Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Mt. Sternum z WoI (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=108149)

Shaquille_Calmera 27-12-2006 12:09

Mt. Sternum z WoI

Witam!Wpadłem na pomysł bicia Cyklopów na Mt.Sternum z WoI.Niebawem będę miał 33 level więc chciałbym poexpić na czymś większym.Co myślicie o tym roziązaniu?

pawel_zomal 27-12-2006 12:11

Czemu Nie

Czemu Nie!!!

Ale tam jest nieraz dużo ludzi...

Chyba że grasz rano

YyyeeyIsBack 27-12-2006 12:12

Na mt sternum nie oplaca sie uzywac WoI, za duzy waste, lepiej by wyszlo z wand of plauge, chyba ze juz chcesz na undeady takze chodzic to mozes cosmicem je lac. Jesli naprawde jestes spragniony tego Infernosa, to mozes na guardy polazic, tam ci sie powinno zwrocic.

kamilszczep 27-12-2006 12:13

To nie chodziłeś tam wcześniej? Ja na tym levelu to radziłbym ci chodzić na guardy do kopalni koło kazz. Exp dobry, kasa też nieczego sobie. Cyklopy są dobre bo dają dużo expa ale dla ciebie te pare gp na tym lvl to bedzie za malo.

Dodzio_Szczodre 27-12-2006 12:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shaquille_Calmera (Post 1153908)
Witam!Wpadłem na pomysł bicia Cyklopów na Mt.Sternum z WoI.Niebawem będę miał 33 level więc chciałbym poexpić na czymś większym.Co myślicie o tym roziązaniu?

Powiem Ci, że nie jesteś pierwszy. Po drugie jest to nie opłacalne chyba, że jesteś cierpliwym graczem, który chce czekać co 5 min na mane, a wogóle cycklops jest to stwór który w stosunku życia i many jaką musisz wydać na zabicie jego jest to kopletnie nie opłacalne.

Polecam męczyć ghoule do 40 lvla z WOCE lub guardy z WOI i mf'ami.

Pzdr.

tomektrz 27-12-2006 16:37

Idź do kopalni, przywołaj 2 monki, weź 1-2 bp mansów. Zrób lootbaga i wyjdziesz na ogromny + (mój kumpel robi tam taką metodą 5k w godzinę). Exp też nie najgorszy.

Timek 27-12-2006 17:04

z WoI pedz na guardy, wez 3 bp manaskow, bez summona (!!!!), WoI udzerza z dystansu malego ale zawsze, trzymaj guarda na jedna kratke i bedzie git, na poczatek ewentualnie manashield. Na początek polecam -5 poziom w kopalni z crus helmet qwest. A tak na marginesie z Cyclopow loot lipny (rzadko leci halberd) a Mt. Sternum na samym dole na godz wyciagniesz z 10k expa (jesli masz farta i jest malo ludzi)

Royalkowaty 27-12-2006 17:53

Non sens, ja sorcem na 21lvl z WoPa nie miałem expa co kot napłakał wolno szło itp. a co dopiero na takim lvlu.
Go Go Go na kazz na guardy(manasy) bez mana shielda i jak masz lagi to możesz zrobić monka lub na soldach. Kasa w 99.9% się zwróci i exp MMM :D:baby:

ZeboslawCalmera 27-12-2006 18:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shaquille_Calmera (Post 1153908)

Nie jest to wcale głupi pomysł, ale słynne mount sternum jest tak zanoobione przez low-lvl druidów i magów że....Na twoim miejscu z tak doświadczonym już sorcem brałbym 2 bp manasów, stawiał monka/2 i jazda na guardy.Z wand of inferno szybko kosisz guardy.Kasa rewelacyjna.Mount sternum w porównaniu z tym SIADA..........

Dodzio_Szczodre 27-12-2006 20:40

W sumie te drafy guardy też nie są krainą płynącą miodem i mlekiem... Dzisiaj o 9:00 full typa, ale jak ktoś zszedł i byłem po nim pierwszy odrazu all wbijaja się. Jednak jak nie pasują Ci guardy polecam dragi i ghoule.

iBorat 27-12-2006 21:22

Guardy, guardy, guardy... cyce są strasznie nieopłacalne (jak to juz pare osob nade mna stwierdzilo) a poza tym tłok jak ch... :p

Flisik 28-12-2006 09:42

Kompletnie bez sensu. Ja stamtad zwialem na 15lvl, a co dopiero ty na 33. Idz na mintwallin, tam jest mniej osob niz na kopalniach. Zreszta uwazam ze magicy sa na faccu beznadziejni, bo nie ma gdzie expic powyzej 40lvl-a (guardy zajete, DL tez pusty nie jest i waste, jako shooter lvl nie wbijesz itd.)

goburu 28-12-2006 11:14

A guardy sa z kolei zanOObione do granic mozliwosci, trudno znalezc jaskinie w ktorej nie expilyby naraz 3+ osoby. I co?

Ja osobiscie polecam expic w miejsach malo uczeszczanych, nawet jesli maja niewielkie respy bo i tak zrobi sie duzo wiecej expa niz na wielkich terenach z noobkami w tle. Osobiscie znam kilka dobrych miejsc na faccu, lokalizacji nie zdradze z przyczyn oczywistych. Powiem tylko tyle ze nigdy nie expie w kopalniach lub innych zanOObionych shitach i dobrze na tym wychodze.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:16.