![]() |
Karta pamięci SD i aparat
Mam takie pytanko dostałem w piątek aparat (TRUST 715 LCD, WBCAM, 4x ZOOM 8mb rram 3.30 Mpix za 110 zl). No i tu problem... czy można kupić jakąś kartę pamieci SD stąd
http://www.allegro.pl/search.php?str...&category=8848 inne jfirmy niż Trust (np. Kingston 512 mb) I włozyc ja do aparatu Trust? bedzie wtedy dzialac czy trzeba kupic karte sd tej samej firmy ;/? (max moge nagrywac filmy p o2 - 3 sekundy na 34 sekund -.-) |
Sadz ze powinno chodzic.
Ja mam canona a karta kinghston i chodzi. Mysle ze nie byloby problemu ;p |
A jaką polecacie kartę chodzi mi o wielkość (bez skojarzeń xD) i o firme, bede nagrywać film Parkour więc bedą to scenki 4-6 sekundowe...
|
1giga, zawsze sie przyda. Firmy najlepiej Kingston
|
Napewno pisze ci jakie karty obsługuje aparat - jeżeli np. SD/MMC, znaczy, że obsługuje wszystkie SD/MMC, firma nie jest ważna.
Jeżeli filmiki 4-6 sek, starczy ci to wbudowane 8 mega. Ja na karcie 64 MB nagrywam 5 min 30 sek. |
Hiey 5 minut 0.o? ja moge tylko 36 sekund maks mozna to powiekszyc (bez karty?) no i pisze ze obsluguje SCM
|
Długość filmiku zależy od jego rozmiarów, karty graficznej, i w przypadku aparato futograficznego od ustawień samego aparatu. Np: ja swoim Canonkiem mogę nakręcić max 30sec filmiki 680*420, lub 1:30min filmiki w rozdzielczości 320*cośtam albo 3min w roz 150*costam. Ile max się zmieści na karcie 128mb to nie wiem, zależy np: od kompresji kamerki, najlepszym testem jest po prostu sprawdzić ile upchasz i tyle...
A powiększyć bez karty można tylko zmiejszając rozdzielcość i jakość filmu... |
Przyjmij, ze na 1GB SD wejdzie Ci 1h-40min filmu najwyzszej jakosci, na 512MB 30min-20min.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:12. |