![]() |
Na temat QUEST SPOILING.
Witam wszystkich moderatorów #tibia.pl
Jak większość z nas, użytkowników zauważyła, na waszej stronie, w zakładce "QUESTY", zaczęliście opisywać jak zrobić daną misję. I tu dochodzimy do sedna mojego tematu. Czy pomaganie ludziom na forum, czyli tak zwany QUEST SPOILING, jest odtąd legalny? Sądzę, że powinien być, ponieważ jeśli na waszej stronie opisujecie QUESTY, to czemu nie? PROSZĘ O WYPOWIADANIE SIĘ TYLKO MODERATORÓW! P.S. Zobaczymy ile znajdzie się dzieci nieumiejących czytać ze zrozumieniem, i napisze tu post. :D @DOWN Ach znajdziesz solucje -.- |
Cytuj:
Questy są od baaardzo dawna na stronie, a luźne podpowiedzi ('popytaj w Carlin', 'poszukaj koło Kazordoon') nigdy nie były zabronione. W dziale 'Questy' solucji nie znajdziesz. Nie wiem, co by miało ulec zmianie. |
1. Tez mnie to wali ze do moderatorow.
2. Wyslij msg do modka na pw, a nie nowy topic. 3. Co do tematu to nic sie w tej materii nie zmienilo. 4. Przeczytaj sobie moj podpis (1 czesc). @down Zebys je wlaczyl. Tak wali. 1 punkt "przed zalozeniem tematu", a 6 questy. |
Cytuj:
Przeczytałem i co? -.- P.S. Wali Cie to? |
Quest spoiling na forum jest w dalszym ciągu zabroniony.
|
Cytuj:
Ale na stronie są solucje. Więc czemu jest zabroniony? |
Trzeba rozróżnić tibia.pl a forum.tibia.pl w niektórych sprawach.
|
Lasooch już powiedział, ze na tibia.pl w dziale QUESTY są tylko luźne podpowiedzi, a nie dokładne opisy jak idź do NPC xxx, napisz do niego "xxx" , idziesz w to miejsce, bijesz potwory i masz nagrodę...
|
Porównaj opisy quest'ów na tibia.pl z tymi z tibia.org.pl .
Link do newsa, który obwieszczał powstanie działu "questy" : >>link<< |
ale masz problem jak chcesz questspolingu to wejdz sobie na org.pl i po sprawie...
|
Thebill, Fiszbin, gavreonien, Lasooch. Że tak powiem to chyba nie jesteście na bierząca z questami na stronie.
Przykład, pobawcie się przyciskiem pokaż/ukryj :D Niektóre z questów mają właśnie taką funkcjonalność, myśle że o to się rozchodzi autorowi tematu. |
ja tam od dawna questow nie robie : P
|
Są solucje,ale jest ostrzeżenie że to qs.
Bardzo fajnym pomysłem są te opowiadania przy opisie każdego z questów. |
Cytuj:
Moim zdaniem słuszna decyzja, bo spoilera to się znajdzie i na org.pl, i na tibia.erig.net, więc unikanie go całkowicie i tak się mija z celem. Dopóki jest on schowany, nie przeszkadza ; ) |
Cytuj:
|
Wiec jak w koncu jest z QS?
Bez sensu zakazywac tego >.> |
Jak pisze, że nie wolno to sie tego trzymaj poprostu.
Heh rzeczywiście długo już nie patrzyłem tam. |
Taak... nie umiesz pokonać, to polub. Zawiodłem się na was. Ale cóż...
|
Po co jest QS? Może po to żeby nie powstawały tematy typy "hapl plax jak zrobić questa!!" a to co jest na tibia.pl to jak na moje nie jest żadną solucją, solucja to (hyh może nie mam racji) była by wtedy gdybyś miał opisane jak wykonać każdego questa krok po kroku tak jak na org.pl. Questy są po to by rozwiązywać je samemu, lub z kumplami z tibi, wtedy ma się większą satysfakcje.
Takie jest moje zdanie na ten temat, wiem że pewnie nikogo to nie obchodzi no ale trudno ;) |
Cytuj:
TUTAJ JEST SOLUCJA KROK PO KROKU. Wystarczy pobawić się przyciskami "Pokaż/Ukryj". Można zrobić przyklejony temat, gdzie ludzie będą zadawali pytania dotyczące questów. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:35. |