Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Death of Saddam Hussein (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=101014)

hoomik 05-11-2006 11:57

Death of Saddam Hussein

Klik

No, to jak myslicie, wyrok sprawiedliwy? Imo troche nieprzemyslany, bo wiadomo przeciez, ze smierc Saddama wywola ogrrromne fale zamieszek w Iraku (i nie tylko). Trybunal mogl to rozegrac troche inaczej - do wiadomosci publicznej podac info o dozywociu w odosobnionym miejscu, a tak naprawde to killim - nieoficjalnie. A tak to tylko czekam na wiadomosci o krwawych zamieszkach na ulicach Bagdadu i calego Iraku...

A w ogole to mogliby transmitowac live egzekucje, chetnie bym obejrzal

Kele 05-11-2006 12:03

"Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie"

Czy sprawiedliwy, nie nam to osądzać.

A wyrok napewno nie bedzie wykonywany publicznie, transmitowany, chociazby z tego względu, że jego zwolennicy mogą po prostu go 'odbić' :)

Slay 05-11-2006 12:03

A w ogole to ktory buk juz ma zaklady na wykonaja/nie wykonaja? =D

W sumie to dosyc dziwny sposob na wykonanie wyroku. Wieszanie bylo modne kilkaset lat temu...
A w ogole to bedzie ciekawie. Mam taka cicha nadzieje, ze wyroku nie uda sie wykonac.

Fiszbin 05-11-2006 12:04

Wyrok imo jak najbardziej sprawiedliwy, ale tak jak napisałeś "nieprzemyślany".

EDIT: Teraz doczytałem, że go powieszą o.O, to już przesada, przecież już od jakiegoś czasu zwykli wstrzykiwać truciznę.

Alanus Lutinum 05-11-2006 12:07

Ja bym go zabił łyżką. Ciekawe kto wymyślił taki wyrok ? Ciekawe kto chciałby, żeby nie umarł ?

Vanhelsen 05-11-2006 12:12

Czy wyrok sprawiedliwy? tego ni wim, to zależy od tego jak się patrzy na Husajna i na karę śmierci. A co do pomysłu puszczenia egzekucji Live TV, to by była już dla mnie przesada... Może zrobimy z tego Show? ke? "Multikino! Piątek, 20:00 "Egzekucja Saddama" bilety po 13,37zł Popcorn gratis!" ...:baby:

Śmierć przez powieszenie? Czy zaczynamy się powoli cofać w historii? Za parę lat stosy?...

spider-bialystok 05-11-2006 12:17

Tak jak napisal hoomik, oficjalne zabicie Husseina wywola kolejne napiecia w Iraku. Postac kontrowersyjna, jak widac utrzymanie spokoju w Iraku jest trudne, jemu sie to udawalo. Jesli jednak udowodniono my ludobojstwo to jako morderca powinien poniesc jak najciezsza kare (dozywocie w ciezkim wiezieniu uwazam na najwlasciwsza kare).

PS. Kiedy przyjdzie czas na osadzenie Busha? ;>

Slay 05-11-2006 12:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum (Post 1064184)
Ja bym go zabił łyżką. Ciekawe kto wymyślił taki wyrok ? Ciekawe kto chciałby, żeby nie umarł ?

Ja bym chcial.

Kele 05-11-2006 12:22

Slay ma troche racji, jeśli zabijał, to czemu s*****el ma mieć zakończone życie, zamiast się jeszcze troche pomęczyć?

slawekmag 05-11-2006 12:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kele (Post 1064214)
Slay ma troche racji, jeśli zabijał, to czemu s*****el ma mieć zakończone życie, zamiast się jeszcze troche pomęczyć?

Zgadzam się. Śmierć to za łagodna kara. Dobrze, że przynajmniej przez powieszenie - podobno to okropna śmierć. (ale jestem okrutny:p )

Vanhelsen 05-11-2006 12:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slawekmag (Post 1064223)
Zgadzam się. Śmierć to za łagodna kara. Dobrze, że przynajmniej przez powieszenie - podobno to okropna śmierć. (ale jestem okrutny:p )

Jak się uprzemy, to można mu tak męczącą i długą śmierć zapewnić, że pewnie sam, by się zabił tempą łyżeczką z bulu... tyle, że wtedy by poszedł wielki lincz za niehumanitarność...

