Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Szkola bez przemocy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=106945)

Andrzej_czarnoksieznik 20-12-2006 12:37

Szkola bez przemocy

Witam. Zalozylem ten temat, mimo iz bylo wiele innych o przemocy, ale ja chce spytac co sadzicie o tej stronie http://www.szkolabezprzemocy.pl/ Jest to strona na jaka trafilem przegladajac strone mojego starego gimnazjum. Czytalem porady co robic jak jestes gnebiony, i sadze ze zawarte tresci nie beda skuteczne. A co wy o tym sadzicie? Wg mnie ta akcja upadnie gdyz to jest z gory skazane na porazke. Czekam na wasze opinie

janek@ 20-12-2006 13:33

Omg. Jednym slowiem lol (kupa smiechu). Dobiles mie XD nie dosc, ze sie wysmialem z gry to jeszcze ta stronka buhahha.;p Najbardziej rosmieszyla mie ta
tresc : "w Internecie publikowane są obraźliwe informacje o Tobie"
Nom, ale dzieki tej stronce przynajmniej rozpoznalem wrogow.
"jak sobie poradzic?" - Jedyne dla mie madre slowa to ostatni podpunkt. Najlepiej cwiczyc miesnie i taki "el nab" bedzie sie bal zaczepiac gory ;p.

Szkoly takiej nie bedzie u mie w miescie napewno ;p.
P.S.
Jedyne co mie dreczy, to pytanie: "czemu nasladowcy krytykuja wlasnie ta osobe?" lub "co spowodowalo to".

@edit
:o Namawiaja do lapwek (3 orazek):
http://www.szkolabezprzemocy.pl/index.php?menu_id=68

VeLvet 20-12-2006 14:09

Ciężko ocenić...

Z jednej strony chęci autorów tego site'a...zaś z drugiej żadnych nowości...a z trzeciej że żadna osoba tego nie wykorzysta...bo będzie się bać że ktoś ją zbiję...

Naprawdę czasem żal się robi jak silniejsi biją słabszych...co możemy zrobić?

Pramus 20-12-2006 14:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez janek@ (Post 1139776)
Omg. Jednym slowiem lol (kupa smiechu). Dobiles mie XD nie dosc, ze sie wysmialem z gry to jeszcze ta stronka buhahha.;p Najbardziej rosmieszyla mie ta
tresc : "w Internecie publikowane są obraźliwe informacje o Tobie"
Nom, ale dzieki tej stronce przynajmniej rozpoznalem wrogow.
"jak sobie poradzic?" - Jedyne dla mie madre slowa to ostatni podpunkt. Najlepiej cwiczyc miesnie i taki "el nab" bedzie sie bal zaczepiac gory ;p.

Szkoly takiej nie bedzie u mie w miescie napewno ;p.
P.S.
Jedyne co mie dreczy, to pytanie: "czemu nasladowcy krytykuja wlasnie ta osobe?" lub "co spowodowalo to".

@edit
:o Namawiaja do lapwek (3 orazek):
http://www.szkolabezprzemocy.pl/index.php?menu_id=68

Z twojej wypowiedzi wynika, ze sam jestes osoba lubiaca "jezdzic" po innych. Najlepiej rozwiazywac sprawy sila nie? W gadce za to, tacy "ludzie" gowno potrafia.

VeLvet 20-12-2006 14:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pramus (Post 1139831)
Z twojej wypowiedzi wynika, ze sam jestes osoba lubiaca "jezdzic" po innych. Najlepiej rozwiazywac sprawy sila nie? W gadce za to, tacy "ludzie" gowno potrafia.

Święte słowa!

Widzę że mamy podobny pogląd na takich jak pan 2up :)

Andrzej_czarnoksieznik 20-12-2006 14:19

@Pramus

Ja jak chodzilem do szkoly to nikt nigdy mnie nie gnebil :) A mieli powody(jestem niski 164 cm mam wady wymowy i ogolnie). Poprostu umialem sobie radzic. W gim sam zaczolem gnebic jednego typa i jak mowisz ze osoby mojego pokroju sa slabe w gadce to sie mylisz :) Jak chce sie z kims bic to nie podchodze i nie wale go po ryju, tylko podchodze i zaczynam gadke, po chwili pytam czy nasmiewa sie z moich wad wymowy itp. W gadce tez niezly jestem i nie jestem leszczem. To kwestia psychiki i wg mnie wina lezy po stronie osob gnebionych(przekonal mnie do tego post na forum tejze strony :) ). Wiec nie oceniaj ludzi jak ich nie znasz.

