Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Pseudo-hackerzy --- bezczelność nie zna granić (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=10799)

Vicious Phoenix 31-08-2004 14:06

Pseudo-hackerzy --- bezczelność nie zna granić

Takie pm to już chyba w świecie tibii codzienność, n00by zrobią wszystko, żeby Cię "shackować", zamiast popracować trochę samemu, chcą wzbogacić się kosztem cudzej pracy. Gracz o nicku Nocna kicia, z serwera Elysia też się chce tak wzbogacić, o to wykaz naszej rozmowy...

13:44 Nocna kicia: Czessc
13:44 Nocna kicia: polak?
13:44 Ben Phoenixian: tak
13:44 Ben Phoenixian: a o co chodzi ?
13:44 Nocna kicia: z posród tibianczyków gm wybral ciebie na to zebym ci zalozyl pacca
13:44 Nocna kicia: chcesz czy nie?
13:44 Ben Phoenixian: LoL
13:44 Ben Phoenixian: chce
13:45 Ben Phoenixian: :)
13:45 Nocna kicia: to musisz mi dac numer i haslo
13:45 Ben Phoenixian: pier*** sie ! debilem nie jestem

I na ty, dialog się urwał. Zoriętowała się, że nie jestem na tyle głupi żeby jakiemuś ******** bezczelowi dawać ACC i PASS, przestrzegam innych graczy, żeby nie dali się przez nią zwałować i zrobić w konia. Jak narazie Nocna kicia, ma level 1, ale o ile wyjdzie na maina to ma ode mnie na dobry początek 2 deady (więcej nie bo nie chce mieć red skulla).

Proponuję także by w tym temacie zamieszczać wykazy z podobnych rozmów, dzięki czemu każdy z nas będzie mógł zobaczyć jaki gracz jest nie godzien zaufania. I ustrzec się przed różnymi przekrętami...

Regulek 31-08-2004 14:13

Boze..

Do czego ludzie umieja sie posunac.
www.tu.byla.strona.pseudo.hackerska.pl
To byl szczyt wszytskigo.
Widzialem Keyloggery , keykeepery. Cale gówno.
Ale to mnie zaszkoczylo
POWIEM 1
UZYTKOWNIKU TIBI JEZELI NIE POMZESZ HACKEROM (SCIAGL GÓWIEN) ONI CIE NIE SHAKUJA.

To by bylo na tyle Pa.

<edit by Dr. Omader> Usunąłem tego linka bo jeszcze by ktoś sie na to nabrał. Ludzie czesto klikaja nie patrzac na co.

Sakumil 31-08-2004 15:05

Jago !! normalnie to sa jacys debile !! jak mozna komus konto Hackowac !! to jest czyste chaamstwo !! chcail bym dorwac jakiegos chakera na wysokim lvl. i jemu bym zchakowal konto ciekawe jak by on sie czul (nie jestem hakerem !! oddal bym mu konto !!) chcialbym tylko zobaczyc jak on by sie czul !!

Ziencio 31-08-2004 15:10

kolejny przykład głupiego zachowania hakera..... X( poprostu nie myślą o tym, że można ich wyśmiać.... X(

Smalec 31-08-2004 15:19

Ja gram na serwezre antica i cos o takich debilach wiem, nie mam zapisanej tej rozmowy ale koles do mnie pisze ze podobno nie jestem thifem i czy nie chce kupic pacca i zeby sie pospieszyl z decyzja bo bierze udzzal w licytacji chaty,procz tego juz od 5 dni usiluje spylic demon shielda bylem juz u 10 ziomow i kazdy bwrzucal mi na trade 40 platynek albo mowil zeby mu na dp wsadzil bo cap nie ma itp.To troche dobijajace.

