Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowe elementy gry (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=103526)

Dabek 24-11-2006 17:04

Nowe elementy gry

W dzisiejszej zapowiedzi chcielibyśmy przedstawić wam niektóre z nowych elementów gry które uczynią wasze życie w Tibii jeszcze przyjemniejszym.

Nie możesz sobie przypomnieć czy twój druid ukończył już desert quest? Teraz wystarczyć będzie rzut oka do dziennika zadań! Znajdziesz tu informacje na temat tego jakie questy Twoja postać już rozwiązała lub na jakim ich etapie jest aktualnie.

Każda postać otrzyma swoje własne konto w banku! Od teraz możliwe będzie deponowanie, wybieranie i transferowanie całej ciężko zarobionej gotówki w każdym z miast. Czynsz i pieniądze za kupno domku także będą pobierane z konta bankowego, czyniąc zarządzanie finansami Twojej postaci znacznie łatwiejszym. Co za tym idzie, wszystkie postaci posiadające domki muszą wpłacić pieniądze na konto zaraz po update, aby mieć pewność że czynsz za posiadany domek zostanie zapłacony.

Ponadto, jeżeli licytujesz domek, musisz mieć wystarczająco dużo pieniędzy na koncie aby zapłacić wylicytowaną cenę oraz pierwszy czynsz. Te pieniądze będą niedostępne dopóki aukcja nie zakończy się lub ktoś nie przelicytuje Cię, więc psucie aukcji przejdzie do historii! Pamiętaj jednak, że musisz być wylogowany aby zalicytować domek swoich marzeń. Oprócz tego, z powodu zmian, od 5 grudnia żadne nowe aukcje nie będą mogły zostać rozpoczęte aż do update. Oczywiście wszystkie trwające akcje zostaną dokończone normalnie.

Mieszkańcy Rookgaardu będą szczęśliwi słysząc że Tibijski bank otworzył filię także na ich wyspie. Oprócz tego, powstanie osobny kanał Trade, poświęcony handlowi na Rookgardzie. Od teraz, wszystkie postaci bez profesji będą miały dostęp jedynie do niego, a postaci na kontynencie będą mogły otworzyć tylko zwykły Trade channel.

Postacie z PACC ucieszą się z kilku zmian dotyczących domków. Wreszcie będą mogli oni dekorować swój dom w pełni tak jak im sie to podoba. Wszystkie kuchenki i inne dotychczas 'stałe' meble zostaną usunięte. W zamian za to, będzie można kupić je w sklepie i ustawić zgodnie z życzeniem. Oprócz tego czasy niechcianych śmieci w domach dobiegną końca. Wszystkie domy zostaną wyposażone w okiennice otwierane i zamykane od wewnątrz.

Wreszcie, Królewska Poczta Tibijska usprawni swoje usługi po raz kolejny. Wszystkie zapisywalne dokumenty będą od teraz posiadały stempel informujący o czasie kiedy ostatni raz były zmieniane.

Michoss 24-11-2006 17:08

fajnie
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

R.R. 24-11-2006 17:08

Cytuj:

Mieszkańcy Rookgaardu będą szczęśliwi słysząc że Tibijski bank otworzył filię także na ich wyspie. Oprócz tego, powstanie osobny kanał Trade, poświęcony handlowi na Rookgardzie. Od teraz, wszystkie postaci bez profesji będą miały dostęp jedynie do niego, a postaci na kontynencie będą mogły otworzyć tylko zwykły Trade channel.
No wreszcie coś kurde dla Rookgaardu do jakiegoś czasu. No jeszcze parę innych bajerów i Rookgaard będzie ok :D

Maciej the Sorcerer 24-11-2006 17:09

Fajnie z tymi bankami .
Nie mam pacc (narazie bo moze kupie na swieta) wiec domki sa mi obojetne.
Mam nadzieje ze to dopiero przedsmak wszystkich wrazen zwoazanych z uptade.....

Tikiktaki 24-11-2006 17:09

no to zapowiada sie kolejne ciekawe update ^^

Potworek 24-11-2006 17:10

Fajnie ciekawe czy bede procenty od kasy rosły w banku8o

VeLvet 24-11-2006 17:11

Bomba,
Cipki coraz bardziej chcą abym zaczął od nowa grać w tibię :/

Tychanowicz 24-11-2006 17:12

Mała literówka: "Postaci z PACC..."

Robee 24-11-2006 17:12

Heh szczerze wątpię, że rookslayerzy będą tym zadowoleni, bo wartość platynek spadnie ;s Ale mnie to nie dotyczy, więc update zapowiada sie fajnie ;d

Michoss 24-11-2006 17:12

a tak w ogóle czy to oznacza DEPO na rooku?!Czy tylko możliwość wysłania tam, swoich 10 k :P?

Pramus 24-11-2006 17:12

No, bardzo ciekawe. Niedlugo pewnie jeszcze dopowiedza, ze te banki beda tylko dla PACC :P

PaPut 24-11-2006 17:13

Bardzo fajnie z tymi bankami. Ten dziennik też niezły. A jakby można jeszcze robić pożyczki, i procenty za leżenie kaski w banku:).

Kaiba_Valoria 24-11-2006 17:13

Nie depo na rooku tylko bank ;]

@topic

Update Rox :)

druidek12 24-11-2006 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dabek (Post 1095673)
Nie możesz sobie przypomnieć czy twój druid ukończył już desert quest? Teraz wystarczyć będzie rzut oka do dziennika zadań! Znajdziesz tu informacje na temat tego jakie questy Twoja postać już rozwiązała lub na jakim ich etapie jest aktualnie.

Dokładnie tak myślałem, od czasu kiedy zobaczyłem przeciek na hunted.pl :)

Estel 24-11-2006 17:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tychanowicz (Post 1095693)
Mała literówka: "Postaci z PACC..."

chyba nie bardzo:D mozna napisac postacie i postaci... nie jestem pewnie czy postaci nie jest poprawniejsze :D btw calkiem calkiem sie zapowiada... jak juz ktos wspomnial... mam nadzieje ze beda odsetki:)

Lord Gumio 24-11-2006 17:16

Powiem Wprost Te zmiany Wiele W moim tibijskim zyciu niezmienia wiec ten news traktuje raczej bez zadych specjalnych emocji B)

-=DanieL=- 24-11-2006 17:16

Nie wykryłem nic co mogło by zmienić mocno klimat gry, a wręcz przeciwnie gra będzie teraz jeszcze fajniejsza. Baaardzo podoba mi się to update.

Voniek 24-11-2006 17:17

Loox update. Ten bank bedzie spx, ciekawe jakie oprocentowanie ;)
Na rooku banki to raczje dla rookstayerów np. sunrise i juz nie będzie xxx depo :) Muszę się spieszyć z chata bo nie bede czekal pol msca na update i dopiero chatke ;]
Si ya :D

Hellraiser 24-11-2006 17:18

Niom, Great ^^, teraz nikt nie zepsuje aukcji zwiazaną z chatą, ^^, moze ten Update przelamie jak narazie bardzo nie pozytywne "Updaty"

Kulikos 24-11-2006 17:18

Takie depo na rooku... To naprawde duży krok O.o
I będą crystale na rooku? Dziwne ;/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:51.