edit
Ten blondasek na stronie glownej to najwiekszy koks w szkole xD On rzadzi tą budą(nie lubie tego slowa) xD

janek@ 20-12-2006 14:44

Cytuj:

ehhh. Nie jestem taka osoba, ale smieszy mie fakt, ze takie strony powstaja.
Takie strony nic nie dadza nawet jakby kazdy o niej wiedzial. Zawsze ludzie beda
zaczepiac drugich i nie poprawi sytuacji jak ofiara bedzie oskarzac nasladowce, wrecz przeciwnie bedzie ja bardziej dreczyc ba nawet koledzy do niego dojda. Masakra

@edit to up
Ohy ahy. Puf, ale koksiarz z tego chlopaka. Bos nad bosami i jeszcze wyzej.

Pramus 20-12-2006 14:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrzej_czarnoksieznik (Post 1139845)
@Pramus
...W gim sam zaczolem gnebic jednego typa i jak mowisz ze osoby mojego pokroju sa slabe w gadce to sie mylisz :) Jak chce sie z kims bic to nie podchodze i nie wale go po ryju, tylko podchodze i zaczynam gadke, po chwili pytam czy nasmiewa sie z moich wad wymowy itp. W gadce tez niezly jestem i nie jestem leszczem. To kwestia psychiki i wg mnie wina lezy po stronie osob gnebionych(przekonal mnie do tego post na forum tejze strony :) ). Wiec nie oceniaj ludzi jak ich nie znasz.

edit
Ten blondasek na stronie glownej to najwiekszy koks w szkole xD On rzadzi tą budą(nie lubie tego slowa) xD

Więc po kiego hoya zakladasz ten temat skoro sam mowisz, ze kogos gnebiles? Dawalo ci to satysfakcje? Moze jakies kompleksy co? Jestes debilem po prostu. Wyjdz stad i nie wracaj.

spider-bialystok 20-12-2006 14:59

Cytuj:

Ciekawe co ci da gadanie kiedy gosciu bedzie chcial cie pobic. Zagniesz go inteligentna gadka..?

Najlepsze rozwiazanie to po prostu nie robic z siebie ofiary, bo jak ktos zobaczy, ze dajesz po sobie jezdzic to bedziesz mial zle. Nieraz juz widzialem osoby ktore sie smialy kiedy ktos sie z nich wysmiewal.. Potem bylo juz coraz gorzej.

Badzo 20-12-2006 15:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrzej_czarnoksieznik (Post 1139716)
Wg mnie ta akcja upadnie gdyz to jest z gory skazane na porazke.

HAHAHAHHAHAHAH roflroflroflroflroflroflrorlflofllf! Dawno takiego tekstu nie slyszalem, hahahahahahahahahaha.....

VeLvet 20-12-2006 15:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Badzo (Post 1139934)
HAHAHAHHAHAHAH roflroflroflroflroflroflrorlflofllf! Dawno takiego tekstu nie slyszalem, hahahahahahahahahaha.....

A ja dawno nie widziałem takiego idioty...

Andrzej_czarnoksieznik 20-12-2006 15:13

@Badzo Nie rozumiem czemu smiesza cie moje slowa :)
a co do tego ze ktos mowi ze jestem bossem nad bossami -.- Nie uwazam sie za takiego, bo sam nie raz dostalem po ryju ale nigdy nikogo nie sprzedalem. Poprostu wg mnie najwazniejsza jest jednak psychika bo bez tego nic nie zdzialasz. Dasz sie zastraszyc to po tobie i nie trzeba do tego byc silny. Takie jest moje zdanie i bede go bronil, bo mam sily aby isc za swoim zdaniem, a nie jak niektore leszcze ktorych znam, najpierw mi koles mowil ze slucha verby itp, jak ja to skomentowalem i mowie ze to gowno to sam zaczol tak mowic. Tego nie lubie. I drogi Pramusie, czemu mam wyjsc i nie wracac? Dlatego ze mam inne zdanie niz ty, i sadzisz ze jednak pokonam cie na slowa? Kto tu jest agresorem? xD

edit
I jesi macie mnie za nooba bo mam taki nick to mozecie sobie myslec co checie. Wybralem go wlasnie bo taki nick wybieraja 10 letnie dzieci. Ja nawet nie nazywam sie Andrzej :)

edit 2
@Hieyan
Mowisz ze akcja dziala. Celem akcji jest zmniejszenie ilosci agresji w szkolach. Pewnie wiekszosc osob tak jak ty ma podobne zdanie o plakatach. Denerwuja cie, co? Chcesz sie na kims wyzyc? :> A czy jakies plakaty, naklejki, ankiety zmienia cos? dzieki temu bedzie mniej pobic? Sadze ze nie. Nie ma dobrego sposobu na wyeliminowanie przemocy w szkolach. Ja mialbym pewnien pomysl ale on i tak by nie wszedl w zycie, wiec po co sie meczyc xD

Badzo 20-12-2006 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez VeLvet (Post 1139963)
A ja dawno nie widziałem takiego idioty...