Efkin 31-08-2004 15:30

Ludzka głupota

Niestety czasami ludzie aż proszą sie o hacka, sciagają wszystkie pierdoły ze stronek których zrobienie nie zajmuje wiecej niż 10 min(czy to tak trudno zauważyc?). Jest kilka sposobów aby być pewnym, że nie zostaniesz shackowany - pierwszy i chyba najbardziej skuteczny to wklejanie hasła z notatnika lub jakiegos edytora tekstu (nie zajmuje to wiecej czasu a jestes zabezpieczony B) ) - 2 - zainstalowac sobie ad-adware 6.0 i od czasu do czasu scanowac system (jest jeszcze kilka dobrych programów które zapewniaja 100% bezpieczenstwo - spy remover, registry medic , anty virXP)

Nie chce tu nikogo obrażac tylko opisać sytuacje. Wiem ze wystepuja takie paranoje w stylu - "hakerzy" podawają "kumplą" płyte z muzyka na ktorych sa keylogery -->co ta gra robi z ludzmi:/

tu na potwierdzenie moich słow:
15:27 Jointerset: WWW.TIBIAi.PRV.PL <---- New Oficial TIBIA Web Site // New Town New Monster, New Items and the Last..,, NEW QUEST !

szkoda tylko że najczesciej to polacy hackuja:/

Nie rozumie tylko jaka jest pozniej radosc z gry gdy masz super stuf tylko niczego sam nie zdobyłes...

Dr. Omader 31-08-2004 15:46

Zrobienie takiej listy nie ma sensu bo:
1. potencjalna ofiara i tak tego nie przeczyta,
2. przewaznie sa to albo 1lvl chary albo chary nie potrzebne,
3. i tak kazdy kto tak wymusza zmienia nicka co jakis czas, znaczy postac bo za duzo ludzi wie ze robi waly

Po raz kolejny radze przeczytac te tematy:
http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=4078
http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=4068

Cytuj:

chyba najbardziej skuteczny to wklejanie hasła z notatnika lub jakiegos edytora tekstu
A nie slyszales o progsach ktore prowadza podglad schowka? Pozadne narzedzia to maja.

Handzior Bartolu 19-09-2004 02:01

Ja dosyc czesto widze na trade jak ktos krzyczy: "A to taka fajna stronka gdzie jest to,tamto..." i zazwyczaj konczy sie na .pl.To dosyc smutne ze nasi tak staraja sie o zchakowanie kogos...

traczuu 19-09-2004 08:33

Niemasz co się wysilać z tą nocną kicią, ludzie zakładają najczęściej nowe postacie do takich rzeczy, żeby jak dostaną za to bana(mogą dostać,wystarczy napisać do GM) a grają inną postacią:/

ca1z 19-09-2004 09:27

Haha, o to chodzi ze oni niehakują tylko wy sami ladnie podajecie haslo...
apr niezauwazyliscie ze to sa sami polacy? ja niewidzialem innego czlowieka ktory hakował tylko polacy.., dlaczego zyje w kraju gdzie wszyscy kradną eh..

Podpalacz 19-09-2004 11:15

Nocna Kicia raczej nie wyjdzie na main:]

to jest rook char i tyle:)))

a tak pozatym to mnie juz nic nie dziwi:) Wszystko juz widzialem

pacce, przekrety z bs, sprzedawanie acc itp....

Pozdro

Riwimi 19-09-2004 12:59

Ostatnio na Solerze typek na kanale trade podawal ling do strony (niby film z anihilatorem tylko ze jeszcze nikt go nie wykonal na solerze) link bym na stronie webpark.pl z koncowka exe i mój kolega 51 lvl pal nie zobaczyl tej koncowki i zabral sie do sciagniecia po chwili wyrzucilo go i wiecej nie zobaczyl Boh'ow , C-ara C-legsow i takich tam jeszcze pierdół :/ jak widać najczesciej POLACY chakuja bo sami nie umia dorobic sie takiej fortuny!

