Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Lagi-problem wielu użytkowników neostrady i nie tylko (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=104614)

Rav Othersider 02-12-2006 19:13

Laggs! Dlaczego? Wejdź!

Zauważyłem, że tylko Polacy mają lagi. Lagi mam od 11. Rozmawiałem z osobami na Thoria, i tylko Polacy mają lagi. Może osoby mające Neostradę zaczną dzwonić do TP S.A. by coś z tym zrobili? Ja już zadzwoniłem. Powiedzieli, że to wina mojego komputera najprawdopodobniej i powiedzili, bym strzelił format. Fajnie, ale 50 innych osób nie ma tego samego komputera co ja, więc...

Numer: 0800-102-102. Darmowy.

Dwimenor:

Nie zamykaj tematu, chce zebrać trochę osób co do tych lagów.

Zresztą sprawdźcie sobie ping z danego świata, bo np. z Thoria mam "Upłynął limit czasu żądania.".

Tutaj ip znajdziecie http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=22543

Dwimenor 02-12-2006 19:35

Dobrze-ten temat zostanie, tylko go wyedytuję.

I tak: jak ktoś napisze, że ma lagi/koledzy mają lagi(i odwrotnie) -1ptk ostrzeżenia
Czyli-można pisać tylko o sprawach, które mogą pomóc w rozwiązaniu problemu lub informują o postępach prac(do warna zalicza się też "miałem lagi a już nie mam").

Tanivupo 02-12-2006 19:43

;o

Verlian moge powiedziec tylko tyle ze to nie wina Neostrady... ja mam inny internet mianowicie Rybnet i tez mam lagi caly dzien ;| nie wiem co sie dzieje ale to nie wina neostrady

Rav Othersider 02-12-2006 19:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tanivupo (Post 1108468)
Verlian moge powiedziec tylko tyle ze to nie wina Neostrady... ja mam inny internet mianowicie Rybnet i tez mam lagi caly dzien ;| nie wiem co sie dzieje ale to nie wina neostrady

Rybnet to pewnie LAN jest, który jest zapewne zasilany przez TP S.A. DSL lub Neostrada. :)

Kojotes 02-12-2006 19:49

Winny jest router 193.251.240.69 (Opentransit)- padł tak samo jak 3 tyg temu.

Z niego korzysta zarówno Neo jak i duża częśc innych polskich ISP. Dlatego właśnie w Tibie nie daj się grać, a i część zagranicznych stronek chodzi jak by chciała a nie mogła.

Pozostaje nam czekać i spamować infolinię.....

/ps/ http://forum.neostrada.info/viewtopic.php?t=10883

Tanivupo 02-12-2006 19:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Verlian (Post 1108470)
Rybnet to pewnie LAN jest, który jest zapewne zasilany przez TP S.A. DSL lub Neostrada. :)

hmm.... w takim razie byc moze masz racje ;p nie sprawdzilem dokladnie;p no ale thx za info

Wald_Kerius 02-12-2006 19:51

Kiedyś, kiedyś był podobny problem z lagami u nas w Polsce. Pamiętam, że minęło kilka dni zanim to naprawili. Tak więc pozostaje nam cierpliwie czekać, ewentualnie trenować, bądź wysyłać listy do wszystkich instytucji które mogą coś wskórać.

Darviniok 02-12-2006 19:52

mialem kiedys podobny problem i brat to zalatwil programem bo po prostu odbieranie danych jest duzo nizsze i zainstal to cos (to bylo jakis rok temu) i dzialalo miedzy czasie mialem formata ale nie instalowalem od nowa programu i wszystko bylo spokojnie az do dzisiaj rana i teraz tez, jak brat bedzie na gg (w usa mieszka :o) to sie go podpytam..

~~AnpeR~~ 02-12-2006 19:55

Tez mam "uplynal limit czasu zadania" na wszystkich swiatach.Wydaje mi sie ze to wlasnie wina tego routera, hm i lagi mam nie tylko w tibi (przestalem juz grac) .Od wczoraj wieczoram mam tez w Rylu chyba tyczy sie to wszystkich gier online ;p nie wiem nie znam sie na tym ;p

Fiszbin 02-12-2006 19:56

Polecam napisać maila ze szczegółowym opisem problemu do providera. Ja mam Dialnet DSL 512 i kilka razy pomogło.

~~AnpeR~~ 02-12-2006 19:57

To raczej nie wina providera, cos jest nei tak skoro wszyscy polacy maja ten problem, a pingi do stron www mam wporzadku.

edit: transfer z rapidshare 10-20kb/s a zazwyczaj byl 60-80 -.-

Zykerian 02-12-2006 20:02

Hmm.. ja mam chello i tez mam laggi, obnizony transfer etc

The Shodow 02-12-2006 20:03

Dodalem w wlasciwosciach engine 0, i troszke pomoglo:) Radze sprobowac:D

Felux 02-12-2006 20:14

The shodow

ale ty jestes madry o kurde-.-

The Shodow 02-12-2006 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Felux (Post 1108519)
The shodow

ale ty jestes madry o kurde-.-

Ty tez, o kurde:baby:

@edit
spokojnie, jestem z tych starszych co po 1 odpowiedzi trolla, daje 1 swoja i nic wiecej. tzn jestem od niego madrzejszy ;p

Darviniok 02-12-2006 20:55

I znowu sie dzieci zaczynają kłócić, na razie żadne "próby przyspieszenia" chyba nie pomogą bo z tego co widze to wszyscy mają lagi i nie tylko z neostrady : o moze po prostu tak jak to napisal autor trzeba spamowac infolinie to moze ruszą dupska

Prostyy 02-12-2006 21:06

router padl ... co nam pozostaje ? tylko czekac az naprawia X(

winek 02-12-2006 22:12

Kiedys byla taka sytuacja, ze tpsa miala jakis konflikt z niemieckim operatorem (przez ktorego i tak prawie wszytko musi przejsc dalej w swiat, ale jego nazwy nie moge sobie przypomniec) i on w akcie zemsty "przykrecil kurek".

Peter of Refugia 02-12-2006 22:20

Mam lagi już jakiś czas i co kilka minut freezy : / Pytałem kilku br'ów i swe też mają(?) Jak to możliwe, bo wkońcu myślałem że tylko my Polacy mamy ten problem..

danielski2 02-12-2006 22:39

Iles UP@: Owszem,to nie wina neostrady,ja mam lacze osiedlowe i bardzo mala predkosc wysylania wiec czasem mam tak ze stoje w miejscu i nie moge sie ruszyc chociaz wszyscy chodza normalnie,widze co sie dzieje ale tylko jesli cos chce zrobic to jest problem,czesto pojawia sie animacja jak bym sie ruszyl o jedna kratke ale zaraz sie cofam jak bym sie nie ruszyl.To nie moze byc wina serva,mam identycznie i na Celescie (Niemcy) i na Lucerze (USA).

Jesli macie problemy z lagami polecam program "cfosspeed"
Wykorzystuje on lepiej pakiety przez co net jest szybszy.
Mamy 2 opcje ktore dzialaja tak ze albo szybciej nam sie sciaga itp albo nie mamy lagow (lub sa mniejsze) w grach lub programach typu Skype.

Mozna go sciagnac z oficjalnej stony : http://www.cfos.de/download/index_pl.htm - klikamy wersje na samej gorze.

EDIT: Zapomnialem dodac ze 3 czy 4 klatki w moim bloku sa podlaczone do jakiejsc neostrady 1mb chyba ;P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:51.