2006 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lever (Post 1026690)
Mają atom... To koniec? Mamy sie bać czy nie... ? Piszcie swoje opinie..

tak mają atom :P
mamy się bać? TAK
moja opinia? wjechać do s*****elów i powybijać wszystko co się rusza (warnplx)
poraz kolejny... Popieram agresywną politykę George Bush'a

Vil 11-10-2006 18:49

Bardziej sie martwie Koreanczykami na WCG w Monzie niz defiladami w Phenianie.

Wielki Wodz Kim moze jest psycho, ale nie jest az takim idiota zeby bawic sie w wojowanie bronia masowego razenia. Nawet jesli zadeklaruje wojne to predzej skonczy sie na szybkim dropie Jankesow niz na wojnie na nuki.

Fagaro 11-10-2006 18:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xzonixek (Post 1026892)
1. Chiny stoją za Koreą Północną murem:)...
2. Rosja stanełaby po stronie Korei, gdyby wybóchł konflikt między USA/Koreą
3. Korea ma się czym bronić, myślicie że te defilady w Fenianie to nic?? Miliardy idą w zbrojenia i badania...

1-Chiny maja napiete stosunki z Korea polnocna od dluzszego czasu, chyba od chwili kiedy zorietowali sie ze dali malpie brzytwe i nie wiadomo kogo teraz potnie.
2-rosja ma w d.. Koree, i napewno nie stana po jej stronie (sami postulowali o nalozenie sankkcji jakis czas temu)
3-tak korea ma czym sie bronic, tysiace czolgow, setki helikopterow, wielka flota, miliony niewyszkolonego miesa armatniego.

Kraj gloduje od dawna, ale od pewnego czasu juz nawet w armi ludzie niedojadaja (tylko ci straznicy w obozach koncentracyjnych sa ciagle dobrze oplacani). Nie ma nic grozniejszego dla prezydenta/dykratora/króla/wladcy plemienia niz glodne wojsko, i to wiadomo od starozytnosci.

spider-bialystok 11-10-2006 18:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zenuś (Post 1026978)
tak mają atom :P
mamy się bać? TAK
moja opinia? wjechać do s*****elów i powybijać wszystko co się rusza (warnplx)
poraz kolejny... Popieram agresywną politykę George Bush'a

A potem dziwic sie czemu przybywa tylu terrorystow :) Za agresywna polityke Busha placa niewinni ludzie, ostatnio odtajnione dokumenty potwierdzaja, ze agresywna polityka USA doprowadzila do eskalacji terroryzmu i nowej fali fanatyzmu.

EDIT: A ten dopisek "Wierzacy" pod twoim nickiem... Raczej typowy polski katolik, a nie wierzacy...

janek@ 11-10-2006 19:08

Takich prob atomowych nie powinno byc wogole na swiecie.... NIGDY!
Za takie pruby powinno sie dawac najwieksze kary! i to nie wszystko.. ukarac tez za prowokowanie do wojny... Nie powinna istniec samowola krai.
Korea uzyla bombke pod ziemia bo wyczuly ja superczule czujniki sejsmiczne amerykanow.
Nie dosc, ze 2 wojna swiatowa to jeszcze 3? Nigdy w zyciu nawet jakby prezydent tak powiedzial. (bo to byla by samowola dektatorska)
POwinno sie tez odebrac wszelkie bombki atomowe wszystkich krajow.

PS Zawsze myslalem, ze ludzie wschodu sa jacys popier.oleni, a ich wladza samowolka.

joey 11-10-2006 19:17

Jestem gotowy, zamówiłem sobie na allegro Pancerz Wspomagany.
Będzie Fallout? Szkoda, że nie przeżyje.

EDIT:
Ktoś tam napisał coś o nowej ziemii. Co to jest? Gdzie to jest?

Znalazłem na Wikipedii, ciekawe. Może tam zamieszkam...

Lasooch 11-10-2006 19:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez janek@ (Post 1027025)
POwinno sie tez odebrac wszelkie bombki atomowe wszystkich krajow.

a) i komu dać?
b) tego są tysiące. Na pewno jakoweś by zaginęły, i prącie raczy wiedzieć kto by się do nich dorwał.

Btw swego czasu wszystkie ważniaki z ZSRR nosiły przy sobie minibombę atomową w walizce. Jedna z tych walizek zaginęła, i do dziś jej nie znaleziono.

Ashlon 11-10-2006 20:18

Bron atomowa jest traktowana jako mocno defensywna - kazdy rzad uzyje tego tylko w ostatecsznosci, gdy juz praktycznie caly kraj bedzie opanowany. Dlaczego? Jesli Korea PN uzyje bomby, z polowy swiata zleca sie dziesiatki bomb ;)

slawekmag 11-10-2006 21:35

Ależ piękny widok. Deszcz bomb atomowych na nas spada. -mówi koreańczyk do koreańczyka

Korea nie wysadzi bomby. Dlaczego? Proste. Było by to samowbójstwem. Wysadzą jedną, stany wysądzą kilka i to dużo lepszych. Stany Zjednoczone prawdopodobnie dysponują bombami lepszymi od bomp atomowych.

Z wikipedii:
Kraje OFICJALNIE posiadające bombę atomową
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...94/323sdff.PNG

Cytuj:

w trakcie II wojny światowej. Od tego czasu użyto ich około 2000 razy, jedynie w ramach testów, przeprowadzanych przez osiem państw (USA, Związek Radziecki, Wielka Brytania, Francja, Chińska Republika Ludowa, Indie, Pakistan i Korea Północna).

janek@ 11-10-2006 21:43

Ale zauwazcie, ze kiedy poleci omka z Korei to mocarstwa wystrzela te kilkadziesat rakiet i co??? RUSKI TYDZEN! Zgina tysace niewinnych ludzi(przez jednego czlowieka), ktorzy nawet nie wiedzieli o takim czyms.... LOL A nie wystarczy odebrac bron atomowa Korei i zabronic im ich uzywania?
Moim zdaniem taki zlot rakiet bylby zaaaaa radykalny..

Ps Taki sobie prezydet bedzie miec w dupie co sie stanie z krajem i sam sie schowa, a z ludzmi stanie sie to co powyzej napisalem;/.

slawekmag 11-10-2006 21:52

@offtop

Dlaczego Ruski? A może Brazylijski?

@ontop

W jaki sposób mieliby odebrać bombe atomową?

spider-bialystok 11-10-2006 21:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez janek@ (Post 1027361)
LOL A nie wystarczy odebrac bron atomowa Korei i zabronic im ich uzywania?

A nie sadzisz, ze gdyby to bylo takie proste to juz dawno by do tego doszlo? Wejdziesz, powiesz "oddajcie mi wasze bombki" i grzecznie ci oddadza? ;)

3x up
Izrael rowniez posiada bron jadrowa w duzych ilosciach;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:57.