![]() |
Problemy z Tibią
Mam bardzo poważny problem. Otóż...Ostatnio bardzo duzo gram w Tibie. Mialem łącze radiowe i wszystko bylo w porzadku...(oprócz lagów:P)Teraz gram na łączu 128kb Neostrada+ (abonament 59zeta za miech).Gdy zainstalowalem neostrade odrazu weszlem na Tibi by sprawdzic jak to bedzie na nowym łączu. Efekt bardzo dobry - 0 lagow...Jednak po chwili gry zauwazylem ze to nie jest takie piekne jak sie wydaje...Otoż po kilku miutach gry komputer zaczął się wieszać...Nie wiem z jakiego powodu...Sprawdzalem dysk Nortonem2004 PL z najnowsza baza danych virusow... Robilem format dysku, defragmentacje, scandisk, instalowalem na nowo Tibie, ale za kazdym razem jest to samo...Gram gram i nie gram :P Mam wina XP z oryginalnym cd-keyem...Wszystko prucz Tibi chodzi normalnie i sie nie zawiesza...Nie łącze sie programem Neostrada TP tylko normalnie przez Dial upa, poniewaz tamten program to szit ;/ System pracuje stablinie i nie wiesza sie doputy dopuki nie uruchomie Tibi...Nie wiem co jest grane...Jak juz pisalem instalowalem i usuwalem tibie...teraz mam tibie od kumpla i dalej to samo...Moze ktos z was tez mial juz taki przypadek i jakos mi pomoze...Zastanawiam sie czy Service Pack2 pomoze czy tez nie...Opiszcie PLX... THX
|
tak właśnie działa tibia pod win Xp że wykorzystuje 99% procka
zainstaluj win 98 (dobra rada) |
heh w options wejdz do graphics i kliknij advance. tam jest pasek ktory pokazuje ile fpsow ma dawac tibia. przesun go w lewo, az nie pokaze ci sie ze bedziesz mial okolo 30 fpsow. od tej pory powinno chodzic bez problemu.... a tak btw najprawdopodobniej ci sie przegrzewa procek, wiec check it... jak za wysoka temperatura to zmien coolera... taka mala drobna rada :)
|
Mógłbym ci powiedzieć jacy ci z neostrady są złodzieje i oszuści do tego matacze, wyzyskiwacze i skąpcy, którzy naobiecują naobiecują a gówno dadzą, ale w miejscu publicznym jak forum chyba nie wolno :)
|
Cytuj:
PS. Tibia pod XP dziala najlepiej. |
Vielj chyba cos ci sie pomylilo tibia pod WINDOWS XP wykorzystuje dokladnie 99% procka, jak nie wierzysz sprawdz CTRL+ALT+DEL jak masz wlaczona tibie, jest 100% czyz nie?
|
Neostrada?? a feeeee :P Nigdy nie lubilem Tpsy ;)
P.S. Ohhh...ale ze mnie sie spamer zrobil. :baby: :D :] |
Eh... kolega doradzil ze mam uruchomic tibie w zgodnosci z winem 98 narazie obadam i wam powiem co i jak :) Ale dzieki ze wogole cos napisaliscie ... see ya ^^
|
Cytuj:
|
Uruchomienie tibi w zgodnosci z Winem 98 nie przynioslo efektow...Zmniejszenie FPS do 30 rowniesz nie przyniosło oczekiwanej poprawy...Zasatanawiam sie jeszcze nad WinXP - musze chyba zainstalowac sobie Service Pack 2 ale polskiego a narazie nie wyszedl...Mam sciagniete updaty do winaXP Service Pack 1 (cały) ale to rowniez nie pomoglo...Obawiam sie ze jak zaistaluje Win98 to tez nie pomoze...Sprawdze jeszcze nowe stery do Karty Graficznej i obadam...Puki co to ja juz nic nie wymysle...Moze wy macie jeszcze jakies inne pomysły? (bez glupich uwag)
|
Help ;(
Mam takie same problemy pod windows Xp ,wyskakujom mi jakies kwadraciki i po pewnym czasie tibia sie blokuje!!!pomocy ;( muj sprzet karta graficzna GeForce Fx 5200 128bit/128ram a procesor amd athlon(tm) xp 2200+ help me plese!!!!! ;( ;( ;( ;( a właśnie format nic nie daje i pod win 98 też nic;( :
|
ALe cała Tibia sie wyłącza?Czy dostajesz kicka i wywala cie z gry<ale tibia jest wlaczona>,czy cos zupelnie innego??
|
Też miałem taki problem. Grałem gdzieś z 15 minut i zawiecha.... Próbowałem mnóstwaw rzeczy ale nic nie dało rady. Musiałem przestać grać w Tibię ;( Po jakimś czasie zaczeła się zawieszać gierka starszego. To się wziął (starszy) pożądnie do roboty i wybadał że to mi wentylatorek jeden poszedł i się wszystko przegrzewało. Może te wasze problemy też nie są bezpośrednio w kompie tylko gdzieś w sprzęcie?
|
po 15- 20 min sie zawiesza tibia i sie nie daj jej już włączyć!!!
|
Ja gram na Neo (59 zeta) i... wszysko dziala ok.
Powiedz jeszcze raz co ci sie dzieje bo chyba cos takiego mialem |
włanczam tibie loguje sie wszystko norma jak sie zaloguje to nagle migajom kwdraciki i po jakimś czasie zawiesza sie tibia (program nie odpowiada)i potem sie juz nie uruchamia ino po resecie!!!!:(
|
Według mnie najmniejsza szansa na zawieche to wtedy gdy mamy grafikę na direct 5x, pod 9x lubi sie wieszać a na open gl roznie bywa :P
|
Archeolog się znalazł xDDD
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:39. |