Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Harry Potter and the Deathly Hallows (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=107303)

Czarna_Mamba 22-12-2006 15:59

Harry Potter and the Deathly Hallows

http://i10.photobucket.com/albums/a1...lyhallows2.jpg

http://i10.photobucket.com/albums/a1...ez-nazwy-1.jpg

Jest już tytuł ostatniego tomu Harry'ego Potter'a. Wiem, że saga wzbudziła wiele kontrowersji, jest uważana, hmm, za komercyjny szit, ale i tak jest sławna. Ja sama, lubię tą książkę - przywiązałam się do niej, nawet nie wiem dlaczego. JKR dobrze i ciekawie pisze, ale nie jest to arcydzieło, chociaż uwodzi :) Ale ten temat nie jest do wychwalania i obrzucania błotem tej książki. Chciałabym się was spytać co sądzicie o tytule? Czego spodziewacie się po ostatnim tomie? Czy Rowling zejdzie na całkowitą komercję?

P.S. Jak ktoś chce rozwiązać zagadkę.. To chyba wie jaka jest oficjalna strona JKR.

EDIT 20.07.07

No, to czekanie mam za sobą. Zapraszam na stronę siódmą przy 10 postach na stronie, ponieważ temat jest odświętnie odświeżony.

Vatixar 22-12-2006 16:11

Na pewno będzie o czyjejś śmierci już widać po deathly, a co to jest to hallows ?

Ppa 22-12-2006 16:16

Ja osobiście po przeczytaniu serii "kruczy dwór" stwierdziłem ,że HP to jedno wielkie gówno... tyle powiem i nie żebym nie czytał HP ale przeczytałem 4 tomy potem przeczytałem serię "kruczy dwór" i stwierdziłem że do HP nie będę wracać

Ryłek 22-12-2006 16:32

Qwa, ludzie. Dziękuję. Swoją drogą jestem maniakiem (książek!) HP, mimo, że znam dużo lepszych książek to sentyment pozostaje.
A jednak "Piramidy Furmantu" były fakiem.

travianpl 22-12-2006 16:35

Nie lubię Harego, więc się nieintersuję. Miałem wczesniej inne konto które mi zbanowali powód:Podałem link do komercyjnej strony, ty tsz dałeś linka, robisz REKLAME!!

Badzo 22-12-2006 16:36

IMo to nie bedzie ostatnia czesc. Nie zabija sie kury znoszacej zlote jajka.

A co do ksiazki, to w sumie przeczytalem wszystkie tomy, ale jakos nie tesknie za tym tak jak za Wladca Pierscieni :)

Lasooch 22-12-2006 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez travianpl (Post 1143761)
Nie lubię Harego, więc się nieintersuję. Miałem wczesniej inne konto które mi zbanowali powód:Podałem link do komercyjnej strony, ty tsz dałeś linka, robisz REKLAME!!

DałAŚ, nie dałeś.

@top: nie mam co pisać. Pewnie jak się ukaże to kupię aka pożyczę i przeczytam...

VeLvet 22-12-2006 16:41

HP sux... wole Eragona

Czarna_Mamba 22-12-2006 16:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Badzo (Post 1143763)
IMo to nie bedzie ostatnia czesc. Nie zabija sie kury znoszacej zlote jajka.

Ano, tak samo gada moja siostra. W końcu to żyłka złota, ale ja nie chcę aby Potter stał się symbolem komercji.

Boże, trzymam jeszcze kawałek balonika z premiery 6 tomu HP w Empiku ;) Mam fioła na tym punkcie, siostra mnie na tej książce wychowała. Nie wiem, czy JKR uśmierci Harry'ego w ostatnim tomie, ale mam nadzieję, że nie. Zostałabym samotna ;<

Ryłek 22-12-2006 16:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarna_Mamba (Post 1143789)
Ano, tak samo gada moja siostra. W końcu to żyłka złota, ale ja nie chcę aby Potter stał się symbolem komercji.

