Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Problemy z serverami (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=10573)

Dr. Omader 29-08-2004 22:01

Problemy z serverami

CipSoft przeprasza na swojej stronie www.tibia.com za dzisiejsze problemy z serverami.
Jak informują dzisiaj 15 światów oraz strona były wyłączone na kilka godzin z powodu poważnej awarii sprzętu. Udało im sie rozwiązać problem, jednak wszystkie servery musiały zostać cofnięte do stanu z godziny 9:00 CET(czyli naszego czasu ;) )

CipSoft ma nadzieje że takie problemy nie wystąpią w przyszłości i będą sie starać temu zapobiegać.

Od tibia.pl dodam prośbe o wyrozumiałość dla twórcó Tibii. Hardware jednak w końcu sie przeciąża i jest awaria, Tibii to też nie ominęło...
Obyście szybko odzyskali starty wynikłe z tej sytuacji.

tibia.pl pozdrawia...

Ene 29-08-2004 22:09

chyba nie wszystkie tylko te 15 co nie dzialaly bo jakos calmery nie cofneli

Necron 29-08-2004 22:12

czyli jesli zrobilem wtedy np 10k golda to tego nie mam mam tyle ile mialem przed savem servera??

keicaM 29-08-2004 22:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Necron
czyli jesli zrobilem wtedy np 10k golda to tego nie mam mam tyle ile mialem przed savem servera??

Wszystko co sie stalo dzisiaj po godzinie 9:00 zostalo anulowane, czyli tego zlota tez nie masz a ja 20k expa i 21 lvl`u -.- i 5k w loocie z guardow...

Gumez 29-08-2004 22:19

Nie !!! Tylko Nie To !!!

Luckq 29-08-2004 22:21

Ja bym się BARDZO ucieszył jeżeli na Xantera też by była cofka...i trzymam kciuki żeby tak się stało, chodź zapewne dla wielu byłaby to strata expa, golda itp.

Pozdrawiam.

m_simple 29-08-2004 22:48

mialem fuxa

ja tam chyba dużo nie zrobilem (nawet nie pamiętam) ale i tak nie chce mi sie tego znowu robic (leń ze mnie jak sie w morde patrzy :) ) hehehe :tongue:

teamki 29-08-2004 22:57

Szkoda...ponad 1h robienia uh'ow na marne, ale trudno, w koncu takie problemy kazdemu sie moga zdaryzc.

Arrasekt 29-08-2004 23:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
................................Od tibia.pl dodam prośbe o wyrozumiałość dla twórcó Tibii. Hardware jednak w końcu sie przeciąża i jest awaria, Tibii to też nie ominęło...
Obyście szybko odzyskali starty wynikłe z tej sytuacji.....

ta awaria mnie URATOWAŁA ze smierci ( patrz mojego knighta arrasect warriora na 29 levelu zabity przez banshee). :)

Damianuss 29-08-2004 23:07

Życie jest nie fer

Grałem od samego rana z 16 lev zrobiłem 18 ( knight ) zarobiłem prawie 3 K potem dodałem sumke z depo i miałem ponad 5 K ! Ale byłem szczęśliwy xD. Kupiłem sobie pięknego D-hammera taki lśniący i wypolerowany ( ale jazda powiedziałem ). Wybrałem się do Carlin po drodze na Valkirie i Amazonki ( też poexpiłem x). Huh było super, nagle LAGGG staneło se myśle zwykły lag ( zaraz potem komp mi sie zresetował xD ). Gry nie mogłem odpalić dobra pogram wieczorkiem ( myśle se potrenie z kimś dobrym z 18 lev zarobie kase i wypróbuje nowego D-hammera ). Siadam loguje sie i ......... Straciłem wszystko stałem przed jaskinią z rotami z C-mace i 200 gp przy sobie... Oto moja smutna historia, czy ona nie jest smutna ?

Luckq 29-08-2004 23:15

To wkońcu wszystkie servery zaliczyły cofke czy tylko te które wysiadły?
Damianuss, historia owszem smutna, ale ja straciłem CAŁĄ postać przez moją głupote, dlatego też mam resztki nadzieję że save z xantera też się cofną pomimo tego że była sprawna.

ancient kavu 29-08-2004 23:21

O to mi cipy życie uratowali :>. Mój uh maker dzis padl i stracilem 10 bp of uh. Jeśli cofneli Solere to wszystko dostane spowrotem :D

Papaj 29-08-2004 23:30

Ja tam nie stracilem duzo :D
Fire Sword 300GP i jakies 5k expa :D
Hehehehe... Tylko :/ :( =)

Kanarmaster 29-08-2004 23:34

ja na szczescie dzis nie gralem...uff tak sie zastanawiam czy rozwiazaniem problemu nie byl by czestszy save servera =] niech jakas madra glowa cos wymysli i napisze do cipow {chyba dobry pomysl co :D}

mietus 29-08-2004 23:48

ufff

ja dzisiaj nie gralme ale wiem ze dla wileu osob jest to straszne bo duzo zyskali ale sa tez tacy ktorzy zginali albo duzo stracili i oni sie czesza wiec cieszcie sie ich szczesciem i badzcie szczesliwi :D :D :D

cornii 29-08-2004 23:50

Niestey takie awarie sie zdarzają i zdarzać się pewnie jeszcze bendą.
Ja w porównaniu do Was straciłam tak mało, że lepiej nie bendę mówić bo co można zyskać grając 15 min hehe :p

prawie cały dzionek siedziałam i czytałam wasze wypowiedzi na forum i musze powiedzieć,że nieźle sie przy tym uśmiałam :D

Pretorian 30-08-2004 01:32

spokojnie

cofnięcie czasu tylko o pare godzin to nic, pamiętam jak rok temu cofneli serwer na Lunarze o trzy dni.. 8o Btw ja akurat o 9.00 skonczyłem huntwanie na guardach, czyli caly loocik i expo (170 k) zostaje...

Denaris Gwynbleidd
Hibernia
66 pally

Kubi 30-08-2004 07:35

Ja tam nic nie straciłem prawie

Mi przez ten czas spadło 3k expa jakieś 500 gp i 1 mlvl (dobrze że Dragon Shielda kupiłem przed savem :D)

Zagan 30-08-2004 08:04

Ja od rana robiłem UH'y przy okazji zbierajac full mięska. Potem miałem przerwe i jak wszedłem na tibie dzisiaj to nic z tego nie bylo :( . Znikł prawie caly bp Uh'ów i full żarcia :( .

traczuu 30-08-2004 08:30

Ja wczoraj od 9:00 właśnie sporo trenowałem i co?? i się zdenerwowałem jak to zobaczyłem,ale jak dziś wlazłem, to nic się nie cofnęło...expa mam tyle ile miałem rzeczy w BP mam takie jakie miałem wczoraj o 14:30 chyba jednak nic nie cofneli:P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:43.