Arrivald 05-11-2006 12:35

Zasluzyl. Za to co zrobil wielu niewinnym ludziom dalbym mu nawet trzykrotny wyrok smierci.

janek@ 05-11-2006 12:39

O nie czeka mie powieszenie XD.
Nie nam dane odbieranie czyjejs smierci. Lepsze bylyby tortury.
Ale ja i tak bede myslal, ze kazdy ma swoje powody.

P.S
O nie! ;p

Jade 05-11-2006 12:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slawekmag (Post 1064223)

Najokropniejszą śmiercią jest śmierć przez ukrzyżowanie. A on na to jak najbardziej zasługuje. Imho, wyrok jest w połowie sprawiedliwy. W sumie, to mogliby go wywieźć gdzieś tam, żeby zdychał jak pies w straszliwych męczarniach. A kara śmierci.... no może zasłużył. Tyle że sie facet za wszystkich nie wymęczy. Powisi kilkanaście sekund i po ptokach...

@down
A no i z Bushem to samo. Także powinien podyndać. A Kwaśniewskiemu to by sie przydało kilka lat więzienia. Bynajmniej taie moje zdanie.

Ashlon 05-11-2006 12:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jade (Post 1064254)
Najokropniejszą śmiercią jest śmierć przez ukrzyżowanie. A on na to jak najbardziej zasługuje. Imho, wyrok jest w połowie sprawiedliwy. W sumie, to mogliby go wywieźć gdzieś tam, żeby zdychał jak pies w straszliwych męczarniach. A kara śmierci.... no może zasłużył. Tyle że sie facet za wszystkich nie wymęczy. Powisi kilkanaście sekund i po ptokach...

Czyli powinni tez powiesic Busha (wyslal setki amerykanskich zolnierzy na smierc) i Kwacha (to samo, tylko troche mniej i to polskich). A teraz - Saddam sobie kipnie i bedzie mial spokoj.

Poniekad - moze "madrzy" ludzie w USA pomysleli, ze brak Saddama = brak zamieszek? ;)

Grue 05-11-2006 13:00

Szkoda, bo dzieki niemu nasi żołnierze nie hleją w koszarach, tylko jezdza do Iraku i zdobywaja doswiadczenie. Ogolnie kara śmierci przez powieszenie to troche mi nie pasuje, nie lepiej było trucizny uzyc? :/

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Poniekad - moze "madrzy" ludzie w USA pomysleli, ze brak Saddama = brak zamieszek?

Wątpie. Tam ludzie teraz maja innych przywodcow, ze tak powiem klanowych i to ich beda sluchac i wiernie sluzyc :\ Zamieszki w Iraku beda jeszcze dlugo nawet po wycofaniu wojsk, o ile nie dojdze tam do wojny domowej.

spider-bialystok 05-11-2006 13:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jade (Post 1064254)

Ukrzyzowanie to najstraszniejsza smierc? Ludzie mieli o wiele gorsze metody.. Lamanie kolem, rozrywanie konmi, obdzieranie ze skory, cwiartowanie... W porownaniu z tym ukrzyzowanie nie jest az tak bolesna smiercia.

Helixaw 05-11-2006 13:05

Wiem, że zaraz mnie zmieszacie z błotem... Ale co wy byście uczynili gdybyście jadąc sobie spokojnie przez wieś zostali przez kogoś ostrzelani? Każdy kij ma dwa końce i wbrew pozorom Saddam nie był taki zły, nie mówię, że był aniołem, ale przynajmniej w Iraku był porządek, z resztą sami wiecie (lub nie), że większość Irakijczyków żałuje teraz, że USA się wmieszało w ich sprawy...
A wyrok? Sam nie wiem czy sprawiedliwy, myślę, że powieszenie w dzisiejszych czasach nie jest na miejscu... Bynajmniej nie w tym przypadku... W wielu gorszych...

Rethfing on Aldora 05-11-2006 13:08

Dla kogoś takiego jak Saddam śmierć przez powieszenie to najlepsze co może być. Za to torturowanie tych Szyitów powinien, tak jak powiedział Spider na 1-szej stronie, trafić dożywotnie do więzienia o najostrzejszym rygorze.

Gtyk 05-11-2006 13:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1064292)
Ukrzyzowanie to najstraszniejsza smierc? Ludzie mieli o wiele gorsze metody.. Lamanie kolem, rozrywanie konmi, obdzieranie ze skory, cwiartowanie... W porownaniu z tym ukrzyzowanie nie jest az tak bolesna smiercia.

Pal chyba byl jeszcze bardziej bolesny... ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:02.