Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Kiedy na dragi? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=107853)

Dziadzio_Podziadzio 25-12-2006 20:10

Kiedy na dragi?

Witajcie,
Mam 27 druida z m lvlem 31 <<wiem ze nie najlepiszy ale zawsze jest>>
mam takie pytanie czy moge teraz bez wielkich obaw isc solowac dragi??:confused: ...jesli nie to od ktorego lvlu moglbym spokojnie pujsc na te MONSTERY i z czym:) ??
Preosze o wyczerpujace odpowiedzi. Zgory wielkie THX
PZDRO:p

Bakuo 25-12-2006 20:17

Jezeli solowac to na luzach, a jezeli jakis huncik to wbij jeszcze jeden lvl i ds'y przywolaj(mniejsze waste xD).

@down
polakom gratulujemy nickow...

Explosion Rexor 25-12-2006 20:20

Opłacać się LOOT będzie od 28 lvl'a Ds'y i Hmm'y, ale wątpie czy się opłaca iść:
Wolny resp i ciekawe czy znajdziesz dobre expowisko, że jest 1 za drugim ;] Ds'ów nie dasz do dziury a na co chwila nowe szkoda many...

@up
Dostałem tą postać ;] Ale też już nią nie gram ;p
@edit
a czy ortografia się liczy?? a po 2 miałem 5 ;) Jeżeli uraziłem twoje super pismo bezbłędne to przepraszam ;] A u ciebie też widzę błędy ;)

Bass 26-12-2006 03:47

Solować możesz już teraz na luzie (mana shield), a expić to najwyżej na 28 lvl zsummonujesz sobie 2 ds-y i jakoś pójdzie chociaż pewnie będzie waste.

globi 26-12-2006 10:34

[quote=Explosion Rexor;1150332]Opłacać się będzie od 28 lvl'a Ds'y i Hmm'y, ale wątpie czy się opłaca:
Wolny resp i ciekawe czy znajdziesz dobre expowisko ze jest 1 za drugim ;][QUOTE/]

Czyś ty jest mądry? :P. Jedno wyklucza drugie :P.

@Topic
Jeśli chcesz na tym zarobić nie polecam, jeśli chcesz poprostu pohuncić, można ale lepiej tak jak poprzednicy napisali ;].

Pyrutek123 26-12-2006 11:13

Ja mam druida i ci powiem jedno, niestawiaj jakis durnych DSów tylko wbij 33lv kup tempest roda Utamo Vita i jedziesz, popijając Manafluidy. Ale nielicz na loot, dragi nielubią nic zostawiać w sobie... ale jak juz hamcem chcesz iść to 33 lv i tempest :> Noi HMM niekiedy trza ]:->

P.S Explosion Rexor - ej co ty miałeś z polskiego ?? Bo twoje zdanie nietrzyma się kupy troche :>
TREŚĆ - 0
STYL - 0
Ortografia - 0
Ocena - 1 :>

P0nury 26-12-2006 13:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pyrutek123 (Post 1151209)
Ja mam druida i ci powiem jedno, niestawiaj jakis durnych DSów tylko wbij 33lv kup tempest roda Utamo Vita i jedziesz, popijając Manafluidy. Ale nielicz na loot, dragi nielubią nic zostawiać w sobie... ale jak juz hamcem chcesz iść to 33 lv i tempest :> Noi HMM niekiedy trza ]:->

Ale to chyba z gigantycznym wastem. Dragów się nie huńci z utamo vita. Po prostu się nie opłaca. Próbowałem swoim druidem na double spawnie na Edron. Waste jak cholera, a expa więcej bym wyciągnął na rotach.

Therus Mroczny 26-12-2006 16:10

Jakim cudem? Ja expilem na gorce na edron, dwa dsy, utamka, tempest + visowane. Wychodzilem pare k gp do przodu na kazdym huncie, a nabijaac tam lvle od 36 do 43 zarobilem z 30k~
Waste?

@down
Faktycznie, nie zauwazylem. Sorry my bad ;p

Impalable 26-12-2006 16:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Therus Mroczny (Post 1151896)
Jakim cudem? Ja expilem na gorce na edron, dwa dsy, utamka, tempest + visowane. Wychodzilem pare k gp do przodu na kazdym huncie, a nabijaac tam lvle od 36 do 43 zarobilem z 30k~
Waste?

On mowi o tym przypadku bez summonow z samego tempesta na mana shieldzie. Ty mowisz o 2x ds +vis +tempest.

sat 26-12-2006 17:31

kazdy hit z hmma kosztuje 18 gp jesli hmm kupujemy za 1,8k na takim levie jest to kompletnie nieoplacalne bo zadajesz za male obrazenia. lepszy exp i kasa to juz na rotach predzej. no i mniejsze zuzycie runow.

Dziadzio_Podziadzio 29-12-2006 15:25

Jesli nabije juz ten 28 lvl to co myslicie o takim solowaniu dragow z summonami: DS+Monk??:baby:

Diarra 30-12-2006 16:13

A Palekek ???????????

EJ ludzie powiedzcie mi Palkiem na draga jakie skile i kiedy ????
<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<

65/50 moze byc na 25levu na draga ?

