Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Bronie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=10898)

Lucznik Swiatla 01-09-2004 14:18

Bronie

No wiec sprawa wyglada tak. Gram na Aurea(nowy swiat) i kumple doradzili mi zebym wziol cluby bo sa tanie (server ma 3 tygodnie a dragon hammer i war hammer kosztuja okolo 7k a Gs 200...) . Mam teraz 21lvl knighta i 58/58 skille. Jeden z Hlvlów powiedzial ze cluby sa do niczego i dosc jasno mi to wytlumaczyl... maly wybor dh jest dosc slaby a skull stafa dluuugo nie bedzie... takze wh jest slabszy od innych dobrych broni dwurecznych. Jedyna moja odpowiedzia byla cena tych broni. Czy to prawda ze wybor clubów jest fatalny i nawet na takim skillu powinienem zmienic Cluby?

Master-Marcio 01-09-2004 15:11

Raczej zmien.Cluby maja słabą defensywe i są ciężkie.Na knighta polecam swordy :miecz: B)
A tak w ogule jakie masz skile na swordzie bo jak masz słabe to nie zmieniaj broni

Earl 01-09-2004 18:47

Ja nie bylbym tego taki pewien. Najlepszy hammer (war) ma 45 atk. GiantSword ma 46 atk , czyli prawie tyle samo. Magic Sworda dlugo nie bedzie a i tak ma tylko 48. Jedyny minus clubow to mniejsza o ok. 10 obrona od swordow i pokazna waga. Ale dla knighta waga nie jest tak bardzo wazna. Kup sobie DH i exp na slabszych stworach. Jak cena WH troche sie obnizy to tez kup i mozesz prawie wszystko. Przez ten czas jakbys nabijal dobry skil w sowrdzie shielding tak ci podskoczy ze te 10 pkt. def'a nie bede tak istotne.

Ale rob jak chcesz....

Cors Ent 01-09-2004 19:17

jedz dalej w te cluby i nie przejmuj sie co mowia inni ze slabe sa.

najsilniejsze sa i tak axe wiec jak chcesz przejsc to tylko na nie radze.
ale lepszym wyjsciem jest zostac przy clubach
bs i skull staff i tak maja tyle samo atk a to ze maja def rozny - to i tak nie ma znaczenia i mozna to olac.
capem sie nie przjmuj - nie wazne ze duzo wazy - rycek ma duzo capa i raczej uniesiesz War Hamera :]
pozniej bedzie troszke slabiej bo wh ma w porownaniu z dl o 2 ataku mniej co przy duzym lvlu i wysoskich skillach nico zmienia - ale nie jest to ogromna przepasc.

nie ma narazie ss piszesz - ale jak tych nie ma to pewnie fs, bs czy f axe tez nie ma :D a nawet jesli to za drogie zeby zawracac sobie nimi glowe.

Imho powinienes jechac w te cluby i nie zwarzac na to co tacy high lvle mowia - nie znaja sie nupy :]

Deme 01-09-2004 20:12

TO zależy jeszcze bo jest tak jeśli masz Cluby np. war hammera to nie jest istotna ta obrona z takimi monsterami co szybko zabijasz bo przeciez na dwarfy to nie problem ale jesli pojdziesz na DSy to chyba swordy sa lepsze ;/ i ma znaczenie obrona np. do blokowania chyba o tym wiecie wszyscy!
GoodBye

Cors Ent 01-09-2004 21:23

hm na DSy z 2 handed? :o rycek na dsy? :o
glownie chodzi o to ze z dl nieco lepiej bys bil niz z wh. - takie potworki jak dwarfy guardy, wszelkie minoski czy cyce - czyli ogolnie expiac.
ale i tak uwazam ze nie warto zmieniac. ogolnie cluby to dosc ciekawa opcja
nie sa takie zle jak sie o nich mowi

Gohan 02-09-2004 09:42

zostań przy clubach, bo gdy bedziesz cwiczyc w nowej broni to skile bedziesz miec slabe i twoja postac przez długi czas nie osiognie takiej mocy w axach czy swordach jaką masz teraz w club.

Adaras 02-09-2004 14:03

Warhammer to broń bardzo dobra. Pozostań przy Clubach. Ja na starym świecie zacząłem przygodę z Clubami, mam skille 81/79. Nie obchodzi mnie to, że ludzie się śmieją z mojego wyboru, jeden rycek na 56 z GS'em oberwał za to..(na duelu). Skille są najważniejsze, a wybieraj to co lubisz. WH jest tani, dobry oraz lekki.

Lucznik Swiatla 02-09-2004 17:46

Dzieki wszystkim za rade, tak jak radzi wieszkosc zostane przy clubach. Co do blokowania ktos wspominal. Bede mial i tak tarcze ktora najwiecej decyduje a dragon hammer nie ma az takiego niskiego defa wiec chyba jest ok. 58 skill to nie tak duzo... ale jednak blisko 60 juz... nie chcialo by mi sie chyba znowu trenowac. Dzieki jeszcze raza wszystkim i jezeli ktos gra na aurea to moj nick: Gruumsh de'Lar .

PS Cors pozdrow Gimliego od Zwiastuna:)

Earl 02-09-2004 21:01

Brak SS nie jest taki straszny bo na co knightowi SS. Duzo lepszy jest d-hammer (mniej atk o 1 a defa duuuuuzo wiecej), a przeciez te 60 czy 70 cap dla rycka na wyzszym poziomie nie ma znaczenia....

Dixi 02-09-2004 22:25

wow

od kiedy dragon hammer ma o 1 mniej atak niz ss
dobry jestes
ss ma 36 ataku a dragon hammer 32
albo nie umiesz czytac albo nie wiem co -.-'

Earl 03-09-2004 19:33

pisalem z pamieci i wydawalo mi sie z dragon ma 35. Sry za pomylke.

Mathayus 05-09-2004 19:41

wiesz co polecam axe pomysl bo jezeli chcesz grac w tibie naprawde i zobic 100 lvl to wybierz axe St cutter axe czeka beda bardzo drogie z pocztku zaden wybor nie ma ani k axe ani d axe ani f axe ani nawet dwurecznego daramianin war axe ale to i tak bedzie najszybciej kupisz i juz wymiatasz na poczatku lejesz no barbarian axe ale robisz 32 lvl znajdujesz ekipe sorcow i idzesz na quest i masz juz d axe i wypas polecam moga byc tez swordy SoV tez niczego sobie ale cluby sux

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:44.