Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Melee czy dystans? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=104349)

Sarf 30-11-2006 16:33

Melee czy dystans?

Jak już zostajesz typowym rookstayer'em, to czym walczysz, bądź chciałbyś walczyć. Jest to atak typu Melee (z bliska) czy z dystansu (np. spear'y, łuk)?

Kshaq 30-11-2006 16:37

Po pierwsze były już takie tematy...

Po drugie tym i tym... Poza tym mele to chyba do dysta też się odnosi co nie?
Katana na słabe potworki lub inna broń, a łuk na hunty mino hell albo rot hell

Rycerski Cinek 30-11-2006 18:12

Zadam pytanie:
Ile jeszcze glupich tematow powstanie na tym forum ?!
Ludzie zanim wcisniecie guziola pt. "Nowy temat", nalezy pomyslec chociaz piec minut o tym, czy dany temat nie powstal juz i czy nie mozna go odszukac za pomaca magicznego "Szukaj". Zreszta pomyslcie, czy warto blyskac na tym forum, nowymi tematami gdzie sa dziwne(nie uzyje juz slowa glupie) sondy, ktore i tak do niczego nie beda potrzebne :|?
Ja nigdy nie zalozylem i nie zamierzam zakladac tematow aby blyskac, bo jak cos chce znalezc to szukam!!

Tom The Tanner 30-11-2006 19:52

@up
Zauważ że jak już ktoś znajdzie taki temat to po odświeżeniu nazwą go archologiem i dostanie warna. Jeśli pomyśli i zamiast tego założy nowy topic też dostanie warna. Jeśli założy topic a innym dziale "bo tu się powtarza" też dostanie warna. Jaki z tego morał? Lepiej się nieodzywać... 8o Yeee!

Sirblaze 01-12-2006 13:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tom The Tanner (Post 1105334)
@up
Zauważ że jak już ktoś znajdzie taki temat to po odświeżeniu nazwą go archologiem i dostanie warna. Jeśli pomyśli i zamiast tego założy nowy topic też dostanie warna. Jeśli założy topic a innym dziale "bo tu się powtarza" też dostanie warna. Jaki z tego morał? Lepiej się nieodzywać... 8o Yeee!

Skad ta pewnosc? Przekonales sie na wlasnej skorze czy to zwykle domniemanie? Ja sadze ze to dotyczy tylko tych ktorzy za wszelka cene chca blysnac wiedza odswiezajac temat z przed 2 lat a w zasadzie nie wnosza nic godnego uwagi swoja wypowiedzia. Jezeli temat byl juz stworzony i rzesze forumowiczow wydaly swoje opinie to lepiej spojrzec na wyniki danej sondy lub to jak kto sadzi niz zakladac nowy temat.

Wniosek? lepiej odswiezyc temat z przed 2 lat napisac cos tresciwego niz zakladac nowy, a tym bardziej pisac "bzdety" odswiezajac taki ktory praktycznie nie wnosi nic do gry.

sat 01-12-2006 13:23

tylkoz e w zasadzie za kazde odswiezenie tematu jest warn. nie mam pojacia dlaczego nie ma automatycznego zamykania tematow po uplywie jakiegos czasu ( 2-3 miesiace )

Sirblaze 01-12-2006 13:30

@up

Mysle ze jak ktos ma naprawde cos sensownego do powiedzenia to mozna uniknac warna. Panuje taki stereotyp ze odswiezenie starego tematu jest zle ale tylko w momencie kiedy ktos robi to celowo i umyslnie lub powtarza, cytuje to co napisal ktos inny.

A co do automatycznego zamykania tematow to trudno mi sie jakkolwiek wypowiedziec w tej kwestii bo sa pewne plusy jak i minusy jednak osobiscie nie bylbym przeciwny takiemu rozwiazaniu.

Antykwaczor_z_Calmery 04-12-2006 16:24

U mnie jest zasada: samemu zabijaj z bliska, w kilku z dystansu.
Z bliska wolę, bo trenie shieldinga i cluba (no co?). Z dysta, jeżeli jest rookstayer albo 4 osobowa ekipa na Mino Hell.

Ciufcia 04-12-2006 21:26

Zdecydowanie meele. Distans fighting przydaje się tylko na hunty typu rotwormy i minoski.:p
Powinieneś dać jeszcze w sondzi kombinacje meele + distans.8o

Dodzio_Szczodre 05-12-2006 00:13

@ Sonda

Zapomniałeś chyba dodać, że dist i axe/club/fist fighting

Ja preferuję to i to. Zależy jak leży... Kiedy lubię stracić lf i czas to bawię się kataną, a kiedy chce mi się podnosić speary i targać to wszytsko wtedy wiadomo...
Ale ogólnie używam katany bo mi się nudzi xD

Ameriov 05-12-2006 00:32

@up
1.Zapomniałeś o swordzie
2. Nie ma wielkiej róznicy w melee(nie licząc fist), 1 ataku czy obrony nie robi wielkiej różnicy na rookowych skillach.

Guzzik 08-12-2006 13:43

Każdy szanowny Rookstayer powinien bić i Melee i Distance. Na hunty w Mino, Rot Hell przyda się napewno Bow i Arrows (ewentualnie Speary), A na spokojne expienie przyda się nasza ukochana Katanka :) (ewentual. Mace, Jak kto woli)
Pozdr. Guzzik

Jarus_noobek 23-06-2009 20:58

Po 1 Gratuluję refleksu!
Po 2
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mariusz_Wielki_Master (Post 2576458)
ja wole magie

Na rooku?
Po 3 Jesteś fajny?

Basudek 23-06-2009 21:37

Melee. Nigdy nie walczyłem na dystans, na rooku.

Clint 23-06-2009 21:43

Dzisiejszy Rookgaard jest zdeka do bani wiec jak komus sie nudzi i dalej sobie tam gra recznie to na jago miejscu pobawil bym sie w dystans

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:08.