Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Optymalna odleglosc (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=108314)

goburu 28-12-2006 10:50

Optymalna odleglosc

Z jakiej odleglosci wchodza z luku najwieksze hity i jest najwieksza szansa trafienia?

kuba1324 28-12-2006 11:21

Hmmm...
Na rookowych skilach najlepiej stać w odległości 1 kratki od potwora.
[postać]-[przestrzeń]-[potwór]
Oczywiście najlepiej, żeby nasz cel nie przemieszczał się(zagrodź skrzyniami, wynajmij blokera, etc.).

goburu 28-12-2006 11:26

No bo wlasnie zauwazylem ze im dalej stoje tym coraz gorzej strzelam :/ Z calego ekranu prawie nic mi nie wchodzi (mam 19 dista)

adrius 28-12-2006 11:41

Zalezy od potworka:
Jak ucieka no to idziesz za nim no nie?Ale do max 4 kratek(mi przynajmniej najlepsze hity wtedy ida:P)

Jak wali dlugie hity(np.fire wave dragona)no to stoisz ukosnie 4+ kratek

A jak idzie za toba 0 magii i strzalow(np d guard)no to 4-5 kratek

Bardzo szybkie potwory (np gs, zerk)
Jak najdalej:)

Uwzgledniam tez bezpieczenstwo przed zginieciem:P

Kaniek 28-12-2006 11:43

@up
Tu chyba chodzi o rook ;P

goburu 28-12-2006 13:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez adrius (Post 1156281)
Zalezy od potworka:
Jak ucieka no to idziesz za nim no nie?Ale do max 4 kratek(mi przynajmniej najlepsze hity wtedy ida:P)

Jak wali dlugie hity(np.fire wave dragona)no to stoisz ukosnie 4+ kratek

A jak idzie za toba 0 magii i strzalow(np d guard)no to 4-5 kratek

Bardzo szybkie potwory (np gs, zerk)
Jak najdalej:)

Uwzgledniam tez bezpieczenstwo przed zginieciem:P

No super pieknie to zes mnie nauczyl jak sie gra paladynem na mainie, milo z twojej strony nie bede ci ublizac tylko delikatnie wskaze palcem na tytul tego dzialu - "tajemnice rookgaardu" -.- Bo na mainie to ja mam paladyna na 60 lvlu i nie musisz mi tlumaczyc jak sie strzela do dragona, lolol. A na rooku skille sa tak zalosne ze musze uchwycic odpowiednia odleglosc zeby w ogole trafic! (na mainie to nie ma znaczenia bo i tak 99% hitow pala jest trafionych) Wy wiecie w ogole co to jest dyst na rooku i jak szybko on rosnie?! Ja skilluje go juz od przedwczoraj, lacznie chyba z 20 godzin i dopiero co dzisiaj rano 19 wbilem wiec to nie tak prosto jak sie wam wydaje. Na mainie przez ten czas nabilbym 59 a nie 19 tylko ze ja nie ide na maina bo chce byc rookstayerem tym charem i wymiatac z dystansu lub nawet w zwarciu ze spearow, niech inne noobki sie zachwycaja moimi hitami. (ze spearom hice po 20-30 w mino i nawet sie zwraca bo maja dobry loot)

Michaello 28-12-2006 14:05

@Topic
Ja jak wale z luku to zawsze jedna kratke po skosie od potwora :) Trafiam 80%+ hitow (mam slaby dist =/).

@Edit, Down
Tak :D

goburu 28-12-2006 14:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michaello (Post 1156695)
@Topic
Ja jak wale z luku to zawsze jedna kratke po skosie od potwora :) Trafiam 80%+ hitow (mam slaby dist =/).

Czyli mam stanac w ten sposob: (X-gracz, Y-potwor, Z-pole)
Z-Z-X
Z-Z-Z
Y-Z-Z
??????????

Alessandro Del Piero 28-12-2006 14:22

Dokładnie tak :P

Tebiator 28-12-2006 16:43

moje doswiadczenia ...najlepiej 1-2 kratki i do tego jak sie jest na skos od potworka ;) to tyle.

tayn-rook_mi_nie_brzydnie 03-01-2007 17:26

Ja, przy skillu 16 dista, najcześciej bije z odległości 2 sqm po skosie i hity wmiare ładne wchodzą. Może czestotliwość trafiania jest identyczna jak przy 2 sqm na wprost ale ladniej siada.

Argen 03-01-2007 18:04

tak jak mowili koledzy wyzej, 1-2 kratki odstepu, na skos
a tak wogole to jak mozliwe ze w 2 dni skillowales 20 h?? spearow na rooku jak wody na pustyni a ty 20 h skillowales??

Exolius 03-01-2007 18:13

@up
Speary mógł w sklepie kupić :]

Jaryn 03-01-2007 21:02

(X-gracz, Y-potwor, Z-pole)
Z-Z-X
Z-Z-Z
Y-Z-Z
(Optymalnie)

To jest na maxa optymalne jak również wszelakie kombinacje... A jak już musisz z daleka bić to najlepiej żeby szanowny potworek się nie ruszał. A w potworki - z mojego doświadczenia - które posiadają słabą obronę najlepiej bić z:
(X-gracz, Y-potwor, Z-pole)
X - Z - Z - Z
Z - Z - Z - Z
Z - Z - Z - Z
Z - Z - Z - Y
(Słabe potworki - optymalnie)

Czasem można ubić snake z Free area na pacc area i 10 expa do przodu się leci ;].

---
Skillowanie:
Co do spearów to najlepiej jak najbliżej stać ( X - Y ), po jeżeli stoi się dalej (broń Boże być ustawionym optymalnie) to zadaje się większe ciosy i speary mogą odlatywać tam gdzie nie chcemy, a jeżeli stoi się kratkę obok to wtedy nawet speary nie uciekają, a dist leci.

Expienie:
Pozycja optymalna, ktoś kto nie ucieka od potworka (potworek stoi w miejscu!) i podaje speary.

Piastu 10-01-2007 17:02

Powienienes stszelac z odleglosci jakies 2-3 sqm od potforka najlepiej uderzac pos skosie :]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:11.