Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Pall na Plains of Havoc (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=109306)

ZeboslawCalmera 01-01-2007 20:41

Pall na Plains of Havoc

Szukałem>>nie znalazłem>>topic zakładam......

Mam palla.Narazie niski level i skille lecz myśle już troszkę przyszłościowo i moje marzenia wędrują na PoH gdzie tłukę z bolców DSy, ghoule, cyce....pięknie wbijam level ALE! nagle przed oczami staje mi Giant Spider który mimo Boszków dogania mnie i tłucze, tłucze niemiłosiernie, ja piję manasy jestem na mana shieldzie.Jednak to nie pomaga padam..... :( :(
I tu pojawia się moje pytanie czy pallem z 30 lvlem z manasami na exurę gran oraz vitę dam radę poexpić na DSach, minosach, ghoulach, cycach, ew. dragach czy wyvernach nie pakując się w GS-a?Oglądałęm mapki i znam respy "wielkich pająków" ale przecież mogą być choć odrobinę lurnięte od swojego legowiska,nawet kilka-kilkanaście kratek.Ja staram się iść ostrożnie ale tu nagle z rogu mapki zobaczy mnie GS! Koniec! Nie ucieknę nie ma szans.
I w tym tkwi mój problem czy z tym levelem jest sens pchać się na PoH huncić dragi, ghule i DSy? Resp pajączków jest rozsiany w różnych miejscach na POHu i wystarczy jedne nieostrożny krok i po wszystkim.....Czy nie lepiej poczekać do wyższego levela kiedy będzie można w miarę normalnie zmierzyć się z GSami, zaś teraz na 30 levelu expic gdzie indziej?

Proszę o odpowiedzi.
POZDRAWIAM

Mateusz Majchrzyk 01-01-2007 20:51

Mysle że dasz rade. W razie czego wez t ringa. I chop do swiatyni ;] Przewaznie kreca sie tam jacys ludzie to moze jak bys niechcacy loornal poajaczka pod temple to by ktos sie napatoczyl i loocik jakis spna ;p ALe tak powaznie to dasz rade na samych cycach i dsach. Kolega wyprubowal.

Soul's 01-01-2007 21:40

lepiej poczekaj do 40-50 a teraz na guardy albo tomby gl

gavreonien 01-01-2007 21:46

PoH jest bardzo dobrym miejscem dla palkow, a z omijaniem GSów to nie jest jakis duzy problem ....

Quezacoatl 01-01-2007 21:55

Na tym levelu z BOHami dogonienie ciebie przez GSa to kwestia pewnego czasu, więc zakładając, że GS nie będzie się cały czas haste'ował powinieneś zdołać umknąć do granicy antyluringowej. Tym bardziej jak znasz PoH (żebyś się przypadkiem uciekając przed jednym GSem na innego nie wpakował) ten czas powinien starczyć.

Monte 01-01-2007 22:06

To może po prostu przebywaj w górnej części PoH? Tam gdzie są cyklopy, minotaury, ghoule i tarantule? Chociaż.. Ta granica anty-luringowa jest tak zabawnie blisko spawnów, że ucieczka nie powinna stanowić większego problemu.

Może odczekaj trochę? Ja zacząłem huncić GS'y na 40 lvlu z boh a gdy mnie doganiał rzucałem haste, jednak to było jeszcze wtedy, gdy z GSem mogłem sobie biec aż pod dwarf bridge.

myanato 01-01-2007 22:16

@topic
W razie czego umkniesz do swiatyni przed gsem uhajc sie.
Ja na 35 lvl dostawalem hity po 100-200 (jak dobrze trafil) wiec u ciebie by wygladalo --> hit gsa, twoj uh.
@offtopic
na ktorym mozna chodzic na gsy na poh (bohy+haste)??

Zgad_Nijkto 02-01-2007 14:16

Możesz mieć ciepło :P ale jak zostaniesz tam gdzie cyce i jeden drag to nic ci nie grozi a tam exp jest całkiem niezły :) Fajnie expi się na minoskach troche wyżej ;)

ZeboslawCalmera 02-01-2007 15:54

Dzięki za odpowiedzi!Wszystko już wiem :D w związku z czym topic do zamknięcia.

Azerus 13-01-2007 11:52

dasz rade

dasz rade ja na 33 lev z bohami łaziłem jak gs znalazlam staralem sie wplątać go w jego poision spidery i inne i bilem obecnie mam 73 palem i nadal tam expie to cool miejsce do expienia palem

Smieszek26 19-01-2007 15:08

Jak masz dobry m lvl ti wezmiesz sobie ih/uh i jazda:evul: :evul: :evul: B) mysle ze dasz rade:)

Royalkowaty 22-01-2007 19:06

Miałem ten sam problem na PoHu lecz GS dał puffa.
Teraz tam wątpie czy pójde!
GS może być spory kawałek od miejsca respawnu!
Wybież się tam 50lvl+boh, lub na hurze możęs z GSami śmigać!
Nie ma sensu chodzić tam z brakiem pewności czy wyskoczy GS ...
Polecam beholdery które hunce od 17lvl i jakoś zawsze loot jest na +!
Exp też ładnie wchodzi :)

Damian Leskiewicz 26-01-2007 13:56

ja na 19 lvl huncilem na ds i tarantulach na poh z skliami 59 (millem 62 ale padlem:( )
offtopic: Moj bral wbil 13 lvl na sorc. oczywiscie poh na na 11 solowal tarantle jak niewiezycie to nie ale to bylo przy nmie

Aresor 28-01-2007 20:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Damian Leskiewicz (Post 1223587)
ja na 19 lvl huncilem na ds i tarantulach na poh z skliami 59 (millem 62 ale padlem:( )
offtopic: Moj bral wbil 13 lvl na sorc. oczywiscie poh na na 11 solowal tarantle jak niewiezycie to nie ale to bylo przy nmie

Haha jaki analfabeta :O :baby: chyba ze ja czytac nie umiem :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:41.