![]() |
Oświecenie nowe miasta tibii
No Więc Tak :
widziałem ostatnio mapke z tibia.com z zaznaczonym terenem nie odkrytym jesli tworcy tibia.pl mogli by napisac pismo do cipow to dajcie im taki pomysl na ten teren 1. Świat- otoczenie dżungla 2. Potwory -monkeys, gorilla, giant anaconda, cobry, aligatory, ancient gorilla, elephant (można wymyslic jakis przedrostek sadze ze móglby byc bardzo silny) 3. Pajaki - ptaszniki, czarnewdowy, i nasze ukochane giant spidery, poison spidery i okrutne spidery 4. Otoczenie dżungli ciagnie za soba oczywiscie nowy itemy pelno rear itemow i oczywiscie dla chcaych wysilić umysł questy ale nie zwykle skrzunki tylko cos do poszukania dla npc ktorzy potrzebuja pomocy 5.Także nowe posaągi i np opuszczone swiatynie 6. Zapomnialbym nasze poczciwe amazonki i valkyrie THE END to by było na wszystko i pamietacie reguła jest atkualna POST SIĘ PODOBA + NIE PODOBA SIE - macie pomysly smialo piszcie po to jest forum pa |
Zeby nie byc teraz jak bk ( nie obraź sie ) nie bedę cię krytykować , a więc , troszke to nie wyszło , gdyż jak sądzisz najpierw idziesz koło pustyni gdzie prawie nie ma życia , patrzysz a tu z niką dżungla , jak sądzisz kto to moógł zrobić hmmm nikt . Nie nie podoba mi sie ździewko , ale nie jestem ham i nie dam minusa ale dam plus
|
Cytuj:
@topic Pomysł na teren każdy głupi może wymyślić. Jakbyś ten teren i przedmioty i potwory na nim występujący zrobił to wtedy można by coś próbować pisać do CIP'ów, ale tak to raczej nic nie przejdzie. |
Dżungla/lód i morze ogień ?
A mi się pomysł z dżunglą podoba :), Tylko mogłeś załatwić by w sądzie dało się zaznaczyć pare odpowiedzi bo ja jestem też za lodowym miastem :P (morze jakaś nowa wyspa obok senji/vegi/Foldy :P) A dzungla na tych nowych terenach mogła by być, po oddziela je pasmo gur i są takie elementy e rl gdzie gury oddzielają dzungle od pustyni.
Można by jeszcze wprowadzić jakieś ogniste miasto gdzieś głęboko w podziemiach (może jakaś nowa góra przerobiona na Vulcano ??) |
dzieki za plusiki 1comment
co do odpowiedzi ze dzungla kolopustyni jest niemozliwa to sie nie zgadzam
poniewaz na mapce z niodkrytym terenem zaznaczone jest pasmo górskie przez które nikt jeszcez nie przeszedł !!!!!!!!!!!! JEST ONO SZEROKIE JAK 3 SZEROKOSCI MAPKI W OKIENKU TIBII WIEC BARDZO MOZLIWE JEST ZE MOZE ZNALAEZC SIE TAM DŻUNGLA dziki za rozna krytyke i dodatkowe pomyslyjstem w trakcie robienia zwierzat do dzungli i mapki tgo dzunglowego swiata zegnam |
Moim zdaniem tam powinna byc.... pustynia ;) wszystko inne by nie asowało... no moż za wyjątkiem pasma górskiego ale coś takiego jak wielka góra ale i tka uważam że będzie to pustynia..
