![]() |
[Carlin] Gdzie znajde minosy.
Hej!
Mam pytanie ! Gdzie w Carlin znajde MINOSY ... i ile one dają doświadczenia ? POZDRAWIAM |
Co do miejsca w jakim można znaleźć minosy blisko Carlin to nie wiem,spójrz na mapkę respawnu poszukaj.A jeżeli chodzi o doświadczenie to sprawdź.tibia.pl
albo wiki.hunted.pl |
a co dopiero z rooka wyszedles pewnie?
w carlin ich nie znajdziesz. wogole w zadnym miescie chyba minotaurow nie znajdziesz chyba ze w miescie... minotaurow :P |
Z góry zakładam, że dopiero wyszedłeś z rookgardu.
Minotaur daje 50 pkt. doświadczenia. Występuje w Mintwallin (mieście minotaurów [ uprzedzam twojego pytanie - nie, nie poradzisz sobie tam] ) W okolicach kazordoońskich kopalni ( też sobie tam nie poradzisz ), oraz pojedyncze - trzykrotne respawny na południu od thais. Forum jest po to, żeby pytać, ale przycisk szukaj, jak i mapa respawnu są po to, aby jednakże pytać nie trzeba było. |
@up: jest jeszcze respawn z minotaurami na foldzie gdzie wątpie byś dał sobie tam rade.Jest tam dużo pk
|
Wiem:)
1 sposób - Folda
Teoretycznie wiem gdzie są minosy. Są one na foldzie:P. Zabierz ze sobą 20gp, żarca nie musisz w tonach nosić bo z frost troli żąrcie wypada. Wychodzisz północną bramą Carlin i kierujesz się na północny-zachód<podążaj wzdłóż słąbo widocznej ścieżki>. Kiedy odnajdziesz mały <porcik> (miałem na myśli pola po których można chodzić po wodzie:P> gdzie jest NPC o nicku <niepamiętam:P> i mówisz do niego w następującej kolejności. Hi,folda,yes<pordóżnik pobiera 20gp za podróż na lodową wyspe>, jeśli chcesz wrócić idziesz na ten sam "porcik" na wyspie i mówisz Hi,tibia,yes. Na powierzchni wyspy występują głównie frost trole, beary i wolfy. Kiedy odnajdziesz wejście do podziemi, możesz tam między innymi znależć takie potwory jak< mino o których tutaj jest mowa:P, tylko musisz iść na centralne południe od wejścia w podziemie, orki <idz na południowy-zachód, powinieneś odnaleźć zejście a tam czychaja slimy< w małej ilości, tylko jak zejdziesz na południe od zejścia, oraz orki wszelkiej maści jeśli pójdziesz na północ i będziesz sie kierować albo na wschód albo na zachód. 2 sposób - Zamek Niezbędne jest tu łopata oraz jakieś runki pomocnicze tupu Uh lub GFB Wychodzisz wschodnim wyjściem od Carlin. kieruj się cały czas na wschód. Kiedy dojdziesz to ogromnej góry, odbij na północ. Po chwili podróżowania powinieneś się natknąć na wybrzeże, idz według niego na zachód. Kiedy odnajdziesz większe wgłębienie pójdz tam < nie martw sie jeśli za pierwszym razem nie trafisz, jest ich kilka:P> natkniesz sie na resp orc i orc spearmanów które pilnują dziury w której jest wejście do podziemi. Są tam różnej maści potwory. Niestety;( w tych opisanych przeze mnie miejscach niestety występują minosy w dość małej ilości <ale zawsze coś:P>, dlatego ludzie wypowiadający sie przede mną, mieli racje. Opisane przez nich miejsca są dla wyższych lvl. Natomiast folda <nie zaliczamy zamka:P> jest miejscem gdzie można spokojnie expić:PPozdro:D |
W poblizu ich nie znajdziesz.Najblizsze sa na wschodzie na zachod od Ab'dendriel.Tam chodza:Minosy,Orki,Orki Warriory,Orki Spearmany,Elfy,Trolle,Dwarfy.Dobry exp dla poczatkujego lvla.W innych miejscach minosy wystepuja z lepsza obstawa jak mino Archer,Mage lub Guard.8o
|
W zamku niedaleko ab i na foldzie.
|
mino kolo carlin to mino na senji wysarczy skolowac kumpla od jakiegos kumpla i wbic sie tam chodzi mi o te mino pod aq tym quescie jak nie masz keya mozna wejsc od strony foldy ale nie bede mowil gdzie dokldnie bo qs:/robie tam loot bagi moim drutem mozna za 1h wyciagnac przy szczesciu i wolnym respie 20k capa wysylasz w tym miescie na senji do calrin sortujesz loota i wysylasz dalej masz z 20k capa jakeis 15k gp wiec mozesz sobie niezle zarobic tylko wez pare mansow bo od storny questa jest mino mag i przy schodach jak schodzisz to 2 guardy:D
|
Fibula!
Tam może nie ma minosów ale bez paccmożnaiść dużokasy zarobić i expa.
Ja w 1 godz czzy mnie arobilem 3k! na carior wrm (lepsze rotwormy). |
Cytuj:
|
Cytuj:
@topic na foldzie sa i na poludnie od carlin tylko ze musisz isc kolo kopaln bo musisz jakos ominac wode |
Cytuj:
|
MOTLS:
Jak można myśleć że po wyjsciu z rooka nie pokona sie zwyklego mino8o 8o 8o ?! Przeciez dajmy np takiego druta który wyszedł z rooka to pierwsze co robi idzie dostac S roda:baby: .Potem kupuje jakis D helmet S armor i B legiB) .To takiego minosa zjedzie w pare sekund.Na 8 lvl mozna bez noobow expic na M guard i Cycach!!!!! |
idz na zamek tam są minosy, orci ( warriory i spearmany ) dwarvy i trolle
tylko na -1 i na -2 sobie exp. bo na innych sobie nieporadzisz |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:58. |