Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Oświecenie nowe miasta tibii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=10004)

Dekhrid 25-08-2004 15:17

Oświecenie nowe miasta tibii

No Więc Tak :
widziałem ostatnio mapke z tibia.com z zaznaczonym terenem nie odkrytym
jesli tworcy tibia.pl mogli by napisac pismo do cipow to dajcie im taki pomysl na ten teren
1. Świat- otoczenie dżungla
2. Potwory -monkeys, gorilla, giant anaconda, cobry, aligatory, ancient gorilla, elephant (można wymyslic jakis przedrostek sadze ze móglby byc bardzo silny)
3. Pajaki - ptaszniki, czarnewdowy, i nasze ukochane giant spidery, poison spidery i okrutne spidery
4. Otoczenie dżungli ciagnie za soba oczywiscie nowy itemy pelno rear itemow i oczywiscie dla chcaych wysilić umysł questy ale nie zwykle skrzunki tylko cos do poszukania dla npc ktorzy potrzebuja pomocy
5.Także nowe posaągi i np opuszczone swiatynie
6. Zapomnialbym nasze poczciwe amazonki i valkyrie

THE END
to by było na wszystko
i pamietacie reguła jest atkualna
POST SIĘ PODOBA + NIE PODOBA SIE -

macie pomysly smialo piszcie po to jest forum pa

gorgi 25-08-2004 15:43

Zeby nie byc teraz jak bk ( nie obraź sie ) nie bedę cię krytykować , a więc , troszke to nie wyszło , gdyż jak sądzisz najpierw idziesz koło pustyni gdzie prawie nie ma życia , patrzysz a tu z niką dżungla , jak sądzisz kto to moógł zrobić hmmm nikt . Nie nie podoba mi sie ździewko , ale nie jestem ham i nie dam minusa ale dam plus

Raul 25-08-2004 15:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dekhrid
to by było na wszystko
i pamietacie reguła jest atkualna
POST SIĘ PODOBA + NIE PODOBA SIE -

Naprawdę nie umiesz ustawić, aby ten podpis pojawiał się pod każdym Twoim postem, tylko cały czas to dopisujesz?

@topic
Pomysł na teren każdy głupi może wymyślić. Jakbyś ten teren i przedmioty i potwory na nim występujący zrobił to wtedy można by coś próbować pisać do CIP'ów, ale tak to raczej nic nie przejdzie.

Vanhelsen 25-08-2004 16:14

Dżungla/lód i morze ogień ?

A mi się pomysł z dżunglą podoba :), Tylko mogłeś załatwić by w sądzie dało się zaznaczyć pare odpowiedzi bo ja jestem też za lodowym miastem :P (morze jakaś nowa wyspa obok senji/vegi/Foldy :P) A dzungla na tych nowych terenach mogła by być, po oddziela je pasmo gur i są takie elementy e rl gdzie gury oddzielają dzungle od pustyni.

Można by jeszcze wprowadzić jakieś ogniste miasto gdzieś głęboko w podziemiach (może jakaś nowa góra przerobiona na Vulcano ??)

Dekhrid 25-08-2004 16:40

dzieki za plusiki 1comment

co do odpowiedzi ze dzungla kolopustyni jest niemozliwa to sie nie zgadzam
poniewaz na mapce z niodkrytym terenem zaznaczone jest pasmo górskie przez które nikt jeszcez nie przeszedł !!!!!!!!!!!!
JEST ONO SZEROKIE JAK 3 SZEROKOSCI MAPKI W OKIENKU TIBII WIEC BARDZO MOZLIWE JEST ZE MOZE ZNALAEZC SIE TAM DŻUNGLA
dziki za rozna krytyke i dodatkowe pomyslyjstem w trakcie robienia zwierzat do dzungli i mapki tgo dzunglowego swiata

zegnam

Hegemmon 25-08-2004 17:33

Moim zdaniem tam powinna byc.... pustynia ;) wszystko inne by nie asowało... no moż za wyjątkiem pasma górskiego ale coś takiego jak wielka góra ale i tka uważam że będzie to pustynia..
;)
Edit:
Cytuj:

JEST ONO SZEROKIE JAK 3 SZEROKOSCI MAPKI W OKIENKU TIBII WIEC BARDZO MOZLIWE JEST ZE MOZE ZNALAEZC SIE TAM DŻUNGLA
no niby masz rację ale pamiętaj, że to jest Darama. Darama to wyspa pustynna więc nie widzę powodu aby Cipy chcieli to zmienić.

