![]() |
Problem z Grafiką w Kliencie Tibi.
Witam. Chciałem sobie pograć trochę w Tibie, ale gdy odpalałem zauważyłem coś dziwnego. W moim kliencie wyskoczyły jakieś dziwne prostokąty. Niemam pojęcia skąd to się wzieło, próbowałem to samodzielnie naprawić, szukałem na forum informacji, ale nawet w dziale FAQ niema odpowiedzi na taką rzecz. Nigdy wcześniej nic takiego mi się nie przytrafiło, ba przy poprzednim uruchamianiu komputera i odpalaniu tibii wszystko działało normalnie (3 godziny temu). Nic nie zostało zainstalowane, usunięte,ściągnięte,dodane. Nie używam botów i tego typu syfów. Daję linki do zdjęć mojego klienta Tibi abyście mogli zobaczyć jak to wygląda. Co mam zrobić ? halp blax ;(
http://img519.imageshack.us/img519/2049/klientzz1.jpg - klient Tibi http://img420.imageshack.us/img420/5...logowanre5.jpg - zalogowana postać |
Tez tak mialem, spróbuj odinstalować i zainstalować Tibie. Potem odczekaj przynajmniej 1 dzien(chyba ni jetses maniakiem który nie wytrztma bez Tibii). U mnie taki coś pomogło
|
Cytuj:
@topic przeinstaluj directX'a ew. sterowniki karty graf edit down chyba jednak sie nie obejdzie ;] |
obejdzie się również bez reinstalki sterów i directa.
Przed odpaleniem gry, ustaw sobie nasilenie kolorów (we Właściwościach PP na pulpicie) na 16 bitów. Prostokąty znikną :) gwarantuję :) |
zrobilem wszystko ci mi poradziliscie i wyszla z tego chujnia z grzybnia ;/
|
To przestań grać w tibie. Innego rozwiązania nie ma, a wszystkie wyżej podane są tymi, które mogą Ci pomóc...
|
@up
Wiesz, na tym forum jest więcej ludzi niż tylko ci którzy się wypowiedzieli i może ktoś miał taki problem, ja nie prosiłem o to aby mi powiedzieć co mam zrobić z grą tylko co mam zrobić z klientem Tibii. Właśnie ściągam inne sterowniki, może to coś pomoże. |
@up
Inne...? A do dobrej karty graficznej. Najpierw poszukaj na których sterownikach tibia wcześniej chodziła ci normalnie... I nie denerwuj się od razu. |
Cytuj:
Tak wygląda mój klient 7.6 po odpaleniu - http://img140.imageshack.us/img140/7425/76sm3.jpg Ma ktoś inne sugeste co do naprawy ? ;/ EDIT Tak wygląda OTS pod 7.6 - http://img265.imageshack.us/img265/7234/otsae8.jpg (to już jest masakraaa..) |
@up
no te screeny to widzialem juz conajmniej pare(dziesiat?) razy... powiedz jaka masz karte graf to znajde Ci te stery bo cos widze, ze jakos sobie z tym nie radzisz :/ btw ladnie to tak na ots'ach grac? |
Cytuj:
Poco pare(dziesiąt) ? raz by wystarczyło. Poco masz mi szukac sterownikow ? Zainstalowalem najnowsze dla mojej karty (NVIDIA GeForce 4MX 440SE with AGP8X) sciagniete ze strony Nvidi i dalej jest lipa... Czy ja powiedziałem, że sobie nie radze ze śćiągnięciem sterowników ? jakoś sobie nie przypominam... Aha, problem nie dotyczy tylko Tibii, odpalałem GTA SA oraz NFS U2 i w tych grach grafika tez jest jakaś taka "prostokątna" i wogole niema ostrości. Może przegrzewa mi się karta graficzna ? Sam juz niemam pomysłów... |
Cytuj:
to podaj parametry calego kompa moze cos ciekawie dziwnego znadziemy bo lepszego pomyslu nie mam ^_^ |
A mi tam grafika się podoba :D
A na serio to trochę dziwne, że nagle wszystko Ci przestało chodzić. Ściągnij sterowniki do twojej karty graf. ale nie najnowsze a poprzednie. Co do tego directx czy jakoś tak. Również spróbuj wcześniejszą wersję. |
żal.pl właśnie doszedłem czemu mam taką grafike.
KARTA GRAFICZNA SIE POLUZOWAŁA T.T" Dzięki wszystkim za pomoc :p |
@up
Jeszcze nostalgia i smutek.com :D Ale przynajmniej mamy nową odpowiedź jakby były nowe tematy :D Uczymy się na błędach :p |
Ja mam inaczej :/
czaicie legalnie pobrałem sobie tibie ze strony tibia.com zainstalowalem wszytsko chce wlonczyc a tu bach error :/ a w nim Video surface allocation failed. (Error Code 13) Please Choose Another video graphics mode... i nie wiem co teraz począć :/ plx pomużcie
|
No to ty masz inny problem...rozwiązanie wyżej.
Jak już chłopaki wspomnieli, przeinstaluj sterowniki, directx bądż samą tibię. Jeśli to nie pomoże to przeinstaluj dokładnie wszystko po kolei. Zaczął bym od tibi.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:33. |