![]() |
Blue Robe czy Crown Armor?
Blue Robe czy Crown Armor?
No właśnie, te pytanie już od dłuższego czasu sobię zadaję. Na Elysi (tam właśnie gram): - Blue Robe idze za ok. 20k - Crown Armor idzie za ok. 15k Właściwości (dla tych którzy nie znają :P): - Blue Robe ma 11 defa i waży 22 oz. - zaś Crown Armor ma 13 defa lecz waży 99 oz. No i oczywiście bym zapomniał dodać, że jestem sorcererem ;] Plax pomocy! Co mi proponujecie? |
Moim zdaniem
Moim zdaniem zależy to od lvl jeśli większy to blue robe, jeśli mniejszy crown
|
Cytuj:
|
Oczywiście Blue Robe c-armor i tak ci sie nie sprzyda bo uciekasz prawda? no chyba ze blokujesz zerki sorcem to wtedy oczywiscie c armor:D
|
Strasznie Drogie to BLue Robe u was lazi na Securze to juz za 13k mozna kupić... Oczywiscie CI polecam Blue Robie bo Ochrona jest porównywalna a dzieki blue robie masz dodatkowe 80 cap. dzieki ktoremu mozesz np. zabraś z zabitego necro pare par bohów a przy crownie albo cos wyrzucisz albo niestety bloker zabierze xD Osobiscie mam blue robe chociarz narazie jej nie nosze ;)
|
Cytuj:
|
A tak zeby nie robic nowego tematu ;]
Co z reszta eq mam do dyspozycji 120k 40 lev jestem druid teraz nosze blue robe plate legi leather bootsy crown helma i crown shield wystarczy takie eq czy zmeniac nie mam pacc |
Cytuj:
|
@topic
Był obszerny temat na parę stron co lepsze, więc wystarczy tylko poszukać. IMO Blue Robe @Michau_Druid Kup bohy |
Dla sorcka to tylko b-robe, crown to strata kasy, a b-robe zmienisz dopiero na e-plate
|
b-robe ale na elysi są ceny mniejsze chyba tak mnie sie zdaje..
|
Uważam że only Blue Robe... Sorc potrzebuje cap by udzwignać: runy, manasy itp. Poza tym Sorc nie potrzebuje dobrej zbroi ze względu na to iż atakuje z dystansu.
|
zdecydowanie b robe! to tylko 2 arma różnicy, ale aż 100 capa. Reszte powiedzieli, up users :P
WESOLYCH SWIAT! |
Polecam Blue Robe sam narazie nosze i nie zamierzam jej zmieniac dopuki nie uzbieram kasy na Magic Plate ;]
|
lol
Cytuj:
|
hmm...
jak dla mnie do 40 lvla b robe potem mozesz c armor ale i tak zawsze jak mialem sorcow po 50lvle~latalem z b robe,c legi,bohy meduska i crus helemt :) to jest chyba najbardziej optymalne eq? no moze vamp by sie przydal ale czy az tak ?
topic: jak jestes high levlem to jak chcesz kup sobie c armor ale ja polecam b robe :P zwlaszcza teraz gdy sa najazdy na miasta tych grych clan goblinow i wypadaja z nich te bagi ktre waza 80 oz. jeden a u mnei na calemrze kosztuje jeden ~500 gp (ale sie rospisalem?8o ) |
Cytuj:
|
Narazie to ja zdecydowanie Blue Robe polecam, ze względu na jej lekkość. Po 35 lvl kupić coś lepszego :D.
|
Moim zdaniem c-armor przydatny byl niegdys, gdy sorc/druid musieli expic z w-hammerem na rotach lub larvach... teraz, przy wandach noszenie tego armora przez sorka to strata capa :) sam mialem c-arma i b-robe, a jakos nie widzialem znaczaco duzej różnicy w obrazeniach zadawanych mi podczas expienia na tombach...
. @edit: moim zdaniem: b robe do ~80-100 lvl, pozniej mozna chodzic w czym sie chce :) ale i tak ta niebieska szmata (:)) jest najczesciej uzywana z powodu wysokiego stosunku arm/cap. |
Blue Robe zdecydowanie. Więcej capa = więcej loota zabierzesz = masz więcej kasy. Na silne potwory i tak będziesz chodził z blokerem/uciekał przed nimi.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:33. |