Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kultura na Rookgardzie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=109623)

Orius 04-01-2007 09:45

Kultura na Rookgardzie

Więc, chciałem napisać ten temat z apelacja do WSZYSTKICH rookstayerów, ponieważ ostatnio zauważyłem że dużo rookstayerów ~20 lvl niszczy ustawione skrzynki w mino hell, trapuje innych rookstayerów, przeszkadza w expieniu. Więc tutaj proszę większość osób o przestanie robienia tego. Także apeluje o pomoc niższym lvl na rooku a nie wyśmiewanie się z nich. Dziękuje.

Ps.
Mój pierwszy temat jak coś to można mie zbesztać ;)

Movar 04-01-2007 11:18

hehe uwierz nikt nie posłucha twojej rady, ja naprzykład bardzo lubie trapować i zabijać ludzi, za których loot kupuje sobie arrowy :)

Orius 04-01-2007 12:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Movar (Post 1172581)
hehe uwierz nikt nie posłucha twojej rady, ja naprzykład bardzo lubię trapować i zabijać ludzi, za których loot kupuje sobie arrowy :)

Super... ja na rooku jestem po to żeby pomagać newbie a nie się z nich śmiać/wykorzystywać to że nie umieją grać... ^^

Phenamin 04-01-2007 12:17

uwież mi i tak będą trapować it. bo co im to robi i tka niebędą mieli hunta na roku

Mlodziutki 04-01-2007 13:22

Wlaśnie problem nie tkwi w rookstalyerach tylko w ludziach na rooku!!
Mi własnie ludzie z 5-7 lvl niszcza skrzynki chca mnie zablokowac (19lvl z 2 minosami xD) Wiec takim sie robi trapy... A często tez niewinni ludzie tego trapa dostaja........... POZDRO!

Fpitolony w sprawe 04-01-2007 14:09

Tacy rookstayerzy ktorzy trapuja to moze nie b00by bo oni uwazaja ze to te n00bki ktore daja sie trapnac to n00by i w sumie maja racje... Bardziej myslacy czlowiek nie da sie nabrac na takie cos... Z tym rozwalaniem skrzynek to juz lekka przesada, tacy to juz tez staja sie...no wiecie :P. A jak juz trapuja innych rookstayerow to niech tym starym sposobem by sprawdzic czy to nie n00b, a nie zablokowac jak mnie atakuja 2 mino -.-, tacy to juz cioty do potegi -.-

Pan Klocek 04-01-2007 14:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Orius (Post 1172518)
Więc, chciałem napisać ten temat z apelacja do WSZYSTKICH rookstayerów, ponieważ ostatnio zauważyłem że dużo rookstayerów ~20 lvl niszczy ustawione skrzynki w mino hell, trapuje innych rookstayerów, przeszkadza w expieniu. Więc tutaj proszę większość osób o przestanie robienia tego. Także apeluje o pomoc niższym lvl na rooku a nie wyśmiewanie się z nich. Dziękuje.

Ps.
Mój pierwszy temat jak coś to można mie zbesztać ;)

Kultura to calkiem co innego niz trapowanie czy pomaganie low levelom. Kultura to inaczej ogłada, obycie, sposob traktowania ludzi i tego brakuje ludziom i to nie tylko na rooku. Nie nauczysz ich tego tu na forum od tego jest rodzina jak i srodowisko.... ten temat nic nie zmieni.

A tak na marginesie jesli chodzi o kulture forum, moze bedziesz taki laskawy i usuniesz ta wiewiorke ktora wyraza sie w dosc niestosowny sposob. To tak a propo kultury, ktorej chciales tu uczyc.

Orius 04-01-2007 14:42

Ok, zmieniłem...

Wg. mnie nie powinni przeszkadzać sobie nawzajem, ale to moje zdanie. Dzisiaj byłem świadkiem jak 20 lvl wzioł mi speary a następnie blokował 7 lvl jak go biły mino i 2 orci -.-

Cashtan 04-01-2007 15:21

Kiedys bylem w mino hell, patrze ktos trapuje mnie i jakichs gosci (ktorym pomagalem), patrze a tu 18 lvl.. mysle se kur*a mac, po co on robi rookstayera jak on chce tylko trapowac. Debil i tyle..
Ja rookstayera zrobilem sobie po to zeby czasem wyjsc na skele, pozbierac troche mace, shieldow i isc rozdac pod temple..
14 lvl :P

Drzamich 04-01-2007 15:40

Ja tez nie lubie patrzec jak rookstayerzy trapują niewinnych graczy.
Chyba w ich interesie jest to żeby oni jak najszybciej wyszli z rooka i nie przszkadzali im w expieniu.

