![]() |
Dart, czyli sposoby na lotki ;d
Zainspirowany wspólną grą w "strzałki" w klubie z kolegami kupiłem sobie elektronicznego darta. Co prawda ten słabszej jakości i jeden z tańszych, no ale pograć się da... Mam do Was jednak pytanie... Czy tego idzie się jakoś wyuczyć, czy to po prostu jest kwestia fuksu, albo celnego oka?
Pozdrawiam ;) |
Jeżeli bedziesz duzo cwiczył to wprawisz sie w rzucaniu i bedzie ci to o wiele lepiej wychodziło... Fart tez sie przyda :D poćwicz kilka(nascie) razy a zauważysz różnice.
Spróbuj wyczuc z jakiej pozycja najlepiej Ci sie rzuca. |
Jasne, że trzeba wytrenować. Po paru dniach będziesz już rzucał celnie z coraz większych odległości. Po prostu wyczujesz rzutki i będziesz wiedział, jak ją rzucić, by trafić.
|
Technika tez jest wazna oraz psychika.
Skup sie na celu i okresl jego odleglosc. Nastepnie rzuc i tak ciagle/w kolko. (nie mozesz sie skupiac wiecej niz 5 sec poniewaz sie dekoncetrujesz) Jednym slowem cwicz. |
"Ćwiczenie czyni mistrza" ma się do wszystkich rzeczy, czy to rzut lotkami, czy sranie na odległość.
|
Trening czyni mistrza:P
Wiem z doświadczenia, musisz dużo ćwiczyć, i będzie Ci o niebo lepiej iść:P |
Tego Ci nikt nie powie. Musisz sam posprawdzać jak rzucać itp. Potrenuj trochę ^^
|
Owszem, fuks ma w darcie ogromne znaczenie, jednak ważne jest dobre oko (mniej kompa, więcej luteiny :D) i wyćwiczony nadgarstek
rzucaj strzałki zawsze jak tylko masz okazję, a na pewno będzie ci wychodzić coraz lepiej. |
Na początek radzę spróbuj rzucac się w jedno miejsce (proponuję 20 lub 8), kiedy zaczeniesz tam trafiać dośc często (klub w poblize) można spróbować trafiać we wszystkie. Dużo czasu zajmie, ale coś za coś...
|
Dzieki Wam wszystkim ;] Gram dosyć często, najczęściej jak robie runki ;] Udało się Wam kiedyś zgarnąć 180 :>?
|
trening daj bardzo dużo, ale fuks czasem się przydaje :D
@UP : 176 mój rekord... |
Celuj w 40, najmniejsze ryzyko i dużo punkciszy.
Reszte możesz olać. |
Cytuj:
|
Celując w 40 jest ryzyko trafienia w oponę. I to spore...
@djkuter Ta gra się chyba nazywa "clock" i jest dość trudna, jeszcze nie ten poziom ;] |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:22. |