![]() |
Tbia pod gentoo linux
Tibia odpala się, wszystko fajnie, aż do momentu aż się zaloguje, gra wygląda wtedy tak:
http://img80.imageshack.us/img80/246/screenshotjb7.png a przy wychodzeniu z tibi Kod:
adam@localhost ~ $ cd Desktop/Tibia/ |
Sterowniki zainstalowane?
eselect pokazuje, że są używane, zamiast standardowych z xorga? Forum gentoo przeszukane? Gentoo jest dystrybucją dla zaawansowanych linuksiarzy, wymaga troche pracy i samodzielności w szukaniu. Na oficjalnym forum Gentoo znajdziesz lepsze wsparcie niż tutaj. A jeśli masz Radeona to pogódź się z tym, że ATI ma gdzieś swoich klientów, którzy używaja Linuksa i nie wypuszcza porządnych sterowników, a te open sourcowe też pozostawiaja wiele do życzenia. |
Mam identyczy problem. Mam radeona 9200 SE na debianie. Sterowniki sciagnolem z repozytorium bo te od ati wogule nie chcialy mi dac wsparcia dla opengl. Jedyne ktore dzialaja to fglrx z repozytorium. No ale chociaz wiem ze to nie wina mojego kompa (kiepski ogolnie).
|
czyli pozostają tylko otwarte stery? słyszałem że są one wolniejsze od binarek od ati, po za tym otwarte wspierają karty od r300 a ja mam radka 9000
|
Ja mam inny problem z tibią na linux.
A mianowicie, wszystko idzie dobrze tylko ze muli.I to nie jest wina mojego neta bo mam dobrego i tak mi muli juz od dłuższego czasu i nie wiem co mam zrobic. :(
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:24. |