:* młaaaaaaa

@VelVet
Oh jakis ty madry :*

Hieyan 20-12-2006 15:21

U mnie w szkole ta akcja jest prowadzona, już nią żygam, na każdym korytarzu pare plakatów 2,5mx1,5m o "Szkole bez przemocy". I już parę ankiet zrobili, więc ta akcja działa.

VeLvet 20-12-2006 16:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Badzo (Post 1139982)
:* młaaaaaaa

Nie karmimy trolla panowie...

carlos_pl 20-12-2006 16:22

Może niektórych to zdziwi, ale co powiecie na to, że sam "pan" szkoły bije uczniów ja właśnie uczęszczam do takiej szkoły, kiedy ktoś coś narozrabia każdy nauczyciel straszy dyrektorem a on sprawe załatwia inaczej, coś Mu się nie podoba to cie kopnie, spóźnisz sie na lekcje przytarga Cię za włosy, ale nikt niemoze nic zrobic bo on ma takie znajomosci ze nie wiele moze "zwykly uczen".
Zapewnie wielu z Was powiem "jakby mnie dotknol bym mu pokazal","ja bym sie tak nie dał", zapewniam, że by tak nie było.Kumpel kiedys sie "podraznil" z nauczycielem oczywiscie spotkal sie z dyrektorem ten go udezyl, a mój kolega do niego "nie zycze sobie aby pan mnie tak traktowal" a On otrzymal odpowiedz "jestes zasmarkaty abys sobie czegokolwiek nie zyczyl" lepiej niemówic nic jak chcesz wyjsc z tej szkoly...taka jest idea...

@edit
a c do samej agresji, dzis takiemu mlodszemu "koledze" który jest na cos chory, poprostu nie zebym sie wysmiewal albo mówil to w przenosni, tylko poprostu jest do tylu z rówiesnikami i ma jakas chorobe...nie podobal sie inny chlopak podszedl i zaczął okładać go pięściami po twarzy...taki nie patrzy gdzie bije w przeciwienstwie do normalnego ucznia z kąskiem swiadomosci i rozumu...

Quezacoatl 20-12-2006 17:49

Cytuj:

Ciekawe co ci da gadanie kiedy gosciu bedzie chcial cie pobic. Zagniesz go inteligentna gadka..?
Krzyczysz do takiego ile to 7 razy 8... A kiedy on zajęty jest liczeniem ty wymykasz się chyłkiem... :p

PS
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez strona
jeśli masz inną religię

Jak można mieć religię? (poza religią w sensie przedmiotu szkolnego?) Jak już to religię się wyznaję...

Vanhelsen 20-12-2006 18:02

http://www.szkolabezprzemocy.pl/images/05.jpg
W mojej szkole napieprzamy się za zamkniętymi drzwiami... gdy przychodzą ludzie z TV udajemy, że all ok ;)

Ogólnie akcji nie potępiam, może coś z tego będzie? :P

Kulikos 20-12-2006 18:13

O fak, ile tu elo zią widze O.o
Mnie męczą za włosy, ale zaczepki typu " Te, Jezus ", " Spale ci te hery! " itd. nie robią na mnie zbyt dużego wrażenia ;p ot kox musi sobie poszpanować przed laskami lub kumplami... A, że robi to w tak żałosny sposób to już jego sprawa ^^ wywołuje to jedynie uśmiech na twarzy albo razem z kumplami bijemy takiemu brawo za wybitny dowcip ;p
Wystarczy iśc z podniesioną głową... Nie dawać się tępić za byle co, kumple też pomagają...

Pramus 20-12-2006 18:59

@Andrzej
Nie chodzi o to... Napisalem tak, bo krytykuje gnebienie kogos slabszego, a wogóle nie rozumiem bezpodstawnego dręczenia lub z byle powodu np "dam mu w mordę, bo powiedział do mnie pedale jak mu wyjebałem piórnik przez okno" - jest wiele takich sytuacji gdzie silniejszy prowokuje słabszego, aby ten zrobił coś co "można" uznać za obrazę.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:25.