Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Noob land ? Co jest tego przyczyną? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=105876)

Panic-Archer 13-12-2006 18:13

Noob land ? Co jest tego przyczyną?

Witajcie,

Nęka mnie 1 pytanie... Skąd się wzięło że non-pvp to noob land, to prawda wszyscy tam to praktycznie nooby ale dlaczego ?

Ja np. dzisiaj miałem styczność z noobstwem :

Trenie sobie na Candi skille na orcach warriorach i nagle podbiega do mnie kolo pisze automatycznie mu "Plzz. dont kill my monster i train" a kolo jeb jeb jeb i ubił
a to był ostatni, który się respnął. I sec. po tym wraca i błaga mnie żebym dał mu fooda.. czy to nie jest dziwne ?

Wypowiedzcie się !

Korzon 13-12-2006 18:15

Wiesz na światach non-pvp czują się bezkarni nikt nie może im nic zrobić i to chyba tyle:]

Panic-Archer 13-12-2006 18:22

Hmm, można prześladować osobę która tak się zachowuje blokować ją itp.

Korzon 13-12-2006 18:28

Ale wtedy zachowujesz się tak jak ona czyli również stajesz sie sam wiesz kim....

Panic-Archer 13-12-2006 18:34

To jak się wyzbyć tychże noobów ?? Musi być jakiś sposób, przecież non - pvp nie jest raczej robione z dedykacją dla noobów

Lenrock 13-12-2006 18:35

to 'uroki non-pvp'

Panic-Archer 13-12-2006 18:37

Ale da się z tym grać. Poza tym na pvp czasami są gorsze nooby tyle że tam możesz zabić a tutaj nie

Rooker666 13-12-2006 18:49

Najlepiej wbij wyższy lvl i idż trenić na slimie ale w takim miejscu gdzie nooby nie chodzą a nooby były i beda i nic na to nieporadzisz.lecz jeśli nooby cię naprawdę wkurzają to możesz się przeprowadzić do veno ,kazo ,ab albo do jakiegoś miasta dla pacc

Korzon 13-12-2006 18:51

Moim zdaniem non-pvp jest raczej dedykowane dla graczy którzy dopiero zaczynają przygodę z tibią. Np. taki newbie zdobył by 8 lvl na pvp wychodzi na maina random-PK i już traci chęć do gry. Na non-pvp może się oswoić z grą, nabyć trochę doświadczenia. Na non-pvp są oczywiście gracze "normalni" ale muszą się pogodzić z tym że stanowią oni mniejszość i muszą znosić takie noobowskie zachowania....

Chrzaszcz 13-12-2006 18:52

@up
to sa miasta FACC...

gorgi 13-12-2006 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chrzaszcz (Post 1126911)
@up
to sa miasta FACC...

A czy on napisał, że są to miasta dla pacc?

Cytuj:

Najlepiej wbij wyższy lvl i idż trenić na slimie ale w takim miejscu gdzie nooby nie chodzą a nooby były i beda i nic na to nieporadzisz.lecz jeśli nooby cię naprawdę wkurzają to możesz się przeprowadzić do veno ,kazo ,ab albo do jakiegoś miasta dla pacc
Napisał
"albo do jakiegoś miasta dla pacc" A nie " Albo do jakiegoś innego miasta dla pacc" czytanie ze zrozumieniem nie boli :)

Nieugiety 13-12-2006 21:13

Kiedyś zacząłem grać na non pvp, ale jak wrzucił mi 7 sorc 4 godzinnego loota z guardów do lawy to sobie dałem spokój... (35 knight)

Vorment1 13-12-2006 23:34

@Nieugiety

No to brawo umiejetnosci :) Jezeli na 35 lvl nie dales rady wybronic lootbaga przed (sic!) 7 lvl to jestes tak zalosny ze najlepiej nie graj wiecej w Tibie :( Bo jeszcze sie pochlastasz jak ci jakis ~10 lvl zabierze loota z 6h hunta ; ]

ripper 14-12-2006 08:00

@up
Żałosne jest twoje myślenie. Nie wiem czy wiesz, ale są sytuacje kiedy można komuś ukraść lootbaga bez względu na jego lvl. Przykładowo: zrzucasz loot po schodach (tych drugich) w Kazo~, a tam 10 sorc przerzuca lootbaga 2-3 razy i już jest w lavie, zanim zdążysz się połapać o co chodzi.
@topic
IMO non-pvp jest dla noobów. I to wszystko.

Erytreja 14-12-2006 08:15

@up
Lol. Sam jesteś noobem gdybyś chciał wiedzieć niektórzy wolą spokojny świat bez jakiś głupich PA i że nie można wyjść z domku kiedy jest wojna. A gdy chce powalczyć mam do tego test serwer.

ValGaav 14-12-2006 08:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nieugiety (Post 1127342)
Kiedyś zacząłem grać na non pvp, ale jak wrzucił mi 7 sorc 4 godzinnego loota z guardów do lawy to sobie dałem spokój... (35 knight)

Jezeli koles (7 lvl ) stal tam tylko zeby komus loota zwinac to najwidoczniej byl na to przygotowany. Nie wiem jaki musialby ktos miec lvl zeby nie dac WYRZUCIC LOOTA do lawy/bagna jesli jego przeciwnikiem byl koles ktory potrafi grac. Co innego jezeli spotka sie noobka (mozna sie nawet pobawic), ale jesli to dobry gracz to na bank juz loota nie masz ;] taki to zawsze znajdzie sposob zeby ciebie wk****c. Preciez on z nim nie uciekl tylko wyrzucil do bagna. Uwazaj kogo noobkiem nazywasz ;]:evul:

Aroonia 14-12-2006 15:00

@ripper

Gralem kiedys na pvp i okolo 2 godzin dziennie chodzilem szukajac expa. Tzn gdziekolwiek wszedlem tylko napis widzialem "Leave or die". Gram na none-pvp. Jest tu tyle noobow co milych i pomocnych graczy. Nie raz zabili mi potworka na ktorym skillowalem, wyrzucili loota itp, ale jakos to znoszę. None-pvp nie jest dla noobow. (Jesli ktos juz naprawde przegina trzaba sie tym zajac. Albo chodzic za tym kims, przeszkadzac itp. Nie czuje sie wtedy noobem, bo koles sam zaczal i oboje o tym wiemy)

Panic-Archer 14-12-2006 16:02

Co do tego że non-pvp jest dla początkujących to.... powiem tak, początkujący nie poradzi sobie na non-pvp tutaj trzeba mieć doświadczenie znać miejscówki itp. przynajmniej taka jest ma opinia

ripper 14-12-2006 16:15

@do tych, którzy mówią, że nonpvp nie jest tylko dla noobów.
To wasze zdanie. Ja mam zupełnie inne. IMO grają tam ludzie, którzy nie radzą sobie z "brutalnym" światem pvp i pa. Nie twierdzę, że muszę mieć rację.

Panic-Archer 14-12-2006 16:42

@Ripper

Każdy ma swoje zdanie i tutaj masz racje, lecz non-pvp jest trudniejsze od pvp według mnie na non pvp trzeba wszystkiego pilnować i nic nie możesz zrobić jak ktoś cie okanci, a tak jest się łatwiej zrazić do tibi... niż przez deda od pk. takie jest moje zdanie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:29.