![]() |
co na EF dla knighta
Hej jestem knightem mam pytanie czy za 2k lepiej kupić 2bp masów czy bp hmm bp uh juz mam co sie bardziej przyda na elf forest jestem knightem
|
moja rada:
nie masz tam czego szukac... nabij 35 lvl i zakup boh, wtedy sie bedzie oplacalo |
Byłem juz tam i na elfach elf scoutach i arcanist siedzialem jakieś 1,5 godziny i bylo spoko dlatego pytam co siebedzie bardziej opłacało
|
Raczej manasy (chodziło Ci o nie, pisząc 'masy'?) Ci się tam zbytnio nie przydadzą, nie?...
Myślę, że lepiej będzie jak kupisz HMMy chociaż jeszcze lepszym wyjściem będzie jak uzbierasz to ~1k więcej i sobie UHy kupisz ; ) |
ale czasami sie lepiej leczyć exura niz uh dlatego pytam a hmm tez niby sie przydaja zeby szybciej zabijać
|
No nie wiem. Mimo wszystko, polecam uzbierać jeszcze 1k więcej i kupić UHy.
|
Manasy przede wszystkim, kilka uhów jakbyś się nie nadążył manasować ;)
PS własne doświadczenie ^^ |
a ja polecam manasy.
manasy można nazwać alternatywą dla uhów :) + mlvl urośnie ;D |
Więc stracimy mniej pieniędzy na uzdrawianie manasując i używając exury, niż używając uh? Da sie kupić manasy taniej niż w sklepie?:baby:
|
Niektórzy sprzedaje flaski z winem podając je za manasy łatwo sie nabrać bo przecierz mają taki sam kolor, ale nie daj się zwieść nikt manasów nie sprzedaje bo to sie nie opłaca a przecież manasów nieda sie wylootować :)
|
Spell Name Average Minimum Maximum
Healing from Light Healing: 20 6 24 Healing from Ultimate Healing: 250 200 300 Koszt jednego exurnięcia = 25/100 * 55 = 13,75 gp Koszt jednego uhnięcia = 175 gp 13,75 / 20 = 0,6875 gp za 1 hp 175 / 250 = 0,7 gp za 1 hp Czyli manasy sa minimalnie bardziej opłacalne. |
A od czego zależy ile manas będzie dawał many?
|
Od szczęścia.
|
kup manasy, i na wszelki wypadek troche Uh, jakby robiło się gorąco :)
|
na efa radze chodzic z dwureczna bronia duzo uh i kilka manasow na wszelki wypadek bez dwurecznej broni nie masz tam co szukac chociaz na twoj lvl ef nie jest zbyt oplatny, uh cie malo leczy i masz malo hp.
Mozesz sie nie zgadzac ale to jest moje odczucie na ten temat. Oplatnosc: -~40lvl -skille 70/70 (lepsze tez moga byc ale te wystarcza) -dobra 2 reczna bron (na wszelki wypadek skill ring) - i szczescie :)) |
odpo
@Monte
Hmm... w sumie ma racje ale ja tam byłem moim knightem 30 lvl 63/62 solo było chujo...o ale jak sie kumple przyłączył było kozacko <---sry za off top mysle ze kup te mfy nie raz ci scout walnie 10 a anieraz 50 nie wiadomo czy sie uhnac wtedy do akcji wkracza "exura" a jak wiemy najt ma mało many |
Cytuj:
|
Podlacze sie do tematu z zapytaniem. Czy moja postacia (widac obok) kiedy wbije 50 lvl moge tam expic Z ZYSKIEM. Tzn. zebym finansowo wychodzil na "+"? Czy rzeczywiscie bardziej sie oplaca z GSa bic, przy takim skillu (mam tez troszke sword ringow). No i czy przy 50 lvl lepiej UHy, czy MF?
Dzieki z gory za odpowiedz :D |
BS + tarcza. Duzo mf, pare uhow.
|
Yep, BS + Tarcza, ale imho i tak lepiej tam sie sorcem/drutem zamiata..
Ja dzisiaj 11 blossomów i trochę loocisza (Na Infernie blossomy za 1k each). Poszedl 1.5 bp gfb, bp hmm and 1.5 bp mf. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:32. |