![]() |
Chrono Trigger
Jeżeli graliście w tą grę to tutaj możecie pisać czy ta gra wam się podoba itp.
Ja osobiście uwielbiam tą grę ,sam przeszedłem ją z 10 razy i jeszcze mi się nie znudziła. Dla tych co w nią nie grali to bardzo ją polecam ,a dla tych co grali proszę o pisanie w tym temacie. :) Trochę ją opisze. Gra to zwyczajne rpg nowe bronie, ekwipunek i coraz większy lvl. Rozpoczyna się jak pewną dziewczynę (Marle) przenosi w czasie. Oczywiście ruszamy za nią żeby ją uratować. Kiedy już ją uratujemy i wrócimy do naszego czasu okaże się że to była księżniczka i oskarżono cię o jej porwanie. Kiedy już uciekniesz z więzienia trafiasz do przyszłości gdzie dowiadujesz się że okropny potwór "Lavos" zniszczył ziemie w 1999 r. Gra polega na tym żeby zmienić przyszłość pokonując Lavosa i uratować świat przy czym po drodze będzie trzeba zmierzyć się z wieloma okrutnymi przeciwnikami, odwiedzeniem wielu ciekawych miejsc i poznaniem wielu przyjaciól. :) Nigdy nie byłem dobry w opisywaniu. :p Może jednak was to zachęci do zagrania w tą grę. Dobra to jednak podam linka do gry. Emulator Chrono Trigger PL Żeby grać w grę odpalasz emulator i bierzesz. File>Load Game I szukasz folderu gdzie masz tą grę. Jeżeli już ustawisz folder to w prawym okienku powinien ci się pojawić napis który musisz zaznaczyć i kliknąć na "Open ROM" @EDIT Linki już poprawione. @EDIT2 Jeżeli czegoś nie umiecie w grze lub nie rozumiecie proszę się pytać z chęcią pomogę :) |
Moim zdaniem temat do "dupy nie podobny". Może ktoś grał grał w grę xXx i czy mu się spodobała... Może opisałbyś choć trochę tę grę, bądź namówił do (zakupu?) gry. :confused:
|
Grałem, ale nigdy nie przeszedłem. Cholerny Lavos jest za silny ;)
A gra sama w sobie jest niezła, ba, nawet czasem wzruszająca. Szczególnie wtedy gdy ginie nasz heros (oryginalnie Chrono). |
Grałem w to kiedyś u kuzyna... Zawsze lubiłem takie klimaty. Zawisiłem się na poziomie... To chyba po takim "bossie robocie" co ide w góre do jakiegoś auta i cały czas mi potwory wyskakują :|
|
Raczej tej gry nie kupisz :D hah , jest to gra na pegasusa
na kompie odtworzyc mozecie ja emulatorem SNES co do gry : gra jest niesamowita , przeszedlem ja tez pare(nascie) razy ale jednak nie chcialo m isie pozniej juz w nia tluc dalej :) lavos tez wcale nie jest taki silny muzyka jak na taka gre jest niesamowita , polecam bardzo Mam do niej spolszczenie gdyby kto http://detoriel.webpark.pl/ct_pl_v09***** pozdro |
Grałem, nei powiem zajebista, ale zkonczyłem w miejscu gdzie jestesmy u dziadka czasu czy cos takiego (inny wymiar z drzwiami do roznych czasow, niepamietam juz, bo dawno to bylo), a zakonczylem tam bo wtedy mi sie procek zjarał ;d
Pozdro Grue |
Jeżeli ktoś chce to na privie mogę podać linka do tej gry ,ale w temacie nie podam bo ROMy są zabronione.
Więc jeśli ktoś chce to pisać. A ja mam jedno pytanie do tych co przeszli grę. Zawsze mam problem z misją gdzie trzeba w 600 r dać schab takiej babce żeby jej potomek w przyszłości oddal ci słoneczny kamień. Gdzie ten schab mogę zdobyć? |
IMHO bardzo dobre dzieło . Trudne , dobra grafa , extra fabuła . Grałem na konsoli .
|
Co nic nie piszecie??
|
Cytuj:
Raczej na psx'a B) ehh .... to były czasy, stare dobre rpg :p |
Ukończyłem kilka lat temu. Znakomity tytuł.
Wciąga jak cholera. Fabuła, zwroty akcji, klimat :) Kiedyś się zwiesiłem na długo, było to bodajże w Przystani Czasu (?), gdzie miałem uczyc się magii i walki od mistrza. Nie zrozumiałem polecenia. Na szczęście po pewnym czasie doznałem olśnienia. Lavos taki znowu silny nie jest. Z tego co pamiętam, posiada on trzy formy. Faktycznie, z drugą i trzecią można miec spore problemy, aczkolwiek wtedy z reguły ma się tak napakowane postacie, że wchodzą ciągłe kombosy z udziałem 2-3 członków drużyny. Większe kłopoty miałem bodajże z Nad-Robotem w Przyszłości. Grałem bez podziału na tury, więc hardkor jest podwójny. Polecam każdemu. |
Dodałem linka z grą po polsku jeżeli ktoś chce.
|
Kocham tą grę! Zaczynam od początku! ;) Polecam!
|
Wyjaśnienia:
Gra wyszłą na SNES'a , to taka konsola, na której był wzorowany pegasus. Wyszła też na PSX'a , bo jest świetna. Najprościej jak można ją określić, klimaty wczesnych FF :) Polecam!! PS> Również grałem, bez tur:) Zabawa jest boska:D |
Cytuj:
@top: grałem, ale nigdy nie ukończyłem (choć z Lavosem miałem okazję się 'widzieć' xD). Grałem też na PSX w Chrono Crossa (coś jakby sequel), ale gdy po 25 godzinach gry wszystkie save'y na memorce poszły się kochać - odpuściłem sobie. |
Nie mylę.
Była konwersja na PSX. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:01. |