![]() |
ls - jakie parametry dla red hata 8
sprawa wyglada tak
mam plik aaaaa.svg znajduje sie on w katalogu home ale po uzyciu opcji ls (probowalem wszystkie paramatry) w katalogu /home nie jest on wyswietlany na liscie natomiast po uzyciu opcji "find" w X-gnome znajduje ten plik probowalem tez na morphixie, jakas stara wersja i jest to samo, nie wiem co to za Xy, bo jakies dziwne, ale takze znajduja plik w katalogu /home pytanie jak wyswietlic plik na liscie za pomoca ls (jakie parametry) a dokladniej chodzi mi o to co nalezy zrobic z plikiem bbbbb.svg aby mial taki sam stan jak pozywzszy plik aaaaa.svg oba pliki sa plikami z postacia do gry adom w windowsie wszystko jest jasne i wiem co gdzie sie znajduje natomiast pod linuchem nie chce to dzialac a chce postac przyniesiona z domu wgrac na pingwina w pracy pliki z postacia wygladaja tak samo w przypadku obu systemow w powyzszym przykladzie plik aaaaa.svg utworzony na linuchu jest widoczny w grze natomiast plik bbbbb.svg po skopiowanie do katalogu /home nie jest widoczny w grze chyba ze plik z postacia nalezy skopiowac do innego katalogu nadmienie tylko iz uruchamiajac ten sam program z poziomu dwoch uzytkownikow, nie maja oni dostepu do postaci stworzonych na innych kontach, czyli najprawdopodobniej w home sa one przechowywane na pewno nie znajduja sie w katalogach /home/uzytkownik1 lub /home/uzytkownik2 mam nadzieje ze ktos zrozumial o co mi chodzi i pomoze rozwiazac problem |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:38. |