Co wziąśc ze soba ile uhów hmm?:p

goburu 31-12-2006 09:46

Cytuj:

Mam 27 druida z m lvlem 31 <<wiem ze nie najlepiszy ale zawsze jest>>
Achhh, kocham to runerskie podejscie polaków -.-
Mógłbym tłumaczyć przez 24 godziny, że robienie run jest nieopłacalne i szybciej zarabia się oraz trenuje mlvl na potworach, a oni i tak robią swoje.

Sorry za offtopic ale jak czytam coś takiego to mnie krew zalewa.

@topic
Tak, możesz iść na dragi, ale nie będzie to opłacalne na twoim poziomie. Nawet jakbyś miał 50 mlvl na 27 lvlu to i tak byłoby to nieopłacalne bo 27 lvl ma za mało życia i padnie na combo, a expienie z manashieldem to zawsze waste.

Virding 31-12-2006 10:21

@up
Nie przywyklem do odpisywania na forum, ale jak patrze na taki debilizm jak np: tego pana na górze to aż mnie krew zalewa.
Per "Mistrzu, bystrzacho", otoż oczywiscie że sie nieoplaca trenować mlvl robiąc runy <ironia>
No, chyba że ktoś jest na tyle inteligentny żeby przy masowym robieniu run nie urzywać life ringa, ale jeżeli ktos tego pierscienia nie urzywa przy owym robieniu run, swiadczy to tylko o jego poziomie inteligencji.
To tyle.

goburu 31-12-2006 10:39

@up
Masz rację, przeciez z life ringiem sie najwiecej zarabia na runach.

Zyggy 31-12-2006 12:49

NO ja nie wiem czy sie najwiecej zarabia z life ringiem :confused: 1 life ring kosztuje 1 k, a na bp uhow trzeba co najmniej 3 takie. Natomiast bp uhow sellniesz a ok. 3 k. Wiec kasy ni zarabiamy nic, tylko mlvl leci w gore. NO chyba ze chodzi o to ze z life rigniem tracimy mniej czasu na mlvl, a w tym czasie mozna podczas expienia zarobic wiecej niz z run.

lajtn 31-12-2006 13:06

@up
To była ironia...

Virding 31-12-2006 14:36

@2,3 up
Omg -.-. Zauwazylem, że coraz wiecej na tym forum jest osob które sie udzielaja , za przeproszeniem, GÓWNO wiedząc. Otoż life ringi kosztuja 900gp(Edron). Na bp UH posiadajac Promocje (a zakladam ze jezeli robisz uhy to owa promocje juz posiadasz wykupiona) wystarcza 2 life ringi z hakem (2 uhy trzeba dorobic bez life ringów). Owy Bp UH z life ringami tworzymy w przeciągu 40~ minut (niepamietam dokladnie-wiec nie czepiac sie, trolle jedne ^^) a bez life ringów nieco ponad 2h. Wliczajac juz 200gp za blank runy na bp uh, urzywajac 2 life ringów jestesmy zkazani na wydatek rzędu 2k. Srednia cena plecaka UH'ów wynosi 3k. Tak wiec JEST zysk wielkosci 1k na czysto. Teraz Ci nieco mądrzejsi powinni sie juz domyslic, że w owe 2h kiedy to zrobisz 1bp uh bez life ringów, Z life ringami zrobisz ich 3. 3*1=3k. Zysk jest dokladnie ten sam. A ilosc spalonej many -3x wiekszy.

Tyle, wy "mistżónie tjbi"

Flisik 31-12-2006 14:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diarra (Post 1162700)
EJ ludzie powiedzcie mi Palkiem na draga jakie skile i kiedy ????
<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<

65/50 moze byc na 25levu na draga ?

Co wziąśc ze soba ile uhów hmm?:p

Jeśli zsolowac to 2 uhy, 2 hmmy starcza. Na dluzsza mete od 35lvl ok.

goburu 31-12-2006 15:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virding (Post 1165247)
@2,3 up
Omg -.-. Zauwazylem, że coraz wiecej na tym forum jest osob które sie udzielaja , za przeproszeniem, GÓWNO wiedząc. Otoż life ringi kosztuja 900gp(Edron). Na bp UH posiadajac Promocje (a zakladam ze jezeli robisz uhy to owa promocje juz posiadasz wykupiona) wystarcza 2 life ringi z hakem (2 uhy trzeba dorobic bez life ringów). Owy Bp UH z life ringami tworzymy w przeciągu 40~ minut (niepamietam dokladnie-wiec nie czepiac sie, trolle jedne ^^) a bez life ringów nieco ponad 2h. Wliczajac juz 200gp za blank runy na bp uh, urzywajac 2 life ringów jestesmy zkazani na wydatek rzędu 2k. Srednia cena plecaka UH'ów wynosi 3k. Tak wiec JEST zysk wielkosci 1k na czysto. Teraz Ci nieco mądrzejsi powinni sie juz domyslic, że w owe 2h kiedy to zrobisz 1bp uh bez life ringów, Z life ringami zrobisz ich 3. 3*1=3k. Zysk jest dokladnie ten sam. A ilosc spalonej many -3x wiekszy.

Tyle, wy "mistżónie tjbi"

No i wychodzi, że zarabiasz na tym tylko 1,5k/h. Nadal bardziej opłaca się trenować mlvl przy expieniu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:58.