![]() |
pieczenie Gingerberdman- Poradnik
Witam!
Chciałem opisać jak się piecze piernikowe ludziki. co nam potrzebne: 20gp 10 present bagów lub 10 christmas tokens, (bagi można wylotować z Grynch Caln Goblin, które losowo atakują miasta) łopata, mleko lub cacke dough, bucket (wiadro) jak hcesz zrobić ciasto (cacke dough), mąka (jak masz cacke dough to ci niepotrzebna) To bierzmy się do pracy!:] Bierzemy 10 christmas tokens lub 10 bagów i plyniemy do Rupcherta(pomocnika Mikołaja), który mieszka na Vedze. Hi present bags (jeśli mamy bagi) Yes najpierw mówimy: turn in potem mówimy: recipe i dostajemy taki papierek używamy papierek powinien wyskoczyć taki czerwony napis, a papierek zniknie napis informuje nas, że trzeba zrobić normalne ciasto tylko upiec w piekarni Mikołaja która znajduje się za chatką Rupcherta w piwnicy Mikołaja. Łopata była nam potrzebna aby rozkopać dziurę Link do mapki gdzie znajduje się piwnica : http://tibia.pl/earth.php?x=31944&y=31719&z=0 nie było aktualizacji tibian erath ale tak czy inaczej w tibia dziura się tam znajduje. Uwaga! Pierniki upieką się tylko w piekarni Mikołaja! @EDIT: Proszę o komentarze Pozdr. Arrot @EDIT2 Pokaże gdzie statek się znajduje: http://tibia.pl/earth.php?x=32234&y=31677&z=0 statek znajduję się niedaleko Carlin i myślę, że nie powinno być problemów. :) |
Cytuj:
|
mam pytanie czy trzeba placic te 10 present bagow ? czy mozna zrobic ot tak z tym poradnikiem ?
|
Trzeba zamienić na christmas tokens i dopiero zamienić bo inaczej się nie da
PS. U tego samego npc zamieniasz na scrol |
@Baku
Po jakiego hu** cytujesz całego posta ?? Zaśmiecasz tylko forum takim cytowaniem, a tak pozatym to wogule nieprzyzwoicie jest przytaczać czyjąś wypowiedź, szczególnie cały poradnik... Jakież to irytujące... @Arrot Hozi Fajny poradnik ;) przydał mi się |
Cytuj:
No i nie mówimy do niego "repice" tylko recipe ;) Popraw to i bedzie dobrze. P.S może jakieś Screeny dasz? |
Cytuj:
A co do poradnika, średni, i to bardzo, primo strasznie chaotycznie napisany... secundo poradnikom w stylu "dostajemy taki papierek, potem pojawia się taki napis"... JAKI?! Piję Nescafe rozpuszczalną więc nie licz, że będę wróżył z fusów... p.s. nie zabieraj się za poradniki, szczególnie jeśli mają być średniawym gniotem napisanym na prendce by zaposować... |
Cytuj:
dzięki, że mi zwróciłeś uwagę ;) ss'y dam przy okazji :) |
Cytuj:
@Wieszok- jestes moim prawdziwym przyjacielem^^ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:07. |