![]() |
Optymalna odleglosc
Z jakiej odleglosci wchodza z luku najwieksze hity i jest najwieksza szansa trafienia?
|
Hmmm...
Na rookowych skilach najlepiej stać w odległości 1 kratki od potwora. [postać]-[przestrzeń]-[potwór] Oczywiście najlepiej, żeby nasz cel nie przemieszczał się(zagrodź skrzyniami, wynajmij blokera, etc.). |
No bo wlasnie zauwazylem ze im dalej stoje tym coraz gorzej strzelam :/ Z calego ekranu prawie nic mi nie wchodzi (mam 19 dista)
|
Zalezy od potworka:
Jak ucieka no to idziesz za nim no nie?Ale do max 4 kratek(mi przynajmniej najlepsze hity wtedy ida:P) Jak wali dlugie hity(np.fire wave dragona)no to stoisz ukosnie 4+ kratek A jak idzie za toba 0 magii i strzalow(np d guard)no to 4-5 kratek Bardzo szybkie potwory (np gs, zerk) Jak najdalej:) Uwzgledniam tez bezpieczenstwo przed zginieciem:P |
@up
Tu chyba chodzi o rook ;P |
Cytuj:
|
@Topic
Ja jak wale z luku to zawsze jedna kratke po skosie od potwora :) Trafiam 80%+ hitow (mam slaby dist =/). @Edit, Down Tak :D |
Cytuj:
Z-Z-X Z-Z-Z Y-Z-Z ?????????? |
Dokładnie tak :P
|
moje doswiadczenia ...najlepiej 1-2 kratki i do tego jak sie jest na skos od potworka ;) to tyle.
|
Ja, przy skillu 16 dista, najcześciej bije z odległości 2 sqm po skosie i hity wmiare ładne wchodzą. Może czestotliwość trafiania jest identyczna jak przy 2 sqm na wprost ale ladniej siada.
|
tak jak mowili koledzy wyzej, 1-2 kratki odstepu, na skos
a tak wogole to jak mozliwe ze w 2 dni skillowales 20 h?? spearow na rooku jak wody na pustyni a ty 20 h skillowales?? |
@up
Speary mógł w sklepie kupić :] |
(X-gracz, Y-potwor, Z-pole)
Z-Z-X Z-Z-Z Y-Z-Z (Optymalnie) To jest na maxa optymalne jak również wszelakie kombinacje... A jak już musisz z daleka bić to najlepiej żeby szanowny potworek się nie ruszał. A w potworki - z mojego doświadczenia - które posiadają słabą obronę najlepiej bić z: (X-gracz, Y-potwor, Z-pole) X - Z - Z - Z Z - Z - Z - Z Z - Z - Z - Z Z - Z - Z - Y (Słabe potworki - optymalnie) Czasem można ubić snake z Free area na pacc area i 10 expa do przodu się leci ;]. --- Skillowanie: Co do spearów to najlepiej jak najbliżej stać ( X - Y ), po jeżeli stoi się dalej (broń Boże być ustawionym optymalnie) to zadaje się większe ciosy i speary mogą odlatywać tam gdzie nie chcemy, a jeżeli stoi się kratkę obok to wtedy nawet speary nie uciekają, a dist leci. Expienie: Pozycja optymalna, ktoś kto nie ucieka od potworka (potworek stoi w miejscu!) i podaje speary. |
Powienienes stszelac z odleglosci jakies 2-3 sqm od potforka najlepiej uderzac pos skosie :]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:11. |