PiXik 19-09-2004 13:16

Szczerze to krzesło elektryczne dla takich:PPolska to Polska nigdy nie będzie inaczej jeśli nie będzie kary dla takich ludzi:)

Ashlon 19-09-2004 13:44

Cytuj:

Jago !! normalnie to sa jacys debile !! jak mozna komus konto Hackowac !! to jest czyste chaamstwo !! chcail bym dorwac jakiegos chakera na wysokim lvl. i jemu bym zchakowal konto ciekawe jak by on sie czul (nie jestem hakerem !! oddal bym mu konto !!) chcialbym tylko zobaczyc jak on by sie czul !!
Jakos nie wierze, ze widzac powiedzmy dsm, crown legi, aola, rh, bohy NIE WZIALBYS ani jednej rzeczy, szczegolnie jesli anonimowy....Takie kity to my, ale nie nam.
Cytuj:

Ostatnio na Solerze typek na kanale trade podawal ling do strony (niby film z anihilatorem tylko ze jeszcze nikt go nie wykonal na solerze) link bym na stronie webpark.pl z koncowka exe i mój kolega 51 lvl pal nie zobaczyl tej koncowki i zabral sie do sciagniecia po chwili wyrzucilo go i wiecej nie zobaczyl Boh'ow , C-ara C-legsow i takich tam jeszcze pierdół :/ jak widać najczesciej POLACY chakuja bo sami nie umia dorobic sie takiej fortuny!
Ostroznosc ponad wszystkim. Najlepiej nie wchodzic na linki podawane na tibi przez NIEZNANE osoby....
A po drugie - skoro Polacy nie umieja dorobic sie takiej "fortuny", to ten twoj kolega pall to Niemiec? Szwed? Czy tez kogos zchjakierowal? :D
Cytuj:

Haha, o to chodzi ze oni niehakują tylko wy sami ladnie podajecie haslo...
apr niezauwazyliscie ze to sa sami polacy? ja niewidzialem innego czlowieka ktory hakował tylko polacy.., dlaczego zyje w kraju gdzie wszyscy kradną eh..
Ja zyje w Polsce i jakos nie kradne, wiec o co chodzi? Gdzie zyje? A moze jestem Niemcem...?
Pozatym - nie pasuje cos, to sie wyprowadz ;)

Heinrich 19-09-2004 14:46

Po pierwsze wiekszosc ludzi ma hacka, bo nie przestszega podstawowych zasad, uzywa jakis tibiagg ********xy itd z wbudowanymi keylogerami. Przykladem moze byc tez, ze taki 51 lvl pall dal sie nabrac na prosta sztuczke ;p Bo jak filmik moze miec koncowke *****
Trzeba troche uwagi, bo wiekszosc metod tych tzw "hackerow" to prymitywne sztuczki, zerujace na naszej chciwosci i checi wzbogcenia sie. Bo np jak mozna dac sie nabrac na pacc za 25 k ;p

Algazor 19-09-2004 20:56

a ja mam do was takie jedno pytanko :P No bo nie dawno stracilem postac poprzez hacka (17 lvl 35 mlvl - sorc ), niestety to bylo przez to ze sciagnalem sobie ta poje**** tibie aid, a w niej byl jakis wyje**** key logger :(:(. Teraz gram knightem i mam bardzo dobry eq jak na ten lvl (przynajmniej ja tak sadze) c arm, warrior helmet i takie tam ... I boje sie ze znowu bede mial hacka, oczywiscie jush dawno usunalem ta tibie aid i nie uzywam jush niczego co wspomaga tibie. No i moje pytanie brzmi tak :D:D czy ten key logger jest jeszcze na moim kompie, a jesli tak to jak go mozna usunac ?? Prosze o szybkie i konkretne odpowiedzi. Z gory dziekuje wszystkim i pozdrawiam cale forum tibia.pl :P:P

Profesja: Knight
lvl: 16
skille: 50/49 (rosna)
mlvl: 3 (prawie 4)

$corcerer 19-09-2004 21:53

Jedynym 100% sposobem na pozbycie się keyloga jest reinstal systemu.

joey 19-09-2004 22:17

dziś miałem taką sytylację:

stoi se na rocku taka łajza w bialo czerwonym ubraniu(:()
i krzyczy: Kto chce pacca za darmo??!!
aż mi się serce kraja, no ale co poradzimy

mojego brata hakneli w następujący spodób:
jest dość nowy w tibi i nie zdążyłem mu powiedzieć żeby nie ściągał od nieznanych
gościu na trade reklamował się:
kto obejży film z demonami
no i mój brat zaczoł ściągć... XXXXX***** :((
a że miał e mail na msn (tam jest taka blokada anty spamowa)
że jak próbowałem jego pass odzyskać(bo zmienił jakiś ch*j złamany)
to było napisane że coś tam "nie możemy wysłać e maila z hasłem bo jest jakaś blokada anty spamowa :((
ehhh....

shae 19-09-2004 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
A nie slyszales o progsach ktore prowadza podglad schowka? Pozadne narzedzia to maja.

