Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Wywerna , co i jak?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=106472)

BafiAndDracon 17-12-2006 14:22

Wywerna , co i jak??

siemka:) chciałbym ubić Wywerna, ale mam małe doświadczenie i proszę was o pomoc.Jestem Knightem , 18 level , skille 49/46 w swordzie , eq:Crown Armor, Plate legs,zwykle buciki, Giant Sword,Warrior Helmet , mam 3 mlvl
Czy dałbym rade Wywernie??Czy lepiej Troche poskilować , poexipić i dopiero iść?? Z góry dzięki za pomoc;)

POZDRO:)

Times 17-12-2006 14:28

Radzę Ci poskuluj i poexp mi 30lvl knight 67/66 eq: c arm,k lagi, c shield, bohy, fs.. Schodził z 1Uh na wyrwene.. Przede wszystkim dobij 4 mlvl.
Wyrweny nie są opłacalne dla knightów.

Jaszczurek 17-12-2006 14:33

Teraz będzie powstawać mase tematów "mam 15lvl sorca czy upije fiferne halp blax" Wyverna to nie potwór dla 18lvl zwłaszcza dla knightów. Zobacz sobie ile za nią idze expa a dopiero, potem pytaj. Pewnie naczytałeś się na tym foryum jaka to ta wyverna słaba i myślisz, że ją pokonasz z latwością otóz mylisz się.

Poskiluj poex i na przyszłość nie pytaj za 10 lvl czy dasz rade wyvernie.

Iskum Aerdy 17-12-2006 14:52

sluchaj moze i bys dal rade ale nie obejdze sie bez bp uhow a widze ze nawet mlvl na uhy masz maly...

Wiesz moj kumpel ubil hydre na 34 lvlu xD
SOLO

Avrerk 17-12-2006 16:45

Zabij ja zanim ona zabije ciebie.
Trudne? ^^

DR.UTi 17-12-2006 17:02

Z takimi skillami to jej nawet nie trafisz. Weź bp hmm, i na full shielding ich uzywaj. Bronią jej nic nie zrobisz.

Marander 17-12-2006 17:08

Mam pytanie czy zwróci mi się huntowanie wywern z DS'ami?+HMM? mlv 35

@Down Dzięki jestem druidem ( a kolega knajtem) i wale(i) na razie z (axa) volcanic :) czyli tempest+HMM+Dwarfen ring...dziękuje za posta

Targean 17-12-2006 17:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marander (Post 1134533)
Mam pytanie czy zwróci mi się huntowanie wywern z DS'ami?+HMM? mlv 35

Zależy od tego, jak długo będziesz huncił.
Proponuje Ci tak:
wziąść tempest rod'a (jeśli jesteś drutem) a jak jesteś sorc, weź cosmic energy.
Staw jednego DS'a (Musi on być przed tobą i żeby było przejście na jedną kratkę!)
Odczekaj chwile jak wyvern się zrespi i rzuci się na DS'a, jak już się na niego rzuci wal w niego śmiało z wanda. Ale tak, by nie trafił cię z poisona!

Wg. to jest najtańszy sposób huncenia wyvern.
(Przyda Ci sie czasem dwavren ring)

FMF 17-12-2006 17:20

Wiesz?Wyzszy lvl,skille z 4mlvlem i uhami to jedziesz!;)

BafiAndDracon 17-12-2006 19:39

dzięki za odpowiedzi:) , jeszcze troche poczekam z ty solowaniem;(

Pomarancza 17-12-2006 20:18

Wiva

lol wiverna wcale nie ejst trudna
ja mam palla na 20 levelu 50 distance;( i ja sam jade i 1 uha zuzywam jak zle idzie. a eq to mam plate legs plate armor i warrior helmet
TO NIC TRUDNEGO A 515 EXPA WPADA

Adrian! 17-12-2006 20:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Targean (Post 1134542)
Zależy od tego, jak długo będziesz huncił.
Proponuje Ci tak:
wziąść tempest rod'a (jeśli jesteś drutem) a jak jesteś sorc, weź cosmic energy.
Staw jednego DS'a (Musi on być przed tobą i żeby było przejście na jedną kratkę!)
Odczekaj chwile jak wyvern się zrespi i rzuci się na DS'a, jak już się na niego rzuci wal w niego śmiało z wanda. Ale tak, by nie trafił cię z poisona!

