Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wolontariusze WOŚP (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=111329)

Dego 14-01-2007 21:07

Wolontariusze WOŚP

Hehe jak zapewne wiecie dziś tj (14stycznia niedziale) jest XV Finał WOŚP a więc związku z tym mma pytanie kto z was wyszedł na ulice zbierać datki na sprzęt do szpitali? Ja osobiście byłem pomocnikiem wolontariusza ponieważ zapomniełaem o tego rocznym finale i za póżno pomyślałem o tym. A wię kto z was był wolontariuszem? 8o

Irons 14-01-2007 21:16

Byłem 2 lata temu, moze i pomoglem, ale zimno bylo jak...
No coż wtedy była zima, a teraz? phiii...

Dego 14-01-2007 21:19

Ehh racja zima jak poźna jesień kiepsko bo bez śniegu ale to taki offtop mma nadzieje że będę wolontariuszem do końca życia (hmm ciekawe czy się to spełni pewnie mi sie to znuydzi ale oby nie!)

Korektor 14-01-2007 21:20

Ja byłem chyba 5 razy, sporo tej kasy nazbieraliśmy :D

spider-bialystok 14-01-2007 21:24

Ja nigdy nie bylem, a do wolontariuszy nie mam zbytnio zaufania. Znam wiele 'wolontariuszy' ktorzy po prostu kradna te kase dla siebie, dlatego wole kupic cos na aukcji niz wrzucac do puszki.
Dla tych uczciwych oczywiscie respekt.

Raynold 14-01-2007 21:26

Ja całe szczęście dość skutecznie uciekałem nachalnym dzieciakom, które próbowały ode mnie wyłudzić kasę dla gościa z czerwonymi oprawkami. Kurde, wszędzie ich pełno... więcej niż karaluchów w moim akademiku :/

Dego 14-01-2007 21:29

@Raynold nie wierze że tak robiłeś8o a zresztą każdy robi co chce ale co jak co ma niezłe okularki :D

Kele 14-01-2007 21:47

Ja w tamtym roku bylem wolontariuszem. Swietna atmosfera i poczucie ze cos sie dla kogos robi :) Szkoda, bo tym roku moja szkola nie organizowala zbierania pieniedzy dla WOŚP :<

Verlian 14-01-2007 22:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raynold (Post 1197871)
Ja całe szczęście dość skutecznie uciekałem nachalnym dzieciakom, które próbowały ode mnie wyłudzić kasę dla gościa z czerwonymi oprawkami. Kurde, wszędzie ich pełno... więcej niż karaluchów w moim akademiku :/

Szczerze? Nie spodziewałem się, że wogóle ktoś tak zrobi i się do tego przyzna.

Rupert 14-01-2007 22:12

Wkurzają mnie Ci wolonatriusze. Widzą że mam nalepione to serduszko a Ci i tak do mnie podchodzą z tekstem 'może pan wspomoże orkiestre?'.
Dlatego zawsze przy wyjściu z domu 'kupuje' takie serduszko a potem sprytnie ich omijam.

Smetana 14-01-2007 22:13

@up
Ojejku, ale ty jesteś wrażliwy chlip :(.

Ja nigdy nie byłem i nie będę wolontariuszem, bo mi się nie chce :P. Btw myślę, że sporo osób bierze część kasy dla siebie z tych 'wspaniałych' wolontariuszy.

Zillek Edonek 14-01-2007 22:19

@Up
No w sumie nie ma nic za darmo :)
Ja nie byłem , i raczej nie będę.

Irons 14-01-2007 22:19

Dobrze napisane: "część". Nie spotkalem sie z czyms takim, ale napewno komus potrzebne jest te 5-10 zł więcej. Najgorzej wkurzające było czekanie na rozliczenie ;).

Dark Sven 14-01-2007 22:21

Mnie tam nie wkurzają. Może u mnie nie byli, aż tak nachalni. Idą i się pytają czy się dorzucisz. Bez hamstwa, bez żebrania. Może w przyszłym roku ja sobie pójde <jak znowu nie zapomne się zapisać> Swoją drogą dziwne- w tym roku klej na serduszkach wytrzymał moje łażenie w te i we wte...

btw. Mam jeszcze serducho z zeszlego roku na kompie.
btw2. Chciałbym być dzisiaj w Wolsztynie :<

Nikast Shynix 14-01-2007 22:26

Ja bym poszedł, ale rodzice stwierdzili, że jeszcze za mały jestem i nie moge :/ Ale za rok pójde... No, chyba że nastąpi koniec świata, albo (odpukać) Owsiak umrze i orkiestra się rozleci, ew. ja nie dożyję.

TehRegent 14-01-2007 22:36

Nie byłem, nie jestem i nie będę wolontariuszem. Ale z kumplami staliśmy się dzisiaj szczęśliwymi posiadaczami kontenera na śmieci (taaak!) za który daliśmy 40 zł :D

Dark Sven 14-01-2007 22:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rege-N-tuS (Post 1198108)
Nie byłem, nie jestem i nie będę wolontariuszem. Ale z kumplami staliśmy się dzisiaj szczęśliwymi posiadaczami kontenera na śmieci (taaak!) za który daliśmy 40 zł :D

A na huj wam śmietnik?

Descartes 14-01-2007 22:53

O kurczę, to bardziej wyrzucone pieniądze niż 200zł za kubek warty 5 funtów.

...WRÓĆ! Pieniądze za kubek nie są wyrzucone, wszak idą na szczytny cel. A w sposób w jaki staliście się w posiadanie śmietnika nie wnikam. :P

Raynold 14-01-2007 23:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Verlian (Post 1198005)
Szczerze? Nie spodziewałem się, że wogóle ktoś tak zrobi i się do tego przyzna.

Wybacz ostre słowa, ale trzeba być lekko ograniczonym, żeby nie spodziewać się, że ktoś może myśleć inaczej, żyć inaczej, mieć inne poglądy na różne sprawy, że ktoś może być na tyle perfidny, żeby nie wspomóc jakże wspaniałej i szlachetnej akcji wośp. No niesamowite, co nie?

Nic nie przekona ludzi, którzy nie mają otwartych umysłów i nie dopuszczają możliwości, że media mogą zrobić wszystko z każdym - wykreować kogo chcą w kogo chcą... Pan Owsiak nie jest świętą osobą. Oczywiście, nikt nie jest, ale ten człowiek już pokazał, jaki jest jego światopogląd, jego moralność, zachowanie, kultura osobista (tzn. jej brak) etc. Nie przyłożę do tego ręki tym bardziej, że jeszcze z tych pieniędzy jest finansowany przystanek Łódstok.

Ashlon 14-01-2007 23:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raynold (Post 1198297)
Nic nie przekona ludzi, którzy nie mają otwartych umysłów i nie dopuszczają możliwości, że media mogą zrobić wszystko z każdym - wykreować kogo chcą w kogo chcą... Pan Owsiak nie jest świętą osobą. Oczywiście, nikt nie jest, ale ten człowiek już pokazał, jaki jest jego światopogląd, jego moralność, zachowanie, kultura osobista (tzn. jej brak) etc. Nie przyłożę do tego ręki tym bardziej, że jeszcze z tych pieniędzy jest finansowany przystanek Łódstok.

No, nikt swietym nie jest. Ale tylko Owsiak zorganizowal cos, w czym chca mu pomagac dziesiatki wolontariuszy, jak i 30% narodu chce wrzucac kase (nie liczac Fundacji TVN, Polsat itd). A niech to, ten jeden milion niech idzie na woodstock - wazne, ze WOSP zebrala te kolejne 14 mln i oddala je na szczytny cel.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:01.