![]() |
Nowa strona CipSoft'u :D
Dzisiaj wchodząc na stronę www.cipsoft.com zobaczyłem nowy design ich strony, ale na stronie zawitały też ciekawe informacje na temat CipSoft'u np. zdjęcia członków, zdjęcia ich willi i inne informacje. Co ciekawe podali też informacje na temat swoich zysków szokujące jest dla mnie, że w roku 2005 obrót ich firmy wyniósł 4,047,663 euro (czyli jakieś ~15mln zł / czyli ~1,5mln/m-c) za samą tibie! Aż boje się pomyśleć ile wyniesie ich przychód za rok 2006 ;]
co o tym myślicie?? :D |
strona jest ciekawa, mozna poczytac, pooglądać
|
Biedni to oni nie są...
|
Mogli by obniżyć za PACC!! :/
|
@up
Coś za coś. Tibia jest darmowa, a wiesz ile w nią się wlewa pieniędzy? |
Cytuj:
No ale zyski kosmiczne |
Gdyby ciutke obniżyli za PACC pewnie zarabiali by więcej bo więcej osób by się zdecydowało na zakup...
|
Ciekawa strona, pozytywnie zaskoczyła mnie spora liczba kobiet w team'ie.
|
Ale jak sam napisałeś, obrót a nie zysk, czyli od tego trzeba odjąć wszelkie opłaty za servy, pensję itp...
Cytuj:
|
Year Turnover (Euro) Number of Employees (end of year)
2001 27,595 4 2002 151,049 4 2003 815,908 7 2004 2,763,784 16 2005 4,047,663 22 ... niemożliwe... Chyba sie pieprzneli... 4 miliony niby? o.O o qwa.... |
Tak jak napisal Wieszok, cena pacc jest i tak niska. Te 20 euro za 3 miechy to kilka godzin pracy na zmywaku/rozwozeniu gazet w takich Niemczech ;)
|
Nawet te ~80zł na PACC na 3 miechy to nie jest dużo,
Powiedzmy sobie szczerze, większość Free Account players to po prostu nieletni, którzy żyją z kieszonkowego od rodziców. dla mnie uzbieranie 80zł to niecałe ~2 tyg. wyrzeczeń.. i na pewno każdy kto ma komputer z dostępem do internetu, nie jest osobą ubogą tylko po prostu brakuje silnej woli do oszczędzania... Ja mam PACC, chociaż z niego wcale nie korzystam, ponieważ ostatni raz logowałem się chyba z tydzień temu, ale i tak mimo wszystko znowu sobie kupie... btw. troche zeszło z tematu... |
Cytuj:
|
Mają teraz tyle kasy, bo przedtem współpracowali z SB!
|
Post Krzesława dużo wniósł...
@Wieszok Gdyby tylko złotówka była droższa... |
No ładne mają Ville ;)
A jeśli chodzi o ceny pacca to niech zostana takie jakie są :D mniej noobów bedzie biegał na teranach dla pacc :) |
Panowie... Prosze pamietac ze "obrot" to nie "przychod"...
"Przychod" to jest obrot-koszta... Wiec nie jestesmy w stanie ustalic ile na plus na tym wyszlo czterech CEO... |
Ale chociaż "trochę" na plus wyszli, nie prowadziliby interesu który nie przynosi dochodów przecież =P
|
O kurcze są troszkę kasiasci :P
|
No nie wiem czy utrzymanie wszystkiego kosztuje 3 mln/rok
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:19. |