![]() |
Noob land ? Co jest tego przyczyną?
Witajcie,
Nęka mnie 1 pytanie... Skąd się wzięło że non-pvp to noob land, to prawda wszyscy tam to praktycznie nooby ale dlaczego ? Ja np. dzisiaj miałem styczność z noobstwem : Trenie sobie na Candi skille na orcach warriorach i nagle podbiega do mnie kolo pisze automatycznie mu "Plzz. dont kill my monster i train" a kolo jeb jeb jeb i ubił a to był ostatni, który się respnął. I sec. po tym wraca i błaga mnie żebym dał mu fooda.. czy to nie jest dziwne ? Wypowiedzcie się ! |
Wiesz na światach non-pvp czują się bezkarni nikt nie może im nic zrobić i to chyba tyle:]
|
Hmm, można prześladować osobę która tak się zachowuje blokować ją itp.
|
Ale wtedy zachowujesz się tak jak ona czyli również stajesz sie sam wiesz kim....
|
To jak się wyzbyć tychże noobów ?? Musi być jakiś sposób, przecież non - pvp nie jest raczej robione z dedykacją dla noobów
|
to 'uroki non-pvp'
|
Ale da się z tym grać. Poza tym na pvp czasami są gorsze nooby tyle że tam możesz zabić a tutaj nie
|
Najlepiej wbij wyższy lvl i idż trenić na slimie ale w takim miejscu gdzie nooby nie chodzą a nooby były i beda i nic na to nieporadzisz.lecz jeśli nooby cię naprawdę wkurzają to możesz się przeprowadzić do veno ,kazo ,ab albo do jakiegoś miasta dla pacc
|
Moim zdaniem non-pvp jest raczej dedykowane dla graczy którzy dopiero zaczynają przygodę z tibią. Np. taki newbie zdobył by 8 lvl na pvp wychodzi na maina random-PK i już traci chęć do gry. Na non-pvp może się oswoić z grą, nabyć trochę doświadczenia. Na non-pvp są oczywiście gracze "normalni" ale muszą się pogodzić z tym że stanowią oni mniejszość i muszą znosić takie noobowskie zachowania....
|
@up
to sa miasta FACC... |
Cytuj:
Cytuj:
"albo do jakiegoś miasta dla pacc" A nie " Albo do jakiegoś innego miasta dla pacc" czytanie ze zrozumieniem nie boli :) |
Kiedyś zacząłem grać na non pvp, ale jak wrzucił mi 7 sorc 4 godzinnego loota z guardów do lawy to sobie dałem spokój... (35 knight)
|
@Nieugiety
No to brawo umiejetnosci :) Jezeli na 35 lvl nie dales rady wybronic lootbaga przed (sic!) 7 lvl to jestes tak zalosny ze najlepiej nie graj wiecej w Tibie :( Bo jeszcze sie pochlastasz jak ci jakis ~10 lvl zabierze loota z 6h hunta ; ] |
@up
Żałosne jest twoje myślenie. Nie wiem czy wiesz, ale są sytuacje kiedy można komuś ukraść lootbaga bez względu na jego lvl. Przykładowo: zrzucasz loot po schodach (tych drugich) w Kazo~, a tam 10 sorc przerzuca lootbaga 2-3 razy i już jest w lavie, zanim zdążysz się połapać o co chodzi. @topic IMO non-pvp jest dla noobów. I to wszystko. |
@up
Lol. Sam jesteś noobem gdybyś chciał wiedzieć niektórzy wolą spokojny świat bez jakiś głupich PA i że nie można wyjść z domku kiedy jest wojna. A gdy chce powalczyć mam do tego test serwer. |
Cytuj:
|
@ripper
Gralem kiedys na pvp i okolo 2 godzin dziennie chodzilem szukajac expa. Tzn gdziekolwiek wszedlem tylko napis widzialem "Leave or die". Gram na none-pvp. Jest tu tyle noobow co milych i pomocnych graczy. Nie raz zabili mi potworka na ktorym skillowalem, wyrzucili loota itp, ale jakos to znoszę. None-pvp nie jest dla noobow. (Jesli ktos juz naprawde przegina trzaba sie tym zajac. Albo chodzic za tym kims, przeszkadzac itp. Nie czuje sie wtedy noobem, bo koles sam zaczal i oboje o tym wiemy) |
Co do tego że non-pvp jest dla początkujących to.... powiem tak, początkujący nie poradzi sobie na non-pvp tutaj trzeba mieć doświadczenie znać miejscówki itp. przynajmniej taka jest ma opinia
|
@do tych, którzy mówią, że nonpvp nie jest tylko dla noobów.
To wasze zdanie. Ja mam zupełnie inne. IMO grają tam ludzie, którzy nie radzą sobie z "brutalnym" światem pvp i pa. Nie twierdzę, że muszę mieć rację. |
@Ripper
Każdy ma swoje zdanie i tutaj masz racje, lecz non-pvp jest trudniejsze od pvp według mnie na non pvp trzeba wszystkiego pilnować i nic nie możesz zrobić jak ktoś cie okanci, a tak jest się łatwiej zrazić do tibi... niż przez deda od pk. takie jest moje zdanie |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:29. |