Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Kolory CZASZEK (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=10268)

goodabi 27-08-2004 23:41

Kolory CZASZEK

Co oznaczaja kolory CZASZEK przy postaciach w tibi?

Marcin335 28-08-2004 00:00

ze ci ludzie albo zabijaja innnych ludzi albo cos w tym stylu

Pusi 28-08-2004 00:09

Red skull ( czerwona czaszka ) - osoba która notorycznie zabija innych ppl.
White skull ( biała czaszka ) - osoba która zabiła kogoś lub przypadkiem kliknęła na innego gracza , w czego skutek ma owego skulla.
Yellow skull ( zółta czaszka ) - pojawia się u gracza który posiada skulla , służy on do rozpoznania kto go atakuje (atakował).
Green skull ( zielona czaszka ) - posiada się ją będac w party :)

-Proszę wybaczyć za kolorki , nie mogłem się powstrzymać ^^-

Bal Ur 28-08-2004 00:15

@re up
A powinieneś sie powstrzymać. Bo naprzykład biały kolor jest wogóle nieczytelny.

@Topic
Czerwona czaszka jeśli zabił:
-3 lub więcej osób w dniu
-5 lub więcej osób w tygodniu
-10 lub więcej osób w miesiącu
Jesli już zdobędziesz czerwoną czaszkę nie zniknie ona przez 30 dni.

Białą czaszka dostajesz gdy kogoś zabijesz, ale nie przekroczysz żadnego z powyższych limitów lub gdy kogoś zraniłeś nie koniecznie zabijając go.

Żółta czaszka. Tu nie do końca jestem pewien, ale pojawia się wtedy gdy zranisz sam siebie runą o działaniu obszarowym np. GFB lub w jakiś inny sposób.

Zielona czaska pojawia się gdy masz z kimś "party" naprzykład aby trenować. Dodatkowo wtedy pojawiają się wtedy tarcze:
-żółta tarcza - szef party :)
-niebieska - ktoś kto się przyłaczył do imprezy

aktus 28-08-2004 00:52

re up:
probowalem zranic siebie gfb... i nie udalo mi sie to... yellow skulla dostaje sie jak sie zaatakuje white skulla albo red skulla

Merawo 28-08-2004 01:20

Serio?? Ja nie wiedziałem, że jest Yellow Skull... Może na Amerce nie ma albo ja słabo patrze, bo pare razy zabijałem skule i ani ja nie miałem oni nikt inny...

aktus 28-08-2004 08:20

hmmmm dziwne... czyzby po update zmienili nie tylko potwory?

Bal Ur 28-08-2004 08:52

Jak już napisałem co do żółtej czaski nie jestem pewien. :)

W manualu na tibia.com można sobie poczytać o czaszkach, ale ja znając angielski biegle, wogóle nie czaję o co chodzi w tym tekście o Yellow Skull.

<edit>

@re down
A co masz na myśli konkretnie.

aktus 28-08-2004 09:39

z checia powiedzial bym co mysle o faq na tibia.com, ale sa tu osoby niepelnoletnie i moglbym dostac banana na 30 dni ;)

Yavalion 28-08-2004 09:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Merawo
Serio?? Ja nie wiedziałem, że jest Yellow Skull... Może na Amerce nie ma albo ja słabo patrze, bo pare razy zabijałem skule i ani ja nie miałem oni nikt inny...

Bo Yellow Skulla widzi tylko gracz posiadający białą czaszkę jak już ktoś tu wspomniał.... nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem;)

Gtyk 28-08-2004 12:03

Zolta czaszka

Moze byc widziana tylko przez osoby posiadajacych white lub red skulla. Pojawia się, gdy osoba taka zostanie zaatakowana przez inna, bezskullowa postac. Dlatego jest niewidoczna u pozostalych, ze za zaatakowanie skullowej postaci nie dostaje sie skulla, a skullowa postac musi widziec kto ja atakuje :P

Descartes 28-08-2004 14:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gtyk
Pojawia się, gdy osoba taka zostanie zaatakowana przez inna, bezskullowa postac.

Malutka poprawka - White skull pojawia się, kiedy masz red lub white skulla i jakaś postać (obojętnie, czy oznaczona, czy nie) zaatakuje cię jako pierwsza - a najprościej mówiąc, możesz bezkarnie zabić każdą postać posiadającą skulla (dowolnego koloru) - czyli mowiąc jeszcze prościej - jeżeli masz white rub red skulla i ktoś pierwszy cię zaatakuje, masz pełne prawo do obrony.

Bal Ur 28-08-2004 14:58

@re up
Niezrozumiale to napisałeś. :) Chodzi o to, że jeśli zaatakuję white lub red skulla to ja nie dostanę czaszki. A jeśli stanie się tak, że zamiast być napastnikiem stanę się ofiarą i koleś mnie zabije to ma bliżej do bana.

Raul 28-08-2004 17:30

Ludzie uspokujcie się każdy przekżykiwać drugiego. Zasada jest prosta, masz red skulla lub white skulla zaatakuje Cię ktoś i Ty wtedy widzisz u tego kogoś yellow skulla. Nikt inny poza tobą tego nie widzi. I jęsli wtedy tą osobę zabijesz nie ponosisz żadnych konsekwencji gdyż ona Cię pierwsza zaatakowała.

Black Soul 28-08-2004 19:24

Kazde morderstwo osoby z czaszka jest legalne...

Pusi 28-08-2004 19:38

No własnie , kolega chcial szybko odpowiedź , szybko została udzielona , wiec po co powtarzac , tyle ze wlasnymi slowami?

Dogers 29-08-2004 17:17

Lol

tak jak ktoś tam napisał żółte skulle nie dostaje sie
ich sie nie widzi jak je masz,
widzi je tylko pk, którego zaatakowałeś,

raz mialem white skulla myślalem że kolo ma żultego bo kogoś zabił i inteligentnie 8o pobiegłem pod depo 8o

scenariusz dobże znany, każdy n00b siedzi ci na ogonie i oczywiście zwienczeniem dziela jest dead :(

ehh rozpisałem sie nie na temat sorki za to :confused:

Merawo 30-08-2004 00:13

Egh... Dlatego nie widziałem tego skulla... Ja bardzo żadko pekuję bo uważam to za debilstwo.

aktus 30-08-2004 03:32

skrotowo i bez owijania welny w bawelne pragne napisac co nastepuje:

zabijajac tego kto cie zaatakowal jako pierwszy, nie ponosisz zadnej odpowiedzialnosci.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:58.