Boże, trzymam jeszcze kawałek balonika z premiery 6 tomu HP w Empiku ;) Mam fioła na tym punkcie, siostra mnie na tej książce wychowała. Nie wiem, czy JKR uśmierci Harry'ego w ostatnim tomie, ale mam nadzieję, że nie. Zostałabym samotna ;<

Już się stał komercyjnym chłamem, sad but true, taki lajf.

Czarna_Mamba 22-12-2006 17:06

@up

Taka prawda. Ale jak JKR napisze kontynuację to stracę o niej dobre zdanie.

Jestem do tej książki przywiązana i irytuje mnie gdy zarzuca się mi, że poleciałam na reklamę, bo do mnie nie dotarła. Znana jestem w szkole jako "ta od Pottera". Aj, kiedyś będę śmiać się z mojej głupoty ^^

Calen Futh 22-12-2006 17:23

Seria HP jest bardzo fajna, jednak mam nadzieje, że w tym odcinku Harry umrze. (Jeśli nie, to będzie to porostu zbyt piekna bajeczka- śmierć Harry'ego dodałaby uroku tej serii)

Tasior 22-12-2006 17:35

W tej części Harry dowie się, że Voldemort jest jego ojcem.

Długo szukałem a na dodatek nie wiem czy juz tu było http://img299.imageshack.us/img299/6...ypotterci7.jpg

@Ryłek
Bo ona chce zrobić fanom niespodziankę, którą ja popsuję ;>
Następnym razem pisze nowego posta, editów nikt nie czyta ;<

styku 22-12-2006 17:43

Cytuj:

HP sux... wole Eragona
Siebie warte. Można przeczytać, ale IMO nie ma czym się zachwycać.

@Topic:
Jak wyżej. Zachwycałem się Potterem jakieś 6 lat temu, choć jak wyjdzie kolejny tom, to kupię i przeczytam, nie lubię niedokończonych opowieści.
Od dość długiego czasu wolę polską fantastyke. Wyjątkami są jeszcze książki z Forgotten Realms i Pratchett, który jak wiadomo jest najlepszy ;-)

Ryłek 22-12-2006 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tasior (Post 1143915)
W tej części Harry dowie się, że Voldemort jest jego ojcem.

Kategorycznie wykluczone przez J.K.

Korektor 22-12-2006 17:47

Harry potter był dobry do czasu aż Rowling zaczęła na nim trzepać kasę. Kilka pierwszych tomów było pisanych z powodu dobrego pomysłu i weny twórczej, te ostatnie są niezbyt dobre, bo są robione masowo. Wg. mnie na książkę trzeba mieć pomysł.

BooN 22-12-2006 17:56

Ja tam lubię HP, ale tylko książki bo filmy troszkę nie teges :confused: Ale w sumie Eragon bardziej mi się podoba :P Ale po reklamówkach filmu coś mi się zdaje,że to też nie za super będzie. Ale się okaże :)

Gromnjir 22-12-2006 18:45

Sapkowski ftw.

A hp byl dobry, gdy mialem 12 lat ; ) Sentyment pozostal.

Thero 22-12-2006 18:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez VeLvet (Post 1143927)
Ten motyw to już jest za stary najperiw SW potem w Eragonie (morzan ojcem Eragona...

Ale i tak zaskakuje :P

W tej scenie na pewno pojawi się napis <czuj się zaskoczony!> To wykluczy wszelkie narzekania.

Czarna_Mamba 22-12-2006 18:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1143947)
Harry potter był dobry do czasu aż Rowling zaczęła na nim trzepać kasę.

Tak, to prawda, choć na najnowsze części też nie narzekam. Największy sentyment mam jednak do części 4, to był pierwszy tom Pottera, który przeczytałam. Oczywiscie, póżniej zaczęłam od początku. Aj, łezka mi się zakręciła ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:51.