Withord 04-01-2007 15:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Orius (Post 1172518)
[...]ostatnio zauważyłem że dużo rookstayerów ~20 lvl niszczy ustawione skrzynki w mino hell, trapuje innych rookstayerów, przeszkadza w expieniu. [...]

Heh a co mają robić skoro na rooku nic do roboty nie ma?

Orius 04-01-2007 16:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Withord (Post 1172911)
Heh a co mają robić skoro na rooku nic do roboty nie ma?

Pomagać innym? ^^

murhaja 04-01-2007 16:41

pomaganie noobom na rooku nie jest zbyt ciekawe, natomiast trapowanie - bardzo:D więdz twoje proźby na niewiele się zdadzą

Rooker666 04-01-2007 17:12

mnie to nie przeszkadza jak ktoś trapuję sam też troche trapuję choć rzadko.
noobów trzeba się jakos pozbywać na rooku a wogóle to jest temat kultura na rookgardzie a nie o trapowaniu więc troche się wypowiem :
uważam że na rookgardzie brakuje ludziom kultury szczęgólnie noobom często zdarza mi się takie coś że ktoś pyta :masz na sprzedaż mace albo kupisz hatchet co bywa irytujące.kolejna rzecz to naśmiewanie się z rookstayerów przez noobów :hahaha ** lvl na rooku ale noob ,czemu nie idziesz na main.trzecia rzecz która mnie irytuje to proszenie o free itemy texty typu :dasz coś albo daj coś plz doprowadząja człowieka do szału
Podsumowanie : na rooku ludziom brakuje kultury (niemówie o rookstayerach którzy są w porządku) lecz niestety są w mniejszości.mówię tu o n00bach którzy są świadomi tego co robią i psują reputację naszym rodakom.i tak wiadomo że zagranicą wszystkim słowo noob kojarzy się z polakiem co jest przykre.

Ribery 04-01-2007 17:25

Ja uważam że ludziom na rooku brakuje tak samo kultury jak ludziom na mainie...

Chrzaszcz 04-01-2007 17:52

Mam Rookstayera na 18 lvlu i zdarza mi sie trapowac. Trapuje ludzi ktorzy mnie wyzywaja, kradna itd. Zreszta wbrew pozorom czasami strapowanie nie jest takie proste i trzeba sie nameczyc.
Czy pomagam? Owszem pomagam, ale czesto nie uzyskuje w zamian za pomoc zwyklego "ty" tylko "hunted on main", "noob", "go on main" i inne okropne insulty. Dlatego wtedy trapuje.
Uwazam, ze kulture na Rookgaardzie tworza nie Rookstayerzy tylko normalni gracze, ktorzy kradna, blocza, zabijaja potworki itd. uprzykrzajac wszystkim zycie.

Marcin24 04-01-2007 18:28

@do autora tematu
Myślisz że Rookstayerzy nie mają co robić? Owszem wiele razy widziałem jak się pomaga newbie, sam też pomagam ALE Rookstayerzy nie pomagają dlatego że nic z tego nie będą mieli (sami dużo tracą choćby czas na pomoc w queście). I nie pisz mi że będą mieli satysfakcje bo satysfakcje to se możesz wsadzić wiesz gdzie. Dobra była biała lista Rookgaardu... ale które newbie wie chociaż że jest coś takiego jak forum?

Tebiator 04-01-2007 20:24

ja jestem przykladem osobnika ktory nie trappuje ludzi :P w mojej 3miesiecznej stycznosci z rookiem i byciem rookstayerem moze ze 3-4razy kogos udupilem :) powodow wiele :P bylem zly wiec :P chcialem sprobowac ;) a tak to pomocny bardzo ;) i lubiany tez ;) a czasem nawet i mace komus dam :P hehehe ;) jak to stwierdzila pewna osoba YOU ARE COOL MAN :)

Orius 04-01-2007 20:34

Aff. Ok o osobach na 1-8 lvl nic nie mówię ale proszę polaków, żeby sobie nie przeszkadzali ;)

abdull1 04-01-2007 21:48

no wczoraj ktoś zniszczył w minohell stołki i skrzynie niegrzeczni ponosili karę ;)

Orius to my się wczoraj spotkaliśmy koło bearroom ?

pozdrawiam

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:57.