Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Obsidian knife, a przywoływanie potworów. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=101974)

Khunda 12-11-2006 18:13

Obsidian knife, a przywoływanie potworów.

Ehh.. No właśnie...

Moje pytanie tyczy się przywoływania potworów i rzecz jasna tego małego nożyka. Załóżmy że przywołałem minotaura, zabiłem go i w ciągu 10 sekund "użyłem" na nim Obsidian Knife. Dostanę Minotaur Leather czy nie -_-?

Ps. Szukałem, szukałem tu i tam. Nic nie znalazłem...

Maderi 12-11-2006 18:18

:d

Sprawdz to Ja niemam Nozyka :P

ale pewnie cipy o tym pomyslaly i sie nieda :(

Khunda 12-11-2006 18:23

Mój drogi, nożyka także nie posiadam. Pytam właśnie daltego, że chcę go kupić, ale skoro nie dałoby się używać go na summonowanych potworach, to jest mi absolutnie nie potrzebny...

Dandrok II 12-11-2006 18:25

nie wiem, czy ci to pomoze, ale z bone beastow przyzwantych przez licha moglem "wykroic" kosci :p pozatym nozyk nie jest az tak drogi :evul:

Khunda 12-11-2006 18:27

Hmmm... Jak na mój skromny 16 lvl, 10-15 k to całkiem spory wydatek. Chodzę ze scale armorem, a za te 15 k to mógłbym c-armor mieć ;p

Ps. Trochę pomogło, tak czy inaczej wciąż wydaje mi się że widziałem filmik, na którym to druty i sorcerery przywoływały minosy... i były mino leathers... Ale nie jestem w 100 % pewien...

emilok 12-11-2006 18:30

Z przywołańców można zdzierać skóry, jednak % powodzenia będzie taki sam jak ze zwykłych potworów (czytaj : bardzo niski).

Khunda 12-11-2006 18:32

Dziękuję Ci bardzo... ^^

Ale chyba zawsze % jest większy, niż bym miał normalnie wylootować Leathersy, no nie ^^?

Temat do zamknięcia, powiedzcie babci, że ją kocham.

Radek 666 12-11-2006 19:03

Ale co nie znaczy, że już lepiej chodzić na zwykłe minosy, bo przyzywanie to mana waste ;P (już się bardziej kupić opłaca).

@down
Tak samo kiedy rzucamy światło rośnie nam m-lvl. A nie lepiej manę przeznaczyć na dla przykładu runy, z których będzie m-lvl i kasa/exp?

matiiii 12-11-2006 19:26

a mi sie zdaje ze kiedy przyzywamy potworka to rosnie na mlvl

Memori 12-11-2006 22:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khunda (Post 1076130)
Hmmm... Jak na mój skromny 16 lvl, 10-15 k to całkiem spory wydatek. Chodzę ze scale armorem, a za te 15 k to mógłbym c-armor mieć ;p

Ps. Trochę pomogło, tak czy inaczej wciąż wydaje mi się że widziałem filmik, na którym to druty i sorcerery przywoływały minosy... i były mino leathers... Ale nie jestem w 100 % pewien...

za 15k spoko mozesz kupic b-roba i masz wiekszy udzwig na leathers ;)

Nethi 13-11-2006 14:41

to fajnie masz bo u mnie na servie (xantera) b robe nie stoi 15k:P na vinerze na pewno sprzedaja po 20-30k.. nie wiem czy wiesz ale nie na wszystkich servach sa takie same ceny -.-

Jecht 25-11-2006 19:21

Cytuj:

LOL
Na 16 lvl powinieneś już nosić conajmniej Plate Armor, a najlepiej Noble Armor. Crowna nie ma sensu kupować na 16lvl. Lepiej kupić Noble Armor, i np. Crown Helmet, Plate Legs, Guardian Shield i ci jeszcze z 5k zostanie. :)

Always hunted 25-11-2006 19:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez emilok (Post 1076135)
Z przywołańców można zdzierać skóry,

Nie prawda.Przywowałem bardzo dużo minosów (40~) i z żadnego nie było skórki. (tak, używałem obsidian knife) Mam wyjątkowego pecha czy nie?
Ps: z 40 PRAWDZIWYCH MINOSÓW zdjąłem 27 skór.

Baartoss 25-11-2006 21:20

Mi się wydaje, że skórki się nie da zdjąć z przywołanego... To tak samo jakby z przywołanego potworka wypadał loot... Pzdr

Oskar111 25-11-2006 21:23

@2up druidowi/sorcowi super hiper ekstra eq nie jest potrzebne i rownie dobrze moze chodzic do 30 lvla ze scale armem a potem wziac b robe ....

@up tak miales wyjatkowego pecha , to tak jak ja bym uwazal ze na pacc landzie jest wieksza szansa ze padnie skora niz na facc landzie , przyklad ?:
darashia polnocno wschodni rog - minosy , godzina huntu 40 skor
minosy polodniowy zachod od kazo - godzina huntu 3 skory.
w obu przypadkach uzywalem obsidian knife.
a moze to zalezy od polozenia geograficznego ? (ironia)

@topic da sie to robic - chocby i na tibianews mieli takie pomysly , poszukaj ssa z "farma mino"

przychylam sie do prosby autora (nie nie tej zeby przekazac babci..)
temat do zamkniecia

Gollum123 25-11-2006 21:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez matiiii (Post 1076249)
a mi sie zdaje ze kiedy przyzywamy potworka to rosnie na mlvl

A mi się wydaje, że albo nie umiesz czytać albo jesteś wyjątkowym idiotą...

karłowaci 25-11-2006 22:09

Ile koszt obsidian knife?? Jeśli ktoś z tego forum gra na danubi i go ma niech napisze mi priv wiadmomość

paatix 29-11-2006 01:36

bardziej ci sie oplaca zrobic questa na obsidian knife niz marnowac kase;p

Migfulcrum 29-11-2006 21:03

@up
czasem sie nie oplaca robic questa bo ciezko kupic bast skirts

@2up ob knife koszuje okolo 10k

@topic z summonow nie dostaniesz skorki bo skorka to loot a jak wiadomo z przywolancow nie leci nic pozatym 100x bardziej wolalbym isc nawet na zwykle minosy niz przywolywac bo lepiej wykorzystac manne na uhy/gfb

a co do eq to najlepsze dla magow na prawie kazdym lvl to blue robe, plate legs, hat of the mad/moze byc nawet iron helmet, bohy, tarcza o def ponizej 33,32 noszenie lepszych rzeczy zupelnie nie ma sensu bo i tak hity odrzymywane od potworow beda prawie takie same...

Zotemut 29-11-2006 21:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Migfulcrum (Post 1104208)
@up
czasem sie nie oplaca robic questa bo ciezko kupic bast skirts

@2up ob knife koszuje okolo 10k

@topic z summonow nie dostaniesz skorki bo skorka to loot a jak wiadomo z przywolancow nie leci nic pozatym 100x bardziej wolalbym isc nawet na zwykle minosy niz przywolywac bo lepiej wykorzystac manne na uhy/gfb

a co do eq to najlepsze dla magow na prawie kazdym lvl to blue robe, plate legs, hat of the mad/moze byc nawet iron helmet, bohy, tarcza o def ponizej 33,32 noszenie lepszych rzeczy zupelnie nie ma sensu bo i tak hity odrzymywane od potworow beda prawie takie same...

Kupilem za 10k, sellnalem za 24k ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:00.