Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Co się dzieje z PK, którego zgłoszę? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=11062)

Buniek 04-09-2004 00:45

Co się dzieje z PK, którego zgłoszę?

No właśnie... Znowu jakić c*** mnie zabił. Był to royal paladin na 23 lvlu, podczas gdy ja byłem na 9. Zgłosiłem to. Co teraz stanie się z tym gościem? Jedną mende zgłosiłem i jeszcze się pałęta. Więc jeśli ich nie usuwająto co z nimi robią?

Khan 04-09-2004 00:54

najlepiej zgłaszać do Tutora i to tak, zeby on potwierdził. Wtedy na 99% koles dostanie bana za kilka dni.

Buniek 04-09-2004 00:58

Żeby potwierdził, to znaczy?

Cors Ent 04-09-2004 01:13

omg bana dostanie?? :o
a za co??? co to juz zabijac nie wolno :(

Khan 04-09-2004 03:26

Dostanie bana jeśli ofiara ma level mniejszy od 10. A 'potwierdzic' tzn osobiscie pogadac z Tutorem i pyc pewnym, ze zglosil skarge do gm.

Cors Ent 04-09-2004 08:25

cos mi tu nie pasuje.
to znaczy ze taki 8lvl moze sobie bezkarnie ukrasc baga kolesiowi co ma 70lvl?
70lvl oczywiscie go zabije i obieca rooka. a pozniej okaze sie ze dostal bana za zabicie osoby ponizej 10lvlu...
albo ów 8lvl zabije poczatkujacego kolege tego 70lvlowca i co? ten nie moze mu pomoc bo banik? :o

Gimlos 04-09-2004 08:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khan
Dostanie bana jeśli ofiara ma level mniejszy od 10. A 'potwierdzic' tzn osobiscie pogadac z Tutorem i pyc pewnym, ze zglosil skarge do gm.

od wprowadzenia systemu skulli ( czyli od ponad pol roku... ) ta zasada juz nie obowiazuje .

elmo_us 04-09-2004 11:24

czyli krotko mowiac , jak zglosisz Pk to nic mu nie zrobia.

Adolphus Elbragol 04-09-2004 11:32

niestety...

Taka jest prawda. Zglaszalem do controllera (ctrl+r bodajze ...) przez 30 minut nie bylo zadnej reakcji, a pk, ktory mnie zabil, chasa sobie swobodnie do teraz. Mialem 8 lvl i to byla moja 1 postac na mainie.

Khan 04-09-2004 11:35

CRTL+R nigdy nie działa. Zobacznie tibia.com-community-GM lub tibia.com-community-cons - Zobaczycie, że bardzo rzadko przesiadują na jakimś serwerze, a nawet jeśli to nie na tym co są potrzebni.

Dark Vilej 04-09-2004 13:41

z PK tak jest nic mu nie zrobia, po to sa skulle. Nie warto pisac, dobrze ze tak jest, jakby bylo inaczej (90% graczy z pewnoscia kogos zabilo) to 9/10 graczy by juz nie pogralo w Tibie w dluzszym okresie czasu.

Cors Ent 04-09-2004 16:05

az sie zdziwilem jak to przeczytalem. to by oznaczalo ze tai 9lvl moze sobie krasc dowoli.
bo nie ma dowodu ze on podwinol nie swoj loot bag a dowody ze high lvl go klepnol juz sa...

dobrze ze ta zasada juz nie obowiazuje :]

Sithius 04-09-2004 21:07

Na GMow nigdy nie ma co liczyc...od momentu gdy gra rozrosla sie przestali sie interesowac sprawami zwyklych graczy bo im sie zwczyajnie nie chce...az mnie dziwi ze Cipy nic z tym nie zrobia. Przeciez wystarczy zwiekszyc ich ilosc i pogadac z nimi aby byli bardziej aktywni...wkoncu po to chyba sa...zwlaszcza ze niektorzy placa za ta gre sporo kasy... B)

Afinor 04-09-2004 23:01

A co do CTRL+R to ja raz zglosilem i sobie nawet fajnie pogadalem z counselorkiem(fajny koles:P) Zglaszalem Buga w grze (woda zalala swiatynie) .
Wiec jak cos macie to piszcie na helpie do tutorow i CTRL+R

Cors Ent 05-09-2004 00:00

GM nie jest od interesowania sie sprawami graczy i ingerowania w gre.
co gmowi do tego ze jakis koles X zginol zabity przez pana Y ?
jesli w grze jest opcja zabijania to dlaczego zabijanie ma byc karane? :o

Khan 05-09-2004 00:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cors Ent
GM nie jest od interesowania sie sprawami graczy i ingerowania w gre.
co gmowi do tego ze jakis koles X zginol zabity przez pana Y ?
jesli w grze jest opcja zabijania to dlaczego zabijanie ma byc karane? :o

Ale tu chodzi o spekowanie 9 leva... a to z tego co pamietam jest nielegalne

Raynold 05-09-2004 09:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gimli
od wprowadzenia systemu skulli ( czyli od ponad pol roku... ) ta zasada juz nie obowiazuje

Czyli wszystko jasne... To nie jest żadne nielegalne działanie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:37.