![]() |
New Server
Chciałbym stworzyć rodzinę de'Rich jak powstanie nowy server (non-pvp) proszę pisać do mnie na PM jeśli ktoś jest zainteresowany, stworzymy gilide i rodzinę ;], mam nadzieje że zrozumieliście
|
jak jzu wyjda nowe servery to pvp bo non pvp wyszly dosc niedawno
|
najprawdopodobniej to bedzie swiat PVP
|
Ja ide na NS ale bez rodzinki.Myśle że każdy wie dlaczego B)
|
Mi wydaje sie, że będą to pvp-enfo...bo ich jest najmniej.
|
Bendzie to 10 lecie Tibi więc mam przeczucie że powstanie i pvp i non-pvp, faktyko na pvp nie bęndziemy tworzyć z jednego powodu, większośc wie, najlepiej jak byście pisali do mnie na PM ;]
|
Mi sie wydaje ,ze na rocznice Tibi wyjda 3 rozne serwy : pvp ,non-pvp i e-pvp. Jest to tylko moje przeczucie , pozyjemy ,zobaczymy. :)
|
Cytuj:
Dlaczego? boisz się że dostaniesz po dupe jak jakiś member załapie hunta? 'jeden za wszystkich, wszyscy za jednego'. A z takim podejściem to nic nie osiągniesz No chyba że idziesz na new server aby opanować jaskinie troli pod ab to gl ; ) |
Nechce rodzinki bo z poboru na forum nikt nikogo niezna i nie chce żeby mnie ktoś utorzsamiał z jakimś noobem który się przyłączy do rodzinki a potem nakradnie albo coś w tym stylu.X(
To sie może udać ale tylko wtedy gdy się kogoś dobrze zna. |
żal.pl
Wiesz ile powstaje różnych rodzin właśnie z forum? Nie wiem czemu się boicie na pvp, przecież nowe właśnie serwy łatwo opanować i myślisz że ktoś podskoczy do ciebie jak widzi 10 typów z rodziny de'Rich którzy mają po 30 lv a inni dopiero zaczynają tą grę na tym świecie, przecież na nowych servach nie bendą powstawać szybko gilide, a my np, ludzie z forum opanujemy szybko jakiś server ;] |
Cytuj:
|
@up:
tylko że inni będą może i mieć po np 30 lv ale z różnych części świata, a np jak będzie z 20 polaków znających się z forum.tibia.pl to będą inni się bać xD |
Cytuj:
|
Ja mam nadzieję że będzie to server typu non-pvp, bo jak pvp to nie wiem czy się przenosić :/
|
Cytuj:
Wyobraź sobie taką sytuację - jesteś pierwszy na serwie, masz 40lvl, expisz sobie najlepsze na jakiejś kopalni/tombie, nagle przychodzi trzech 30 magów, kradną ci loot i zabijają. Myślisz że jakiś "przyjaciel z forum" ci pomoże w takiej sytuacji? Wątpie, ponieważ sami będą się bać o własną dupę, jak to polacy. |
a co ty byś mi nie pomógł? Bo jak nie, to widać że jesteś cio...ą bojąca się wychodzić z domu i grasz w Tibie 24h/7, ja np, i w rl, i w Tibi pomogę koledze, ja jakbym miał 20 lv a ciebie by zabił koleś który ma 100 lv i byś ty prosił żebym ci pomógł zabić, to bym poszedł nawet na pewną śmierć, tak samo się robi w RL
|
@UP
I jest to podejście według mnie złe, bo jak w tibii pomożesz koledze zabijając jakiegoś pk (nic o nim nie wiedząc), to wiadomo, że możesz się wpakować w kłopoty... Dlatego ja działam na zasadzie : Jak najmniej kumpli w tibii, a jak ktoś kogoś pkuje, to nie jest to moja sprawa i nic mi do tego. I to zapewne jest 1 z powodów dla którego wbiłem lvl 33 i jeszcze ani razu nie padłem, ale z kolei także nikogo nie zabiłem. Wież mi, znajdą się tacy, co to zaraz wezmą cały serwer na ciebie np. za to, że ich tylko "udeżyłeś dla testu" jak mieli czache... |
@Up
IMHO to twoje podejście jest złe.Nie obchodzą cie inni. @topic Chyba faktycznie rodzina to zły pomysł, ale gildia to już pomysł dobry.Dlaczego tak uważam ?Bo gdyby ktoś z rodziny cie zdradziła, rozpadła by się, nie osiągnęła by żadnego celu, to co nick postaci przestanie cokolwiek znaczyć.A tak ma sie zabezpieczenie i zawsze można zmienić gildię (ale to ostateczność). |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:35. |