![]() |
Jak robić własne grafiki??
Szukałem lecz nie znalazłem.
Więc widze ostatnio duzo fajnych grafik na forum. Mam wiele pomysłów lecz nie wiem jak sie robi takie grafiki, np: bronie, armory, legi. PLZ pomórzcie. Jak coś to gg: 8679386 <ale najpierw powiedzcie jak bedziecie pisac na gg na prv bo mam nie pokazuj wiadomości od nieznajomych>. |
Widzisz, najpierw musisz zabić krokodyla, następnie namówić kaloryfer, by ten zrobił mu sztuczne oddychanie łyżką do butów. Potem krawężnikiem nadpłynie gość sprzedający zegarki na światło księżyca i masz grafika.
Proste. Albo możesz też rencyma. |
zapomniałem dopisać <no noobs post>
|
Odpalasz painta, i lecisz bracie! ;p albo jak wolisz trudniej to zastosuj się do wypowiedzi Shana~~ +)
|
Jak widze te grafiki to wydaje mi się że takich w samym paincie nie zrobisz.
|
@up
A w czym, jak nie w Paincie? |
napisze lepiej na prv do jakiegoś gościa co robił takowe grafiki, bo widze że ludzie na tym forum nie umieją pomóc, tylko przeszkadzać. Przenosze sie na tibia.org
|
Start>Programy>Akcesoria>Paint
32x32 pixels Maksymalne przybliżenie i klikając myszką, piksel po pikselu zrobić kontur. Po skończeniu tych czynności poczekaj, aż przypłynie gostek na krawężniku lub jeśli jesteś w posiadaniu takiegoż zegarka, wpisz tajne hasło i kliknij na 'Wypełnianie konturów'. |
Ty "MNIE" mówisz, że takowych grafik się w paincie nie da robić?! Obudzające :D
|
Jeśli tyle wiesz to prosze cie naucz mnie wytłumacz mi na gg, a nie gadasz głupoty.
|
Cytuj:
Btw Shan był (jest? Nie chce mi się sprawdzać) w MTA, jest imo jednym z lepszych grafików na forum, i co jak co, ale m. in. na pixelartach to on się zna. Paint cI, kAMILKU, wystarczy. Z PSem tudzież Gimpem byś sobie nie poradził i tak. Btw Pan i Władca w MTA jest. Też się na tym zna. |
Długa i żmudna droga go tego by w paincie zacząć tworzyć cos godnego uwagi. Ja nie mam czasu, nikomu tego całego shitu tłumaczyc, a nawet jak bym miałczas to bym go na cos innego wykorzystał. Mi praktycznie nikt nie pomagał, a jakoś się nauczyłem =)
btw. tyle ci moge podpowiedziec http://www.rponline.pun.pl/viewtopic.php?id=354 |
Powiem tylko, że na początek warto przeczytać temat "Khan przedstawia potęge Painta", stary temat, ale na 100% znajdziesz.
|
Jaki żalowy topic, Jezu... :)
|
Czytam nazwę tematu - zaczynam się śmiać. Czytam temat - o mało co nie spadam z krzesła. Czytam resztę postów Wielkiego Kamillo - leżę na ziemi i kwiczę. Zastanów się przez chwilę. W czym robi się grafiki? Nie paint? A myślisz, że jest taki program do którego mówisz jak ma wyglądać i ci sam rysuje? W jakim ty jesteś wieku? Bo ja kiedy miałem 6 lat (tak, 6 lat...) wiedziałem, że rysuje się w Paincie. Czy w twojej podstawówce nie uczą informatyki?
|
XD
Poprostu padłam jak zobaczyłam temat... Powiem jedno - mimo wszystko z grafikami trzeba próbować, ale trzeba mieć do nich też takie cuś... Ja np. dopiero ostatnio zrobiłam mój pierwszy pixelart, który mi się podobał i nawet mojemu przyjacielowi się podobał (tak robiłam go całkowicie w paincie i był lepszy od tych robionych za pomocą PSa czy wspomaganych programami graficznymi) i to też nie jest takie proste, trzeba się nasiedzieć, napatrzeć na te małe kwadraciki, co jakiś czas zerkać na miniaturkę i najlepiej jeszcze mieć siatkę wyświetloną, jeśli jest się tak ślepym jak ja ;) A tak przy okazji: Może by zamknąć ten topic? :spam: |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:46. |