![]() |
Legalność programów
Ja mam takie pyatnie czy programy typu UOSU lub TibiCam są programami legalnymi? I czy nieaktalne wersje klienta Tibii są legalne(np.7.8,7.5)
Pytam bo ma do mnie ponoć przyjść jakaś inspekcja sprawdzająca legalność programów. |
a wymagaja licencji? nie? to nie ; ]
ale zastanow sie lepiej czy masz legalna winde, office i inny soft |
Windows i Office itp mam originalne z tym nie ma problemu. Z twojej wypowiedzi rozumiem ze nie są legalne, a Tibia? Nie słyszałem o żadnej licencji na Tibię, ale ma ją tysiące osób na świecie więc chyba jest legalna ;]
|
TibiCam:
Chodzi Ci o legalnosc prawna czy stosunek CipSoftu do niego? :P Prawnie jest to legalny program. Jesli chodzi o CipSoft - nie wspieraja tworzenia tego programu, ale nie tepia go. Ich stosunek do niego jest neutralny i nie zabraniaja korzystania z niego(przynajmniej oficjalnie). UOSU: Ten program nie jest stworzony do Tibii. Jest to program legalny, nie narusza zadnego prawa. Krotko mowiac, mozesz korzystac z nich z czystym sumieniem :) @Edit Nie zauwazylem tego tekstu o inspekcji. Rozwaliles mnie zi0m xD |
AAAAaaaa czy moja tapeta pulpitu jest legalna???????? Tak sie boje inspekcji...
Krystyna z gazowni sprawdza legalnosc softu!!! oneoneone1111 |
Też słyszałem, że wkrótce będzie akcja taka jak jakiś czas temu. Będą panowie w niebieskich mundurkach chodzić po domach. Ja nie mam zamiaru ich wpuścić ;) Chyba, że będą mieli nakaz rewizji..Wtedy trzeba będzie chować dysk :)
|
Ups. :D To mi trochę skasują. Jakie są kary za posiadanie nielegalnego oprogramowania? Chodziarz szczerze mówiąc wątpię, żeby chodzili po mieszkaniach.
|
Policja nie bawi sie w ludzi, ktorzy maja poprostu podrobke windowsa i sobie sciagaja piosenki emulem do wlasnego uzytku.
Oni robia najazdy na mieszkania//domy osob, ktore takie rzeczy rozprowadzaja i czerpia z tego korzysci majatkowe. Wtedy wiezienie welcome to :) |
Chodza angenci z Matrixa i szukaja Neo.... Czego sie boicie???? Przyjda - nie otwierasz. Drzwi ci nie wysadza...
|
Panowie, a faceci w czarnej Wołdze porywają Wam młodsze rodzeństwo?
|
Cytuj:
|
@UP
Robia tak tez z mieszkaniami prywatnymi. Tylko najpierw oddzial SWAT wywala ci drzwi z c4. Atakuja rowniez z powietrza i spod wody. Nikt nie jest bezpieczny! |
Z tego co wiem to ta inspekcja ma sprawdzać legalność sieci internetowych i przy okazji ich użytkowników, chyba będą chodzili z nakazami, ale nie wime do końca. Tata mi mówił że w Gorzycach pod Tarnobrzegiem 20 osób poszło za kratki+kara pieniężna za prowadzenie sieci internetowej nielegalnie(bez umowy/licencji). A za nielegalnego Windowsa jest chyba 2000zł kary
|
Cytuj:
Ale to jest bezsensu jak maja niby sprawdzac czy plyty oryginalne czy cos to po co sa wogole przegrywarki |
Przegrywarki (a właściwie to nagrywarki) są po to, żebyś mógł zapisać swoje zdjęcia z urodzin, wesela; prace pisemne, grafiki; kopie zapasowe płyt oryginalnych. ;)
|
[dres mode]Ja już jednego psa w domu mam. Mój pies nie lubi innych psów, więc nie wpuści żadnego[/dres mode]
Mi to zwisa, pójdze siedzieć, to przynajmniej nie będe do szkoły musiał chodzić. |
Ciebie raczej nikt nie posadzi. Chyba, że to Ty podpisywałeś umowę przy kupnie komputera itd.
|
bedzie sympatycznie, 1/4 narodu wyjedzie do GB, nastepna 1/4 pojdzie za kratki za mp3, zostanie 1/4 uczciwych i 1/4 moherow ..
czekam na rportaz oceniajacy sciagalnosc 15k zlotych za mp3 od studentow. |
Cytuj:
|
@ UP
Mp3 Cutter / Joiner i z 10 gb muzki robisz 20 mp-trójek :p wyjdziesz taniej. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:03. |