Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Sposob Treniingu (Knight/Paly)?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=10445)

Sidor 29-08-2004 12:47

Sposob Treniingu (Knight/Paly)??

mowcie o swoich sposobach treningu np:czy ternujecie na potworach czy z ludzmi i z jakim eq. Nie moge sie zdecydowac czy trenic z ludzmi czy z potworami ps:jesli taki topic juz byl to sory :)

S!lent 29-08-2004 14:21

Osobiscie na niskich skillach szedlem sobie do kopalni bralem do lapki knife do drugiej tarcze i jazda z 2 dwarfami :)
teraz jest to malo oplacalne bo za szybko mi sparingpartnerzy padaja ;)
wiec trenuje z kumplem (trenowalem mam juz dosc bo sie nudze :P)
mozna tez calkiem efektywnie trenowac z ghoulem lub w przypadku palla z monkiem

jest jeszcze trening afk ale ciiii to zabronione ;)

Nightwalker 29-08-2004 14:53

Ze tyle raz pisalem podobne posty... to podam troche orginalniejszy sposob trenowania low lv palka :)

Bierzesz hight lv kolege ( w moim przypadku to byl Pazymiech - ci z eterni napewno go znaja :) ) taki kolega zdejmuje z siebie wszystko a ty go walisz spearami :) a raty ktore zlurowales podwyzszaja ci shielding :)

Raads 29-08-2004 15:13

Jak trenowac an potworach

Mam Paladyna na 19 lvl. Wogole nei trenowalem. Jak zaczac ?? Z jaka bronia i jaka tarcza i przedewszystkim an jakich potworach ??

T_A_D 29-08-2004 16:52

12 lvl chwilowo
ja trenuje na swamp trolach pod venore

Rysa Zapomnienia 17-09-2004 09:09

Ja trenuje z kolegą z rl on mam pala na 32 ja knajta na 33 i jazda on tylko spiry i tarcze aj cale swoje eq:P

Behemut 17-09-2004 11:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raads
Mam Paladyna na 19 lvl. Wogole nei trenowalem. Jak zaczac ?? Z jaka bronia i jaka tarcza i przedewszystkim an jakich potworach ??

Nie podales skilli wiec nie wiem na jakich potworkach, ale bierzesz speary i dwarvena przy skillach ok 35/25 na trole, 45/35 na dwarwki, ale najlepiej znajdz se kogos (najlepiej kolege) o podobnych skillach i trenujcie ze soba lowiac rybki.

Powodzenia :)

aktus 17-09-2004 19:56

i nie zapomnij caly czas spalac mane

alien06 18-09-2004 19:54

Moim zdaniem najlepiej się trenuje na potworkach bierzesz nóż idziesz na 3 lub 2 roty i nawalasz i skille rosną jak jeden rot ma czeroną energie to nawalsz drugiefo i wten sposób cały czas cie 2 nawalają Jak masz więcej skilli i większy poziom to trenujesz na dwarfach ;] moim zdaniem najlepiej na potworkach sie treni bo 1 vs 1 to 30 uderzeń na 1 min a 3 potworki na ciebie to 90 uderzeń w ciebie oczywiście na minute więc co się bardziej opłaca ?
Może jak trenujesz z człowiekiem to ci niezginie ale potworki łatwo można znaleść jak zginą podczas treningu ;] No to tyle i jedna rada jak masz 8 lvl i zaczynasz na mainie to idz na trolle najlepiej ;d z nożem oczywiście ;]BYE

litek zabijaka 29-06-2005 09:22

trening palka

Palkiem najlepiej trenować na monku. Sam na nim trenuje kumpel robi mi 2 i jak jednego zmasakruje do reda (co przy skillu ~75 dość często sie darza) to przerzucam sie na drugiego żeby nie czekać aż tamten sie uleczy i nie tracić czasu. Knightem to do treningu w zupełności wystarczy ghoul.

simon 29-06-2005 10:24

A jak sie trenuje na sumonach to ma sie bloka na pz?

aBa 29-06-2005 11:50

Najtrudniej sie treni na światach Non PvP,bo nie można bić summonów kolegi :(.Ja osobiście moim palkiem siedze na cyclopach i tam nabijam distance.Bardzo fajnie sie tam treni ,bo z cycków lecą hamy i meat i jak zjada ci zycie(co w p-secie nie jest trudne) to żucasz vitke i po klopocie.
P.S.
Po ile monk mogl by mi walić ,gdybym z nim trenił??

