![]() |
DX9 Fps?
Często na zdjęciach widzę takie cuś
http://img207.imageshack.us/img207/4567/fpslq0.jpg Czy mógłby mi ktoś powiedzieć co to takiego? |
jest to napis informujacy ile klatek na sekunde aktualnie wyswietla Tibia, (ta liczba i fps) oraz tryb(?) z jakiego kozysta tibia, do wyboru DirectX 5 (DX5) DirectX 9 (DX9) i OpenGL (OGL)
|
Jest to informacja o aktualnym silniku graficznym wykorzystywanym przez tibię, oraz o wartości aktualnych FPSów. Można to włączyć/wyłączyć nacisjając Lewy ALT + F8.
|
Działa na win 98?
|
Sprawdz sobie.
|
A może mi ktoś wytłumaczyć jaki F cost tam jest dobry a jaki zły.. ?? tzn. chodzi o liczby .. ??
<rozumiecie mnie chyba o co mi chodzi :D > - tak jak np. ping - jak wysoki to lagi, jak niski to nie ma...i jak to dziala wlasnie :) |
osobiscie ódawalo misie grac (na slabszych powtorkach) palkiem na ok 10 fpsach.do wmiare normalnego grania poczeba minimum 20.wiencej niz 60 luckie oko niejest wstanie zauwarzyc
Osobiscie udawalo mi sie grac (na slabszych potworkach) palkiem na ok 10 FPSach. Do w miare normalnego grania potrzeba minnimum 20. Wiecej niz 60 ludzkie oko nie jest w stanie zauwazyc. |
Ja mam sokoli wzrok i widzę więcej :P
a co do tego jak mam winampa czy jaki kolwiek inny program uruchomiony który pobiera procesor w znacznym stopniu (strona internetowa) moje fpsy z 90 spadaja na 20~ na directx9 na opengl gra nie chodzi juz tak samo sa male freezy przy domkach itp. Wiem to wina klienta a ktoś kiedyś zastanawiał się jak z tym się uporać? nie włączać nic zły pomysł proszę o inne 8o |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:59. |