;) Edit: Cytuj:
Co do samego pomysłu z dżunglą to on mi się nawet podoba ;) mogli by gdzieś za rok mozę dwa zrobić następną wyspę albo poszerzyć kontynent lub w jakiś sposób wyspę Edron i działać. Chętnie też zobaczyłbym tam wodne miasto typu Wenecja.... nowy styl ;) i nowy potwór Monalisa... piękna kobieta która gryzie zwoimi bezzębnymi szczękami i smaga nas swoimi sześcioma palcami krzycąc "Die enemy of art!" a kiedy ginie zamienia się w obraz, który można sobie w domku położyć i wykożystywać jako wycieraczkę :P |
Zaglosowalem za pasmem gorskim...wydaje mi sie ze mogloby to byc bardzo ciekawe gdyby zrobic tam ogronme gory w ktorych znajduje sie labirynd tuneli i jaskin...taki desert qest tylko ze wewnatrz gory i wiekszy... :)
No ale moze pozniej cos innego mi sie wymysli... :tongue: |
niktorzy ludzie z tego forum to hamy ktorym podobaja sie tylko ich wlasne pomysly mnie ten pomysl bardzo sie podoba wiec odemnie weilki plusik
pozdro |
|
Ja zagłosowałem na pustynię. Czuję sentyment do teog typu obszaru. Ale uważam, że ciekawym pomysłem byłoby zrobienie coś na wzór olbrzymich grobowców w piramidach z dużą ilością węży,pułapek mumii, skorpionów i porządnym skarbem na końcu.
A jeśli nie to, to moim zdaniem w Tibii jest ZDECYDOWANIE ZA MAŁO ZAMKÓW. CIPsquad moglby laskawie walnąć na nowym terenie jakiąś potężną fortecę. Byłoby chociaż co zdobywać:))) |
Wedlug mnie powinni zrobic lodowe miasto, Nie na daramie bo to przesada ;p ale dodatkowa wyspa kolo carlin i gotowe :]
|
W dżungli nie ma czarnych wdów, aligatorów, gorylów ani anakond. Ty pewnie nawet nie wiesz co to dżungla. Najprostszy przykład dżugnli to Wietnam. Bo Kongo płynie przez las równikowy, a nie dżunglę. A dżungle są często blisko pustyń i jest to normalne [patrz Indie]. Ale dżungla koło góry? Eee nie. Natomiast góry koło pustyń są, ale nie takie wielkie pasma gór [raczej kilka dużych szczytów, jak Kilimandżaro]. Dość wykładu:P.
Pomysł z dżunglą fajny, ale trzeba by to dobracować i wymyślić jeszcze parę rzeczy, no i rzecz jasna jakoś tak to sprytnie umiejscowić, żeby ładnie było. Twoje błedy są nie ważne, bo CIPom nie zależy na realistyce [mieszkać w piramidzie? pfffffff]. |
Ja dalej jestem za dzungla :)
Ale piszcie co sądzicie o moim ss'ie :) |
wg mnie to mogliby zrobic mix dżugli i wysokich gór (i to jest normalniejsze niż by się wam wydawalo np. Himalaje. a jak dalej nie wierzycie to wasza sprawa ale widać co robiliście na geografii w bodajże 4 klasie :tongue: ).
Ale nie będe się rozpisywał o moich pomysłach ale podobny temat założyłem 2 tygodnie temu tutaj (nie dziwcie sie że małe to forum, ale dość nowe jest i dopiero ruszamy z reklamą xD). Zamieściłem tam swoje pierwsze pomysły i... dostałem lenia :P nic nowego nie wymyśliłem (albo inaczej wymyśliłem, ale nie spisałem:D) lol pewnie dostane minusa za reklamę ;), ale co tam w końcu napisałem coś na tym forum xD a ss dobry pod warunkiem, że jest to sam początek dżungli ;) |
Jasne :)
Ale żeby to jakoś fajnie miasto wyglądało, np. mury z drewnianej palisady albo coś podobnego :) |
Mi sie tez podoba ten pomysl z pustynia, lecz nie warto pisac do CIp'softu bo pewnie i tak nie posluchaja.
@re Lord Czaja Wiesz co jest najlepsze na twoim screenie? Ten demon armor ktory masz na sobie :D |
ja jestem za dżunglą nowy miastem w stylu Asteckim i takie tam (nawed by ładnie kntrastowalo ze stylem Egipcjańskim).
a co do namawiania cipów to morzna by ich namówidz na sonde na forum tibi.com i wtedy byśmy sie dowiedzieli jaki rodzaj terenu bedzie pasował najbardziej :P Pozdro all |
Moim zdaniem najlepsza by była dżungla bo pustynia już była, a poza tym tibia to nie symulato r pogodowwo-realistyczny , tylko gra z której mamy czerpać przyjemność a jaka jest rpzyjemność z chodzenia ciągle po tym samym terenie??
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:33. |