![]() |
Przyjaciel GM.
|
LOL. Gm na mc ?! :>
|
Cytuj:
|
Dlaczego ten GM taki wolny (znaczy wolno chodzi) ?
|
niejaze tego xD
|
Cytuj:
|
GM podobno nie ma prawa brac udzialu w grze na takiej pozycji. Po zostaniu GM'em moze byc tylko GM'em i raczej swoim poprzednim charem grac nie moze.
BTW: stary char nie jest na koncie GM'a ...... |
Odp.
Dziwne i tyle.
|
zbanowal 88 lvla za to ze mu przesuwal te gowna 8o 8o 8o omg robic takie zamieszanie o jakies 2 gowna :|
btw. polaczki rox 22:51 Boski Max [50]: you frinds gm? 22:51 Boski Max [50]: Davoren frind? 22:51 Boski Max [50]: :/ frind :D |
nie kazdy uczyl sie angielskiego wyobraz sobie <3
a film dziwny, nawet bardzo. ten gm jakis przyorany. |
GM ma opcję logowania się na swojego chara oraz na GMa żeby sprawdzać czy coś się nie dzieje i czy nie trzeba interwencji.
Cya ;) |
Cytuj:
btw. Cała ta sytuacja na filmie to według mnie nadużywanie władzy przez GM'a. |
Gdyby .rec by mogl byc dowodem to ten gm powinien juz nie byc gmem :)
|
Ekhm i coż tu można se pomyśleć o tym Gm....
|
23:32 Robson of Astera [40]: GM?
Nie, treser reniferów. Ja tez tego "niejaze" |
ten filmik juz byl dosyc dawno na tibia de
a na forach tibia.com byla dosc ciekawa dyskusja na ten temat ( : |
Cytuj:
|
7 lvl chce sobie przeniesc "znicze" z kazo do GH w thais i pomaga sobie w tym postacia GMa :] widac wyraznie ze ten GM mial fallow na tym "malym". a ze ten 88 lvl przeszkadzal ciagne to dostal bana. moim zdaniem jest to troche naduzyciem wladzy ale po 1. zaloze sie ze wiekszosc w nas bedac GMami postepowala by podobnie. po 2. ten gosciu nie wazne czy lamie zasady gry czy mogl sie domyslec czym skonczy sie nie sluchanie GMa.
@up ileś tam razy to oczywiste ze GM moze sie logowac na swoje normalne postacii, "GM" to tylko jego taka dodatkowa praca. a co do spekulacji na temat MC to do linii komend skrotu do tibii dopiszcie gamemaster (wiecie, tam po ...\tibia*****). i mozecie wlaczyc tibie 2x. bajer taki ze kiedy chcecie sie zalogowac to mozecie to zrobic tylko raz. w drugim kliencie wyskoczy komunikat ze wasze konto nie jest kontem GMa. wniosek: GM ma legalne MC :) |
Dlaczego kiedy gm jest online u tego typa co nagrywa jest off w vip list?
Fake!? |
Cytuj:
|
Hehehe dzieki za zrobienie tematu za mnie , filmik mój dałem go pierw na tibia.de a teraz chcialem wam pokazaą . Ten GM Asekuruje swojego przyjaciela z realla , naduzywa swojej "sily" i dal bana kolesiowi ze przeskadzal , a nie bylo by prosciej przywolac tego itema w gh ... -.-(bo przeciez i tak naduzywal swojej "siły")
Sry ze świat pomylilem ale sie tak niehcąco klikło |
Cytuj:
Hmm kiedys chyba na stronie mozna bylo sprawdzic czy GM jest online. |
Cytuj:
"12:20 Insanis On Astera [35]: lvl 88 foi ban" Character Information Name: Insanis On Astera Sex: female Profession: Master Sorcerer Level: 37 World: Astera Residence: Carlin Guild membership: Traficante of the Yakuza Last login: Oct 27 2006, 20:43:44 CEST Account Status: Premium Account Yakuza ... Máfia de Família!! ... Para entrar você precisa da aprovação de TODOS os membros da guild :D ... Coś jeszcze ?? 4xDown : To czemu napisałeś Cytuj:
|
@up
wyjdz i nei wracaj Ten ban sluszny był, przeciez gm ostrzegał tego 88levelka, nawet podał mu powod za ktory go zaraz zbanuje, kickol go pare razy a , ze to nie przmówiło mu do rozsądku to dal mu bana :| A na mc też raczej nie był, jak mogł przesuwać 1 postacią te gowna a drugą pisać? |
wg. mnie fake
po 1. Sumopainija nie ma bana i ma juz 90lev po 2. ten gm za wolno chodzi... ps. ktos napisal ze byla na ten temat dyskuja.. 13:17 Insanis On Astera [35]: lvl 88 foi ban 13:17 Insanis On Astera [35]: Banished: until Oct 29 2006, 01:05:49 CEST because of destructive behaviour koles dzisiaj (u br jutro ?) ^.^ czyli kolejny dowod ze fake :< |
Cytuj:
No nie mój ale ja go znalazlem na stronie br i go umiescilem na tibia.de i na tibia.pl i na tibicams wiec moge uzyc slowa "moj" ;p , i gz za spostrzegawczosc :) @up ten 88 lv nie ma juz bana bo ten ban mialbyc "tymczasowy" zeby nie przeszkadzal i zobacz se na tibia.de na forum ze to nie fake popytaj sie osob co byly na filmie . . . ten GM pomagal koledze z rl. |
Cytuj:
2. Wcale za wolno nie chodzi... tylko na otsa zapie****a jak 300 lv... W rl tibii Gm ma 2 lv i chodzi jak 2 lv. |
Ehh... pamiętam pierwszy dzień pracy tego gm'a. Odrazu po newsie na tibia.com zalogował się na Asterce. No to postanowiłem go wypróbować ;p znalazłem pierwszego lepszego czitera no i reporcik. Zjawia się Laylee. Postaliśmy trochę. On pokręcił się, popatrzył i co? I nic. Powiedział że zajmie sie tym kiedy indziej i log. Coś chyba jeszcze burknął o braku dowodów ale nie pamiętam dokładnie. No ale jeżeli koleś nie reaguje na proste hi, nie przejmuje się tym że go przesuwają, a twardo sobie czaruje i łowi ryby to ja bym w tym jakiś dowód znalazł. Teraz może trochę zmężniał, nie wiem.