Vanhelsen 29-06-2005 12:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez simon

Tak <blablabla>

petro$ 29-06-2005 23:54

hehe
ja trenowałem na początek z trollami gdzieś do 35 skilla w distansie, potem przeżuciłem się na dwarfy, aż do chwili obecnej :)

Maniack 30-06-2005 01:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez simon
Cytuj:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok
Tak <blablabla>

nie kłam :>

Sz#sz# 01-07-2005 18:01

Wyrózniamy 2 główne nurty trenigowe w tibi.
Z graczem oraz z potworami na non-pvp mamy tylko 1 rodzaj z potworami.
Następnie możemy podzielić na następne dwa podpunkty.
Gracze - z samym graczem, lub summonem gracza
Potwory - bezpośrednio z potworem co nas atakuje, i z covertem ktorego my atakujemy.
Najlepszy sposob.. zalezy od profesij..

Mag/Druid -
Legalnie: Lowienie rybek i jedzenie i mowienie czaru co 10 min ( podziwiam tych graczy )
Nielegalnie: Bot obok jeziorka lub gdzies z jedzeniem skitrac sie i bot odwali cala robote

Palladyn:
Legalnie: 100 wluczni i trenowac z sumonowanym monkiem przez znajomego
Nielegalnie: 1-2 wlucznie i trenowac z sumonowanym monkiem przez znajomego

Knight:
Legzalnie: Trenic z kumplem :)
Nielegalnie: Zalozyc 2 konto , zrobic knighta i na mc lub 2 kompie ustaic "chlopca do bicia" i bot do auto fooda

Zakladam ze podstawy trenigu opanowane :baby:

Ice Paladyn 01-07-2005 19:53

Rada

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez T_A_D
12 lvl chwilowo
ja trenuje na swamp trolach pod venore

Swamp trole są nieopłacalne do trenienia!!!!

1.Zatruwają
2.Red Hp uciekają

khan jagi 02-07-2005 01:19

Help

Skoro mowa o trainie to powiedzcie mi czy skile 60/50 u palka okolo 17lvl pare uh eq i bow oplaca sie expic na cyklopach :cyclops: jak tak to gdzie??

thx z gury

Name:Jagi Paladyn B)
Profesja:Paladyn :lucznik:

Lvl:14{rosnie z kazdym dniem tak samo jak skille} :baby:
skills:52/42 :elf:
Mlvl:6 :mag:

server:azura

Ps:szukam kogos na traina z podobnymi skilami lvl itp...

..::Crash::.. 02-07-2005 21:39

B)

No wiesz ... ja chodzilem na cycki na 11lv z 45 dista ...
Spokojnie mozesz expic na Cyclopsach :cyclops:
Moim zdaniem najlepsze miejsce do expienia na nich na 17 to okolice Thais
( wychodzisz północną brama i idziesz wzdluz sciezki , dochodzisz do jaskini i ... zaczynasz exp ! :P )

Dziadoo 03-07-2005 15:05

Ja moim knightcikiem do skilli 30, moze do 35 trenilem na trollach w Calrin Crypt =) Potem sie przenioslem na dwarfy i od skilli 45 trenie z kumplem, bez eq z najslabsza bronia... skille leca jak ta lala :P Teraz akurat zeskillami 59 trrenie na ghuola, summonie kumpla ;] Biore 2 raty i shielding tez ladnie idzie ;] Atrening zkumplem nie jest taki nudny wcale jak na potworach..

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:34.