Co do samego pomysłu z dżunglą to on mi się nawet podoba ;) mogli by gdzieś za rok mozę dwa zrobić następną wyspę albo poszerzyć kontynent lub w jakiś sposób wyspę Edron i działać. Chętnie też zobaczyłbym tam wodne miasto typu Wenecja.... nowy styl ;) i nowy potwór Monalisa... piękna kobieta która gryzie zwoimi bezzębnymi szczękami i smaga nas swoimi sześcioma palcami krzycąc "Die enemy of art!" a kiedy ginie zamienia się w obraz, który można sobie w domku położyć i wykożystywać jako wycieraczkę :P

Sithius 25-08-2004 17:49

Zaglosowalem za pasmem gorskim...wydaje mi sie ze mogloby to byc bardzo ciekawe gdyby zrobic tam ogronme gory w ktorych znajduje sie labirynd tuneli i jaskin...taki desert qest tylko ze wewnatrz gory i wiekszy... :)

No ale moze pozniej cos innego mi sie wymysli... :tongue:

Grzes Przewodniczek 25-08-2004 19:01

niktorzy ludzie z tego forum to hamy ktorym podobaja sie tylko ich wlasne pomysly mnie ten pomysl bardzo sie podoba wiec odemnie weilki plusik

pozdro

Lord Czaja 25-08-2004 22:00

A takie coś może być ? :-)

http://img.photobucket.com/albums/v4...-184638-81.jpg

Duriel 25-08-2004 22:24

Ja zagłosowałem na pustynię. Czuję sentyment do teog typu obszaru. Ale uważam, że ciekawym pomysłem byłoby zrobienie coś na wzór olbrzymich grobowców w piramidach z dużą ilością węży,pułapek mumii, skorpionów i porządnym skarbem na końcu.

A jeśli nie to, to moim zdaniem w Tibii jest ZDECYDOWANIE ZA MAŁO ZAMKÓW. CIPsquad moglby laskawie walnąć na nowym terenie jakiąś potężną fortecę. Byłoby chociaż co zdobywać:)))

Necron 25-08-2004 23:04

Wedlug mnie powinni zrobic lodowe miasto, Nie na daramie bo to przesada ;p ale dodatkowa wyspa kolo carlin i gotowe :]

Bambuko 25-08-2004 23:37

W dżungli nie ma czarnych wdów, aligatorów, gorylów ani anakond. Ty pewnie nawet nie wiesz co to dżungla. Najprostszy przykład dżugnli to Wietnam. Bo Kongo płynie przez las równikowy, a nie dżunglę. A dżungle są często blisko pustyń i jest to normalne [patrz Indie]. Ale dżungla koło góry? Eee nie. Natomiast góry koło pustyń są, ale nie takie wielkie pasma gór [raczej kilka dużych szczytów, jak Kilimandżaro]. Dość wykładu:P.

Pomysł z dżunglą fajny, ale trzeba by to dobracować i wymyślić jeszcze parę rzeczy, no i rzecz jasna jakoś tak to sprytnie umiejscowić, żeby ładnie było. Twoje błedy są nie ważne, bo CIPom nie zależy na realistyce [mieszkać w piramidzie? pfffffff].

Lord Czaja 26-08-2004 06:18

Ja dalej jestem za dzungla :)

Ale piszcie co sądzicie o moim ss'ie :)

MasterM 28-08-2004 00:53

wg mnie to mogliby zrobic mix dżugli i wysokich gór (i to jest normalniejsze niż by się wam wydawalo np. Himalaje. a jak dalej nie wierzycie to wasza sprawa ale widać co robiliście na geografii w bodajże 4 klasie :tongue: ).

Ale nie będe się rozpisywał o moich pomysłach ale podobny temat założyłem 2 tygodnie temu tutaj (nie dziwcie sie że małe to forum, ale dość nowe jest i dopiero ruszamy z reklamą xD). Zamieściłem tam swoje pierwsze pomysły i... dostałem lenia :P nic nowego nie wymyśliłem (albo inaczej wymyśliłem, ale nie spisałem:D)

lol pewnie dostane minusa za reklamę ;), ale co tam w końcu napisałem coś na tym forum xD

a ss dobry pod warunkiem, że jest to sam początek dżungli ;)

Lord Czaja 28-08-2004 11:06

Jasne :)

Ale żeby to jakoś fajnie miasto wyglądało, np. mury z drewnianej palisady albo coś podobnego :)

Dark Vilej 28-08-2004 11:12

Mi sie tez podoba ten pomysl z pustynia, lecz nie warto pisac do CIp'softu bo pewnie i tak nie posluchaja.

@re Lord Czaja
Wiesz co jest najlepsze na twoim screenie? Ten demon armor ktory masz na sobie :D

Fatevux 28-08-2004 11:27

ja jestem za dżunglą nowy miastem w stylu Asteckim i takie tam (nawed by ładnie kntrastowalo ze stylem Egipcjańskim).

a co do namawiania cipów to morzna by ich namówidz na sonde na forum tibi.com i wtedy byśmy sie dowiedzieli jaki rodzaj terenu bedzie pasował najbardziej :P
Pozdro all

Merawo 28-08-2004 17:18

Moim zdaniem najlepsza by była dżungla bo pustynia już była, a poza tym tibia to nie symulato r pogodowwo-realistyczny , tylko gra z której mamy czerpać przyjemność a jaka jest rpzyjemność z chodzenia ciągle po tym samym terenie??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:33.