@filmik Spoko gh. |
TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK
gm może chodzić na mc >.< zrobcie skrot tibi i w lini komend na samym koncu po spacji dodajcie komende gamemaster i bedziecie mogli otworzyc tibie kilka razy ale nie bedziecie mogli wejsc na konto :> <nie czytalem poprzednich postów> |
Cytuj:
|
Pare slow wyjasnienia:
- to nie jest fake - sum~ byl zbanowany za "destruction behaviour" - interpretacja zasad przez Laylee byla mniej wiecej taka: "swiat non-pvp -> nie da sie bronic przed zlodziejami -> zlodziejstwo jest nielegalne i za to mozena dac bana" - topic na forum tibia.com -> gamemasters byl na ten temat, powstala wielka dyskusja czy jest to dobra interpretacja czy nie, czy czasem to nie jest pomaganie znajomemu itd. - ~3 innych gmow poparlo laylee - okazalo sie, ze jednak zlodziejstwo jest dozwolone - glos "bogow" (cipow) - Laylee przeprosila za zamieszanie, przyznala sie do blednej interpretacji wskazowek dla gmow odnosnie destructive behavior i zlodziejstwa - Sum~ ban zostal zniesiony - zycie kreci sie nadal :P Moral, GMowie sa takze ludzmi (nie da sie tego ukryc :]), czasem chca komus pomoc z dobrego serca, czasem bo sa to ich znajomi... jak bylo w tym przypadku? teraz ciezko powiedziec, tak czy siak GMowie, ktorzy naduzywaliby swoje mocy szybko straciliby swoja pozycje. Laylee jest dobrze znanym gmem na asterze,i ja osobiscie mam dobre o niej mniemanie, jedne blad nie robi z czlowieka skorumpowanego przestepcy ;] Proponuje wam nie wyrabiac sobie sadu na podstawie jednego filmu, nikt nie kreci jak booter jest banowany a tego laylee robi duzo :P pozdrawiam edit: - tak gm moze byc wlogoany do gry wiecej niz 1 postacia na raz z tego samego acc (1 postac normalna + reszta gmowe postacie do czysczenia tibi z oszustow ;) - ten ktoremu pomagala przepachac ten coal basin to nie jest gm ;], ale Laylee ma postac na Asterze |
@up
Ach to Laylee jest kobietą. Powinni wprowadzić damski outfit dla gm'ów bo wprowadziło mnie to troszku w błąd (napisałem że "może zmężniał") ;p Co do tej afery.Szkoda że przepisy nie są takie jak zinterpretowała je Laylee. Wtedy napewno by się lepiej grało. Szczególnie na światach non-pvp gdzie tak sobie to ujmę złodziejstwo jest wysoko zaawansowane. |
No i dobry pan Kagonesti wyjaśnił wszystko wszystkim :)
|
@up
Zgadzam sie w 100%.Laylee jest to jeden z najlepiejszych gmow.Nawet na forum jest filmik jak banuje 100~~ek za bota.Do tego dorzucila mu jeszcze dead;].Uwa żam że nie należy sie jej czepiać bez powodów.Chciała dobrze wyszło inaczej. |
Cytuj:
GM Laylee jest JEDNĄ (!!!) z najlepszych GM'ów. Swoim GM'em na Asterze (GM LAylee on Astera) jest prawie ciągle online. Przykład? Rozmowa na Game-Chacie na Asterze. Cytuj:
|
dobrze ze nie gram juz w te gowniana gre, jak widze co tu sie dzieje to naprawde mnie skreca.
|
Cytuj:
Sam nie wiem czy takie zachowywanie się GMów jest w porządku. Czy można poprosić GMa o "sekjuriti" w czasie toczenia lootbaga? Bo przeciez to przybliżona sytuacja... |
Cytuj:
Nie opowiadaj takich głupot jak nie masz o tym pojęcia... Gm może posiadać na swoim koncie GM'a i swojego main chara, którym może normalnie grać. |
Dziwne
- ale jakie bycze? :D |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:22. |