Kolega pokazywał mi raz aplet w Javie który to robi. Heh.

]v[ichal 20-09-2004 19:30

heheh
przypomniala mi sie pewna rozmowa ktorą potoczyłem z jednym z takich typkow na aurerze.... wpierw udawalem ze jestem zaintereswoany jego uslugami a potem zobaczcie sami
11:53 Kuzio Mystic: ja chce pacca
11:53 Xiudaw: ok
11:53 Xiudaw: na ile?
11:54 Kuzio Mystic: 3 miechy
11:54 Xiudaw: ok
11:54 Kuzio Mystic: dasz?
11:55 Xiudaw: tak
11:55 Xiudaw: to chcesz?
11:55 Xiudaw: ej
11:56 Kuzio Mystic: no
11:56 Kuzio Mystic: co mam zrobic?
11:56 Xiudaw: ok
11:56 Xiudaw: to podaj numer i haslo na to konto na ktore chcesz miec pacca i pacc bedziesz miec za20minut
11:56 Kuzio Mystic: 4555796 numer
11:57 Kuzio Mystic: kuziomistrz - haslo
11:57 Kuzio Mystic: jestes
11:57 Xiudaw: ok
11:57 Xiudaw: chwila
11:57 Kuzio Mystic: ok
11:57 Kuzio Mystic: adori gran
11:57 Kuzio Mystic: ej
11:58 Kuzio Mystic: tylko wez mi nic nie zabierz
11:58 Xiudaw: ok
11:58 Kuzio Mystic: bo ja tam mam war hammer
11:58 Kuzio Mystic: pleta armor
11:58 Xiudaw: no ok
11:58 Kuzio Mystic: nie zabierzesz?
11:58 Xiudaw: tylko zaloze pacc
11:58 Kuzio Mystic: dizeki jestes kumpel
11:59 Xiudaw: ej
11:59 Xiudaw: nie takie jest haslo
11:59 Kuzio Mystic: kuziomistsz
11:59 Kuzio Mystic: !!
12:00 Xiudaw: aha
12:00 Kuzio Mystic: ej masz konto na tibia.pl?
12:00 Kuzio Mystic: na forum
12:00 Xiudaw: nie wchodzi
12:00 Kuzio Mystic: mi wchodiz!!
12:00 Kuzio Mystic: moze zly numer
12:00 Kuzio Mystic: dalem
12:00 Kuzio Mystic: poczekaj
12:00 Xiudaw: ok
12:01 Kuzio Mystic: masz konto na tibia.pl?
12:01 Kuzio Mystic: na forum?
12:01 Xiudaw: nie
12:01 Kuzio Mystic: szkoda bo bym cie dodal do znajomych
12:01 Kuzio Mystic: 455796 numer
12:01 Xiudaw: aha
12:01 Xiudaw: ok
12:01 Kuzio Mystic: jedna 5 za duzo
12:02 Xiudaw: co jest nie tak bo nie wchodzi
12:03 Kuzio Mystic: shakowales mnie!!
12:03 Kuzio Mystic: nie moge sie zalogowac
12:03 Xiudaw: nie
12:03 Kuzio Mystic: na tibia.com
12:03 Xiudaw: jeszcze nie weszlem na konto
12:03 Kuzio Mystic: haker!
12:03 Kuzio Mystic: powiem GMom
12:03 Kuzio Mystic: zbanuja cie !!

oczywiscie udawalem zeby wymusic go do ujawienia konta na tibia.p, ale chyba takowego nie posiadal pozdrawiam ;P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:29.