Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   handel game master (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=10003)

belgelmir 25-08-2004 15:12

handel game master

ostanio chciaem kupić tarcze znalazem kupca na edronie ja nie mam pacc wiec koleś zaproponowa handel parcelami ale żeby uniknąć oszustwa mia to być handel game master miaem napisać gamemaster pod nazwą miasta i wysać dopisek mia wyklucvzyć oszustwo ktoś o tym slyszal czy to nowy czit??

$corcerer 25-08-2004 15:27

A co ci to da że wyślesz paczke GMowi ? powiedz gościowi żby do ciebie przypłynął, a nie sobie w kulki leci...
Chciał Cię oszukać. i tyle

ken 25-08-2004 19:25

teraz cały czas wymyślają różne rzeczy żeby tylko kogoś okraść także najlepiej tylko na trade a nie jakimiś parcelam,i =/

Gremlin 25-08-2004 21:06

Szybka lekcja jak adresowac parcel:

Imie
Miasto
Dowolna wiadomosc (jesli napiszesz tutaj gamaster to i tak dojdzie do kolesia okreslonego w 2 pierwszych linijkach).

Odnosnie handlu:
Rozrozniamy 3 rodzaje handlu:
Safe trade - tak robic praktycznie zawsze
Parcel trade - Tak robia zlodzieje
GM Trade - tak sie wymienia bardzo drogie rzeczy (600k+) gdy nie pozwala na to limit 50 przedmiotow na safe trade.

Necron 25-08-2004 22:51

a ktos moze mi wyjasnic na czym dokladnie polega gm trade??

Porzeracz Trawy 13-03-2005 13:07

Ogólnie takie coś nie istnieje ziom....
Ale np. przy przekazach na wielką skale może on zaszczycić Cię/Was swoją obecnością, np. jak jakaś gildia poddaje się w wojnie i płaci za pokój okup np. 100k więc można postarać się o GM (podkreślam postarać), żeby nie było czitu tego typu, nie dostaliśmy kasy, wojna trwa dalej, albo płacie. Natomiast jak był GM, to wtedy taka gildija może sobie pirdniąć.

P.S. Jak ktoś będzie Ci sprzedawał G-Armor, to napewno zafatyguje się i do ciebie przypłynie i tak zarobi 1000x więcej ;).

$corcerer 13-03-2005 17:14

Istnieje. GM Trade wykontywane jest wtedy, gdy ilość przedmoitów przekaracza 50 (czyli na przykład kasy). Wtedy pomiędzy handlarzami staje GM i on dokonuje wymiany.

Xeltix 13-03-2005 19:40

czyli jesli mam 50 byle jakich przedmiotow to nagle znikad pojawia sie GM i dokonuje wymiany

Xeltix 13-03-2005 19:41

czyli jesli mam 51 byle jakich przedmiotow to nagle znikad pojawia sie GM i dokonuje wymiany

Dwimenor 13-03-2005 19:44

@Up
To się nazywa czytanie ze zrozumieniem. Gm'a trzeba poprosić żeby przybył. I nie przybędzie do jakiegoś newbe który chce wymienić 51 swordów za 100gp.
Btw: naucz sie edytować posty

Dwik 13-03-2005 20:15

Obecnie chyba już nie istnieje GM TRADE, po wprowadzeniu crystal coins, gdyż przedmiot warty 600k+ mozna stradowac normalnie uzywając 60 crystal coinsow. Miało to pewnie wprowadzić odciązenie gmów. Wątpię również że przy sprzedaży np. 100bp uhow przybyłby gm, gdyż można każdy bp z osobna ztradować więc nie ma takiej koniecznosci wzywania gma.

Aversin 13-03-2005 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
Parcel trade - Tak robia zlodzieje

Albo gracze którzy sobie ufają ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwik
Obecnie chyba już nie istnieje GM TRADE, po wprowadzeniu crystal coins, gdyż przedmiot warty 600k+ mozna stradowac normalnie uzywając 60 crystal coinsow. Miało to pewnie wprowadzić odciązenie gmów. Wątpię również że przy sprzedaży np. 100bp uhow przybyłby gm, gdyż można każdy bp z osobna ztradować więc nie ma takiej koniecznosci wzywania gma.

Moim zdaniem GM Trade nadal istnieje i jest potrzebny. Co np. z trade MPA za powiedzmy 300 BP UHów ? Tutaj się nie da plecak po plecaku ..

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:38.