Wg. to jest najtańszy sposób huncenia wyvern.
(Przyda Ci sie czasem dwavren ring)

No nawet jesli by był sorcem to jaki sens ma wand of cosmic energy, bo według tego co napisałeś ma stanąć w przejściu na jedną kratkę, a przed nim ds, no to ja pytam jak on wtedy będzie atakował z wand.... jeśli ma ona tylko jedną kratke zasięgu?? To samo z tempest rodem.

lisek-lisu 18-12-2006 08:05

Wyverny Edron

Sidziałem kiedyś dośc długo na Wyvernach na edron jest tam resp dokładnie czternastu wyvern(liczylem z kumplem =]). Mi na takiego wyverna nie schodzi nic...50 rp skile 75

Zero uh , zero manasów , zero jakihkolwiek runek , ale radze zabracdwarven ringa szczególnie dla knighta bo Wyverna upijaz nutek i moze by ciezko.

Tym bardziej sork musi meic dwarven ringa ja kche trafix z viski.
Wyvern Dla Pala to nie problem bo na mocnym yellow hp juz ucieka , ale szybko sie uha.

Ostatnio mialem szanse powalczyc z siedmioma naraz na bardzo małym terenie.. :) i uh poszedl.

A co do loota to jest świetny kasy troszke leci okolo 30-40 gp , a często leci woi(wand of inferno) , power bolty i takie fajne książeczki xD

POlecam dla palków , knighci nie opłacalni , a sorce i druty to viski z dwarven ringiem i bedzie looz.

malakay 18-12-2006 10:26

hmm ja gram ED lvl 72 bylem na edron i tam na full respie jest 8 wyvern chyba moze u mnie nie bylo full respu lub u ciebie sie szybko respily i myslales ze jest wiecej. sam biore 3 wyverny bez mana shielda i bija mnie po 20-30 best to dostalem chyba za 90, trucizne maja lepsza niz scorpion no i to upicie wkurzajace, testowalem tez burst arrows ale tu juz nie mamy do dyspozycji shielda i juz calkiem duzo bija. najlepiej to tempest + vis, facc tempest + hmm zeby szybko padly ;p

plebaN1 18-12-2006 10:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Times (Post 1134114)
Radzę Ci poskuluj i poexp mi 30lvl knight 67/66 eq: c arm,k lagi, c shield, bohy, fs.. Schodził z 1Uh na wyrwene.. Przede wszystkim dobij 4 mlvl.
Wyrweny nie są opłacalne dla knightów.

ja chcialem isc na wyverne 24lvl sorc ale nie mialem odpowiedniej rozdzki zeby ja zabic obok przechodzil 35lvl knight powiedzialem ubij wyverne podobno mial skille 65/65 ale nie mogl dac jej rady hity po 20 max walil

Wiedźmin 18-12-2006 11:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pomarancza (Post 1135179)
lol wiverna wcale nie ejst trudna
ja mam palla na 20 levelu 50 distance;( i ja sam jade i 1 uha zuzywam jak zle idzie. a eq to mam plate legs plate armor i warrior helmet
TO NIC TRUDNEGO A 515 EXPA WPADA

Knight a Palek to jednak różnica. Nie wmawiaj mu takich żeczy bo później płaczą jak to mu źle na forum nie powiedzieli ;)

dubros 18-12-2006 11:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiedźmin (Post 1135941)
Knight a Palek to jednak różnica. Nie wmawiaj mu takich żeczy bo później płaczą jak to mu źle na forum nie powiedzieli ;)

ja 57ek 80/80 skile trace 4 exury na wywerne :]

Maciej the Sorcerer 18-12-2006 12:38

Lisek-lisu ! Proszę podaj mi droge jak dojść do tego miejsca ! TEgo na edron ! Proszę ! Bo nie dawno kupilem pacc i nie wiem gdzie to ! Nie chce trafić na miejsce z hunterami . PROSZE !

lisek-lisu 18-12-2006 23:12

Wyverny Na Edron

Nie Wiem jak ci to poweidziec jak dopiero kupiłeś pacca =]
Tak mniej weice jz prawej strony edron jest taka dróżka idz z nia az przyskale znajdziesz taekigo NPC podobnego do Hero a obok schody , wejdz na nie i idz cal yczas w lewo(po drodze bat) i idz az zoabczysz z lewej strony schodki. :P

Mam nadzieje że trafisz. POwodzenia na Wyvernach :]

ZeboslawCalmera 22-12-2006 21:59

Witam!
Czy na 23 lvl ze skillami 55/55, w Knight secie, crown helmecie, z fire swordem, scarfem i vampire shieldem dam radę "wiewiórze :)".Nie chodzi mi o solowanie vywerny ale chce pohuncić (tak dla zabawy bo raczej się nie zwróci-chyba że spadnie WoI-)z shooterem uzbrojonym w HMMy.Ja mam iśc na full def jako bloker.
Proszę o odpowiedzi.

PS.chcemy iść na początek dla sprawdzenia na pojedynczy resp obok venore a potem Folda.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:40.